Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Korralikud tootefotod ka iPhonega?

Photopointi kirjakasti tuleb vaat et iganädalaselt vähemalt üks päring – milline objektiiv või kaamera sobiks tootefotode tegemiseks. Photopointi ajaveebi toimetusel on hea meel näha, et e-kaubandus on Maarjamaal muutunud väga populaarseks ning loomulikult oleme muutunud üha ettevõtlikumaks. Samuti ka seda, et üha enam soovitakse blogidele-ajaveebidele ise fotosid teha, mitte sõbra Google abile toetuda. Sellest küll täna me kirjutada ei plaaninud – piirdume ikka toote- ja näidisfotode tegemisega. Kaks kärbest ühe hoobiga – siinkohal annan vastuse nendele küsimustele ning näitan ka seda, kuidas imelihtsalt, soodsalt, teha tootefotod oma mikroettevõtte veebilehele, blogisse või Facebooki.

Mida antud artiklist ei saa – kindlaid soovitusi, kuidas tootefotode tegemist kui teenust teistele pakkuda või põhjalikke juhendeid teemal, kuidas tootest A või tootest B parimaid fotosid teha, mis nurga alt pildistada jms. Samuti, milliseid programme on vaja et fotosid töödelda ja… See läheks juba liiga pikaks ning blogi formaat ei võimalda nii põhjalikult antud teemal mõtteid lahti kirjutada. Seetõttu piirdumegi esmaste elementaarsete küsimuste vastuste leidmisega. Ning jah, näitame et ka iPhone kaameraga saab korraliku tootefoto tehtud.

Lihtne vastus sissejuhatuses püstitatud küsimusele tegelikult on see, et kõik taandub valgusele. Ehk kui on puudu valgus, siis ei ole võimalik teha häid pilte, vahet pole mis kaamerat või objektiivi kasutad. Ning kui valgus on olemas, kuid sul ei ole võimalik seda kuidagi kontrollida, siis ka väga kallis kaamera ei pruugi sellest head pilti välja võluda. Aga kuidas ma saavutan selle kontrolli valguse üle hoiupõrsast varajasele pensionile saatmata. Kuidas ma saan sellest seebist, lõhnapudelist või käsitööehtest teha imeilusa, ahvatleva tootefoto? Kuidas seda teha võimalikult lihtsalt ja mugavalt, saavutades siiski piisav kvaliteet? Jah ka sellele küsimusele saab mitmeti vastata, kuid üks kõige soodsamaid ning mugavamaid variante on tootefoto pildistamise komplekt, nagu näiteks StudioKing tootepildistamise komplekt WTK75.

Lihtsaim ja mugavaim on see komplekt just seetõttu, et seal on olemas nii valguskuubik, püsivalgustid, kuid ka erinevad taustad. Miks miski vajalik on, sellest kohe täpsemalt. Valguskuubik on tootepildistamisel alati üks põhilisi töövahendeid just seepärast, et see võimaldab saavutada ühtlane pehme valgus imelihtsalt. Kaks või enam püsivalgustit või välku ning sul on subjekt valgustatud iga nurga alt ühtlaselt. See saavutatakse tänu sellele, et kuubiku kangas toimib nii hajuti kui peegeldina, ühtlustades valguskuubikus sees oleva valguse. StudioKing WTK75 komplektis on kaasas 75 × 75 × 75 cm valguskuubik, milles saab mugavalt pildistada ka 40-50 cm küljemõõduga tooteid väga kergelt. Suuremat tihti ei soovitagi – Photopointi veebihaldurite ja ajaveebi meeskonna kasutatav 120 cm küljemõõduga kuubik jääb tihti hoopis liiga suureks – vajab see ju suurt lauda alla ning ka võimsamaid valgusteid/välke. Väiksem 75 × 75 cm põhjaga valguskuubik maandus aga mugavalt tavalise kirjutuslaua peal ning asi lahendatud.

Hea küll, valguse hajutus on olemas. Nüüd on vaja ka valgust. Ka see on kaetud – eelpool kirjeldatud komplektil on kaks püsivalgustit juba kaasas. See võimaldab panna mõlemale küljele lambi ning valguse mugavalt ära hajutada. Ühest küljest võib ju arvata, et püsivalgustid, eriti nii pisikesed, jäävad nõrgaks. Tegelikult nii ei ole, valgus on piisavalt et isegi iPhone nutitelefoniga korralikud pildid ära teha, rääkimata siis suuremast kaamerast. Samuti on püsivalgustitel üks väga ere erinevus välkude ees – kadreerides on juba näha täpselt, kuidas valgustus näeb ning samuti ei teki tõrkeid nutitelefoniga tootefotosid pildistades.




Rääkides nutitelefoniga pildistamisest. Kõik ei ole fotograafid täpselt samamoodi nagu kõik Photopointi ajaveebi lugejad ei pea olema kohe fotoentusiastid. Samamoodi ei ole vaja kallist kaamerat ega ülivalgusjõulist-üliteravat objektiivi või 4×5-tollist laiformaatkaamerat (~10×12 cm sensori / filmiga). Ei, tegelikult saab isegi iPhone nutitelefoni kasutades tootefotod ära teha niimoodi, et eraldi mingit fototöötluse rakendust telefonis ega järeltöötlust arvutis tegema ei pea. Kõlab uskumatult, eksole? See üleval pool olev pilt Ricoh Theta S kaamerast on tehtud kasutades sama valguskuubikut ja komplektis olevaid valgusteid, valget tausta ning iPhone 7 Plus nutitelefoni. Ainuke arvutis tehtud töötlus on foto kadreerimine 16:9 küljesuhtele. Ehk – ka tootefotode tegemine võib olla imelihtne.

Antud komplektis on kaasas ka mitmed väga olulised lisad. Esiteks on valguskuubikul eesmine kate, millel objektiivi/kaamera avaus. Pildistades väga läikiva pinnaga tooteid, on vaja eesmine külg samuti valgeks saada, et ei tekiks liigseid peegeldusi toote pinnale. Selle jaoks kaetakse valguskuubik eespoolt kinni ning pildistatakse läbi pilu. Samuti on väga mugav sedasi telefoniga pildistada – libista ainult kaamera osa sisse ning tee väga hea valgustusega fotod.

Kuubikuga on kaasas ka kokku neli erinevat tausta – täiesti valge, must, sinine ja punane. Valget kangast kasutataksegi selleks, et taust võimalikult ühtlaseks saada ning vajadusel lihtsalt toode taustalt välja lõigata. Värvilised taustad omakorda on kahepoolsed – üks külg läikiv, teine matt. Matt pool on kergelt sametine ning elimineerib taustalt peegeldused, andes väga meeldiva tulemuse.

Kontseptsiooni tõestamiseks sai tootefotosid tehtud nutitelefoniga – kui saab sellega, saab ka kompaktkaameraga või peegelkaamera ja kit-objektiiviga tootefotod ära tehtud – ei olegi vaja uusimat kere või teravaimat objektiivi. Samas veel parema tulemuse saavutamiseks soovitame kasutada ka akrüülist tootepildistusaluseid, mis võimaldavad nii peegelduse lisamist fotodele, kuid ka ühtlustada veel rohkem toote valgustust.

iPhone 7 Plus kaameraga akrüülalusel tehtud tootefoto, otse kaamerast. Ainuke järeltöötlus on foto kadreerimine.

Vasakpoolsed fotod – otse kaamerast, ainult lõigatud 16:9 küljesuhtele. Kaks parempoolset fotot – eemaldatud ka väikesed kortsud taustakangalt, kuna ei olnud aega kangas ära sirgendada / triikida.

Ikka müüb paremini toode, millel on kvaliteetne tootefoto. Ilusate piltidega blogisid vaadatakse rohkem kui kehvade piltidega blogisid. Facebooki müügigrupis klikkad isegi rohkem nendele kuulutustele, mil korralik foto küljes. Ja nii ongi. Kõik see tõstab kvaliteetsete fotode – eriti just tootefotode tähtsuse kõrgustesse. Ning nagu me täna juba tõestasime – kvaliteetsete fotode tegemine ei ole raketiteadus. Kasutades StudioKing WTK75 tootepildistamise komplekti, võid tasemel, pilkupüüdvad tootefotod kasvõi nutitelefoniga teha.

 

StudioKing tootepildistamise komplekt WTK75 Photopointis »

 

Vaata lisaks:

(1311)

Artiklis kirjeldatud tooted:
StudioKing tootepildistamise komplekt WTK75
  • Tootepildistamise komplekt
  • Saavuta täielik kontroll valguse üle
  • Komplektis kaks valgustit ja valgukuubik
  • 4 erinevat värvi tausta
  • Valguskuubiku suurus: 75 cm
129€
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga