Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Lahedad lisavidinad tervisest hoolivale inimesele – nutikad spordikellad ning pulsiandurid

spordikellad_avang

Telerit käima lülitades märkad igasuguste mähkme-, wc paberite- ning kiirlaenureklaamide vahel ka selliseid reklaame, mis lubavad kiiret kaalualandust või propageerivad tervislikku eluviisi. Tegelikult ei ole olemas maailmas kiireid lahendusi või maagilisi kapsleid, mis üleöö talvel kogutud polsterduse maagiliselt ära kaotavad, kuid on olemas igasuguseid lahedaid lisavidinaid, mis aitavad sul end aktiivselt liigutada. Mõned neist mugavamad ning aitavad rohkem, teised aga vähemfunktsionaalsed. Nii mõndagi on olemas ka Photopointi tootevalikus ning lähemalt me neid ka tutvustame.

Milleks meile lisavidinad?

Enne vahepealkirjas püstitatud küsimusele vastamist lahkaks üht teist põhimõttelist asja. Räägitakse, et siinkandi inimesed on ülejäänud maailma tarbimisharjumistest aasta või paar maas. Siis, kui mujal on nutitelefonid rahvamassidesse läinud, hakatakse siin neid tõsiselt võtma. Või siis nutikellad – mujal maailmas on need aasta-poolteist saadaval, kuid meedias kajastatakse alles nüüd. Tegelikult on nutikaid spordikelli juba tükk aega kasutatud, kuid Maarjamaal hakkavad alles letile tulema. Nutikate spordikellade all ma mõtlen seadmeid, mis kuvavad rohkem kui üht parameetrit ning pakuvad väärtuslikke lisafunktsioone kasutajale. Seadmed, mida sa kannaksid 24/7 ning muutuks elu igapäevaseks osaks.

Nüüd siis selle juurde, miks meil neid vaja oleks. Me kõik oleme kuulnud tervislikust toitumisest ning ka sellest, kuipalju me peaksime end igapäevaselt liigutama. Mina näiteks olen. Kuid tihti ei leia endas seda motivatsiooni või lihtsalt leiame lihtsa vabanduse laisklemiseks. Ka mina olen selline – istuv kontoritöö on teinud mind mugavaks ning liikumist viimase aastaga tõsiselt vähendanud, mistõttu viis lisakilo niigi natuke ülekaalulisele kehale oli kerge tulema. Motivatsiooni leidmine samas keeruline – ah ma täna ei lähe rattaga sõitma või jooksma, homme ka päev ju [homme (nimisõna): müstiline maa, kus 99% inimeste saavutustest, motivatsioonist ning produktiivsusest on hoiul].  Samas, kui sul on koguaeg silme ees info selle kohta, kui palju päevas liigutanud, kaloreid põletanud või kui efektiivne on trenn tegelikult olnud, siis on suurem motivatsioon end liigutada ning trenni teha või hoopis eelmise päeva/nädala tulemusi üle trumbata. Just sel lihtsal põhjusel on loodud spordikellad – et inimesel oleks lihtsam end tagant sundida. Lisaks on enamus nutiseadmetel olemas eraldi nutitelefoni ja/või veebirakendus kasutaja juhendamiseks ning paremaks ülevaateks. 

Et paremat ülevaadet seadmetest saada, tutvustame nende võimalusi vabamas vormis, kui tavaliselt tooteandmed seda teevad.

Polar Loop Activity Tracker (99€)

Polar on tootnud erinevaid spordikelli juba pikka aega. Loop on käevõru-disainiga pisike nutikas spordikell, mis kuvab oma pisikesel ekraanil baasinfot, nagu näiteks kellaaeg, tehtud sammud, põletatud kalorid või päevane aktiivsus. Lisaks on see veekindel – võta või ujuma endaga kaasa (tegelt ei pea seda käelt võtma isegi pesema minnes). Antud nutikas spordikell ühildub ka Bluetooth Smart toega Polari südameanduritega (H6 ja H7), mis annab veel täpsema ülevaate trenni tehes. 

Nüüd selle väga hea aspekt – kasutades USB kaablit, saad arvuti kaudu andmed pilve laadida (seadmel on 12 päeva jagu andmete talletamise sisemälu) või tehes seda üle Bluetooth ühenduse kasutades Polar Flow rakendust (iOS, Android). Rakenduses näed ära juba täpselt, kuidas on aktiivsus, kuipalju teed trenni ning kaloreid põletad. Lisaks annab Smart Activity Guide rakendus nõuandeid ning soovitusi igapäevaseks keha vormis hoidmiseks/vormi saamiseks, seab eesmärke ning jälgib nende püstitamist. Täpselt nagu personaaltreener. Personaaltreeneril on ka integreeritud aku, mida saab USB kaudu laadida ning peab vastu kuni 5 päeva aktiivset kasutust.

polar-loop-activity-tracker-spordikell

Garmin Vivofit (119€)

Garmin on meie jaoks tuntud rohkem autonavide tootjana. Samas tänu erinevate spordikellade plahvatuslikule populaarsuse kasvule on ka Garmin astunud sellele rongile. Vivofit on loomult sarnane Polar Loop Activity Tracker spordikellale – käevõru disainiga, veekindel, toetab lisatarvikuid ning 24/7 valmis sind järgima.  Toiteks kasutab antud seadeldis kahte CR1632 patareid, mis peavad vastu üle aasta tootja sõnul – igatepidi mugav lähenemine.

Vivofit sünkroniseerib andmed samamoodi pilve kas arvuti kaudu või nutiseadme vahendusel (kasutades Bluetooth Smart tehnoloogiat) ning rakenduse/veebilehe kaudu saab kasutaja ligi väärtuslikule infole ning ka luua personaalseid treeningplaane. Lisaks toetab Vivofit ka Bluetooth Smart tehnoloogiaga südamesensorit (Bundle versioonis on see ka komplektis kaasas). 

garmin-spordikell-vivofit-bundle-sinine-63565

Vivofit suurimaks eeliseks on mõned lahedad funktsioonid. Näiteks annab märku, kui liiga pikalt on tugitoolis istutud ning sunnib liigutama/jalgu sirutama. Samas kuvab ekraanil ka tehtud sammud, põletatud kalorid, kellaaja, läbitud vahemaa või hoopis pulsi (südamesensoriga koos kasutades). Isiklikult meeldib ikkagi see, et samm-sammult tõstab päevast liikumist ning sunnib rohkem aktiivselt liigutama vastavalt sinu personaalsele koormusel/liikuvusele.

Prestigio Smart Pedometer nutikas sammulugeja (59,99€)

prestigio-nutikas-sammulugeja-58702

 

Photopointi tootevalikus üks soodsamaid lisatarvikuid tervise kategoorias – Prestigio nutikas sammulugeja peab arvestust päevasel liikumisel ning põletatud kaloritel. Suurimaks puudujäägiks on sel ühenduvus – töötab hetkel ainult iOS rakendusega (loodame, et Android versioon ikka tulevikus lisandub). Prestigio Family Health Compass rakendus aitab sul silma peal hoida oma igapäevasel tegemisel ning kombineerides teiste Prestigio tarvikutega, nagu näiteks nutikaal, saab hea ülevaate oma hetkeseisust. Statistika mõttes on hea vaadata ka kehaga toimuvaid muutusi pikema aja jooksul (seda siis läbi rakenduse).

iHealth spordikell ZRYAM3 (59,99€)

iHealt spordikell on nendest neljast kõige rohkem kella moodi (välimuselt), kuid kahjuks kellaaega ei kuva. Nagu ka teistel nutikatel spordikelladel, saab ka iHealth spordikella andmeid sünkroniseerida rakendusega. iHealth MyVitals äpp on saadaval nii Android kui iOS platvormile ning andmeid edastatakse Bluetooth Smart tehnoloogiaga. Seade ise mõõdab tehtud samme, põletatud kaloreid, läbitud teepikkust ning hoiab ka su unel silma peal. Rakenduse kaudu saab mugavalt luua ka eesmärke, seada meeldetuletudi ning paljut muud. 

ihealth-spordikell-zryam3-sinine-must-2

Runtastic Bluetooth pulsiandur (79.99€)

Runtastic Bluetooth pulsiandur ei ole omapäi töötav lisatarvik, vaid on mõeldud kasutamiseks koos Runtastic nutitelefoni rakendusega (iOS, Android). Pulsiandur ühildub telefoniga kasutades Bluetooth Smart tehnoloogiat ning annab treeningute kohta väärtuslikku lisainfot – kui suure koormuse sa südamele paned. Ülejäänud info – kiirus, distants, asukoht, kõrguste vahed jms kogub rakendus kasutades telefoni sensoreid (põhiliselt GPS kaudu). Neid andmeid kombineerides näeb täpselt ära, kui efektiivne või ohutu tegelikult treening oli. Lisaks on Photopointis müüdaval komplektil kaasas mugav telefoni käepäel, mis mahutab ka suuremad “labidad” nagu Samsung Galaxy S5 või HTC One. Käepael ikka selle jaoks, et jooksma minnes või rattaga sõites oleks seade käepärases kohas ning lihtsalt kasutatav. Lisaks saab pulsianduriga kaasa ka Runtastic Pro rakenduse (mis muidu maksab 4.99€). Rakenduse enda kohta saab täpsemalt lugeda Nädala Rakendus Androidile rubriigis.

runtastic-bluetooth-pulsiandur-telefoni-kaepael

Pikk ja lohisev kokkuvõte (mis ei ole nii väga pikk)

Ühest küljest võime mõelda, et pole vaja selliseid lisatarvikuid meil. Teame ise piisavalt hästi, kuidas sporti teha või kuipalju liigutada. 20 aastat tagasi ei vajatud seda, miks peaks nüüd järsku vaja minema. Samas, 20 aastat tagasi ei vajatud arvuteid, nutitelefone või personaalset autot kah, neid me ju soetamata ei jäta. Suuresti taandub kõik motivatsiooni taha – kuidas me sunnime end liigutama, kas pöörame tähelepanu päeva jooksul tarbitud kalorite põletamisele ning palju muud. Ning need vidinad annavad hea hoobi vaimsele istmikule ning sunnivad (kui numbrid on väga konkreetselt puust ette ja punaseks värvitud) rohkem endaga vaeva nägema. Samas tehes ka väiksemat moodi tervisesporti või trenni, on kasulik teada oma treeningu efektiivsust – seda saab lugeda välja näiteks südame tööst. 

Ühte lisavidinat kasutades on ka äärmiselt kerge end suveks vormi ajada ning nautida täiel rinnal rannagrillihooaega, ilma et peaks enda kehakaalu pärast nii väga muretsema. Teisalt, südamehaiguste riski vähendamiseks (räägitakse, et infarkt pole naljaasi) on igapäevane liikumine ning treening parimaks mooduseks.

Ääremärkusena mainin ära selle, et enamus vidinaid töötab Bluetooth Smart (BT 4.0 LE) tehnoloogiaga, mis nõuab vastavat tuge ka sihtseadmelt. iSeadmete puhul siis alates iPhone 4S’ist (uuendatuna viimasele operatsioonisüsteemile) ning Android seadmete puhul vähemalt Android 4.3 Jelly Bean operatsioonisüsteem ning Bluetooth 4.0 LE tugi. 

Spordikellad Photopointis

Pulsiandurid Photopointis

(5219)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Garmin aktiivsusmonitor Vivofit Bundle, roheline
  • 24/7 aktiivsusmonitor – sammud, kalorid, distants, unetunnid
  • Ärgitab liikuma peale pikka paigalseismist
  • Aku kestab tervelt aasta aega
  • Veekindel – mine kasvõi duši alla või ujuma
  • Komplektis ka pulsivöö
Garmin aktiivsusmonitor Vivofit Bundle, sinine
  • 24/7 aktiivsusmonitor – sammud, kalorid, distants, unetunnid
  • Ärgitab liikuma peale pikka paigalseismist
  • Aku kestab tervelt aasta aega
  • Veekindel – mine kasvõi duši alla või ujuma
  • Komplektis ka pulsivöö
Garmin aktiivsusmonitor Vivofit, hall
  • 24/7 aktiivsusmonitor – sammud, kalorid, distants, unetunnid
  • Ärgitab liikuma peale pikka paigalseismist
  • Aku kestab tervelt aasta aega
  • Mugav ja kerge kanda
  • Veekindel – mine kasvõi duši alla või ujuma
Garmin aktiivsusmonitor Vivofit, lilla
  • 24/7 aktiivsusmonitor – sammud, kalorid, distants, unetunnid
  • Ärgitab liikuma peale pikka paigalseismist
  • Aku kestab tervelt aasta aega
  • Mugav ja kerge kanda
  • Veekindel – mine kasvõi duši alla või ujuma
Garmin aktiivsusmonitor Vivofit, must
  • 24/7 aktiivsusmonitor – sammud, kalorid, distants, unetunnid
  • Ärgitab liikuma peale pikka paigalseismist
  • Aku kestab tervelt aasta aega
  • Mugav ja kerge kanda
  • Veekindel – mine kasvõi duši alla või ujuma
iHealth spordikell ZRYAM3 sinine/must Nutikas spordikell nutitelefoniga kasutamiseks
Polar Loop, must
  • Uue põlvkonna aktiivsusmonitor
  • Kuvab kaloreid, samme, päevast liikuvust
  • Ärgitab liikuma peale pikaaegset paigalseismist
  • Sea eesmärke ja valluta need
  • Pritsmekindel disain ei heitu higi ega duši ees
Prestigio sammulugeja Smart PHCPED
  • Bluetooth ühendusega sammulugeja
  • Hoiab sinu igapäevasel liikumisel silma peal
  • Jälgib ka läbitud vahemaad ja põletatud kaloreid
  • Integreeritud liitiumaku kestab terve nädala
  • Kompaktne ja kerge
Runtastic Bluetooth pulsiandur + telefoni käepael Komplekt Runtastic Bluetooth Smart pulsiandurist ning telefoni käepaelast
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga