Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Kasulikud vidinad 42. BIG harjaspump

Õhupumpa oleme me kasulike vidinate nurgakeses ennegi tutvustanud. See siin on aga midagi huvitavamat ja erilisemat. BIG pumbaga optikapintsel 7.11€ ehk harjaspump ehk pintselpump … Väike, üsna soodsa hinnaga ning integreeritud pintsliga võiks see ju objektiivi esiläätsede ning raskemini ligipääsetavate kohtade prügist puhastamiseks päris hästi sobida. Vaatame lähemalt:

NB! BIG harjaspumba võitis loosi tahtel endale Rainis, kes puhastab oma fotovarustust mikrofiibrist lapi ja õhupumbaga. Soovime Rainisele pikka meelt selle BIG õhupumbaga ümber käimisel. Uus vidin juba järgmisel reedel.

Lihtne pakend.

   

Selle vidina juures on ühtekokku kombineeritud õhupump ning pintsel (või hari). Pintsel on kavalalt kaitsva plastikkatte varjus. Kattelt saab korgi eemaldada ning siis selle allapoole libistades pintsli töökorda seada. Peab ütlema, et väga kaua see kork nii peene plastikriba küljes ei seisa. Juba mõne kinni-lahti liigutuse järel hakkas plastik murdumiskohast järeleandmise märke ilmutama.

Harjaspumba idee on kaval. Selle asemel, et vanamoeliselt ühte käes pintslit või lappi ja teises käes õhupumpa hoides seadet puhastada, on siin vidin, mis teoorias neid kahte asja üheaegselt teeb. Harjates saab pumpa pigistades pintsli vahelt õhu liikuma panna ja nii prügi minema puhuda.

Kahjuks see teooria praktikas ei tööta, sest pump on väike ja pintsel tihe nii et selle vahelt ei tule mitte mingit tugevat ega suunatud õhuvoolu.

Kui pintsel õhuvooli kinni peab, siis ehk toimib vidin ilma pintslita. Neid kahte osa – pintslit ja pumpa – on võimalik ka eraldi kasutada. Samas ei anna pump – ilmselt oma väiksuse tõttu – väga head õhusurvet. Pintslit pumba küljest eemaldades libiseb aga pintslikate pintsli pealt maha.

   
 Ei saanud ei mina ega Anton aru, et mille jaoks on selle vidina juures vajalik see kuldne rõngakene. Pintsliotsiku kinnihoidmiseks on see liiga väike ja liiga libe. Otsiku parema pumba küljes püsimise eesmärgil on tark see rõngas sealt üldse eemaldada.  Midagi head. Õhk imetakse pumba sisse ikkagi tagantpoolt, mitte eesmisest väljutusaugust.

Midagi nii mõttetut ei ole me veel kasulike vidinate rubriigis tutvustanud. Siin on pintselpump, mille harjaste vahelt väljuv õhk ei liiguta udusulgegi ja mis lisaks igal sammul koost laguneb. Nagu ülalt pildiltki näha, irdusid selle erinevad osad üksteisest kohe pärast pakendist välja võtmist. Ülkskõik mis selle hind ka oleks – meie sul seda osta ei soovita. Võta parem korralik  õhupump , Lenspen ja mikrofiibrist puhastuslapp 5.08€ – need toimivad üheskoos kõige paremini.

(275)

Artiklis kirjeldatud tooted:
BIG pumbaga optikapintsel (suur) (442305)
  • Kaks-ühes puhastuspintsel ja õhupump
  • Pintsel on ideaalne optiliste pindade puhastamiseks
  • Harjab ära tolmu ja suurema mustuse
  • Õhupump muudab puhastamise veelgi lihtsamaks
  • Pumba diameeter: 60 mm
Hama puhastuslapp Pocket (5909)
  • Universaalne mikrofiibrist puhastuslapp
  • Puhastab ekraani mustusest ja rasvast
  • Ideaalne optiliste pindade puhastamiseks
  • Lihtne hooldada – pestav
  • 15 × 15 cm

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast