Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Kasulikud vidinad 123. Panasonic Eneloop AA akude tark laadija

panasonic-eneloop-aklulaadija-akud-aa-photopoint-12

Käesolev nädal on teatavasti nimetatud energiasäästunädalaks. Sel puhul tundus paslik kasuliku vidina postitusse haarata akulaadija – see säästab ju nii raha kui ka energiat. Ühte valget värvi Eneloop AA akut saab näiteks taaslaadida 2100 korda. See tähendab, et tänu ühele akule eemaldame me loodust ja enda rahakotti kahjustavast ringlusest 2100 patareid. Seda patareide kogust on raske ette kujutada – ilmselt oleks neid mitu ämbritäit.

Täpsemalt uurime täna Panasonic Eneloop akulaadijat “Advanced Charger”. Meie konkreetne mudel tuleb komplektis nelja AA mõõdus 1900 mAh Eneloop akuga ning maksab Photopointi päris- ja veebipoes 34,99€. Kuid nüüd – vaatame seda akulaadijat lähemalt ning uurime, miks see on parem kui Panasonic Eneloop kõige soodsam, aga väliselt praktiliselt identne akulaadija.

Random.org numbrigeneraator viskas ette õnnenumbri 3. See tähendab, et siin karbist välja võetud Eneloop laadija läheb järekorras kolmandale kommenteerijale – Andresele. Palju õnne, Andres ja aitäh kõigile teistele kommenteerijatele!

 

panasonic-eneloop-aklulaadija-akud-aa-photopoint-1
panasonic-eneloop-aklulaadija-akud-aa-photopoint-2

 

Laadijaga on kohe kaasas neli AA mõõdus Eneloop akut. Need on keskmise mahtuvusega (1900 mAh) akud, mis on sobilikud kasutamiseks väikese ja keskmise energiatarbimisega seadmete sees nagu taskulambid, telekapuldid, mänguasjad jne. Fotovälgus, fotokaameras, puldiautodes ja muudes sellistes kõrge energiatarbimisega seadmetes saab neid akusid samuti edukalt kasutada. Kõige sobilikum on selliste sees aga kasutada hoopis musta värvi Eneloop Pro akusid. Vaata sellest lähemalt siitsamast blogist artiklis: “Kuidas valida akut? Kallim pole alati parem“.

 

panasonic-eneloop-aklulaadija-akud-aa-photopoint-3
panasonic-eneloop-aklulaadija-akud-aa-photopoint-4

 

Pistik on kohe akulaadiga küljes nii et vajadus kaabli järele puudub. Soovi korral saab pistiku laadija küljest eemaldada – näiteks selleks, et akulaadija kotti paremini ära mahuks.

Panasonicul on olemas sellest Advanced laadijast ka versioon, mis laeb  akusid kiiremini kui 7 tundi (1900 mAh akude puhul).  Selle nimi on Panasonic Eneloop Smart and Quick Charger. Ning see laeb 1900 mAh akud täis koguni 2 tunniga! Tasub aga arvesse võtta, et mida aeglasemalt akusid täis laetakse, seda pikem on nende üldine eluiga.

 

 

panasonic-eneloop-aklulaadija-akud-aa-photopoint-7
panasonic-eneloop-aklulaadija-akud-aa-photopoint-5
panasonic-eneloop-aklulaadija-akud-aa-photopoint-6

 

Advanced Charger`iga saab laadida nii AA mõõdus kui ka väiksemaid AAA mõõdus akusid. Allääres plastiku all on neli rohekalt põlevat LED-lampi. Need põlevad siis kui vastav aku laeb ning kusttuvad siis, kui vastav aku täis laetud saab. Järgmiste piltide peal on ka neid märgutulukesi näha:

 

panasonic-eneloop-aklulaadija-akud-aa-photopoint-8
panasonic-eneloop-aklulaadija-akud-aa-photopoint-9

 

Ülal piltidel on kaks erinevat akulaadijat. Vasakul on selle postituse peakangelane Panasonic Eneloop Advanced Charger. Paremal on aga Panasonic Eneloop kõige soodsam akulaadija “Basic Charger“. Väliselt on need üsna ühesugused kuid tegelikult on need kaks akulaadijat väga erinevad. ja minu soovitus on kindlasti panna need mõned eurod juurde ja osta Advanced Charger. Kohe kirjutan, miks.

Basic Charger on nn “lolli” akulaadija tüüpi. Sest see ei suuda aru saada, kas aku on juba täis laetud või ei ole. See laeb alusid mingi teatud aja – näiteks 1900 mAh akut laeb see 10 tundi ja pärast 10 tunni täitumist peatab laadimise. See tähendab, et kui te panete akulaadijasse pooltühjad akud, laetakse neid edasi ka pärast täitumist  – eeldusel, et te neid enne laadijast ei eemalda. Ülelaadimisel ei juhtu moodsate Ni-MH akudega muud midagi kui et nad kuumenevad pisut üle. See üle kuumenemine vähendab aga akude eluiga. Basic Chargeril on kaks märgutuld – need näitavad ainult seda, kas märgutulede all olevaid kahte akut laetakse või mitte. Need ei näita seda, kas akud on täis või ei ole. Lisaks sellele saab Basic Charger`iga laadida kas kahte või nelja akut korraga. Ühte akut korraga ei ole võimalik laadida.

Advanced Charger on nn intelligentne laadija. See kontrollib eraldi iga aku laetuse taset ja lõpetab konkreetse aku laadimise täpselt siis, kui see saab täis. Märgutuli kustub ja te teate, et aku on täis saanud ning võite selle sealt välja võtta. Lisaks saab Advanced Charger`iga laadida vajadusel ka ühte akut eraldi.

 

panasonic-eneloop-aklulaadija-akud-aa-photopoint-50

Seega – kui te akulaadijat tihti kasutate, tuleks kindlasti eelistada sellist, mis oleks võimeline akude laetust eraldi kontrollima ja laadimise peatama siis, kui aku täis saab. Kui akude laadimist harva ette tuleb – no siis ajab ka “Basic Charger ” asja ära.

 

Artiklis näidatud Panasonic Eneloop Advanced Charger + 4 akut Photopointis: 34,99

Vaata kõiki Panasonic Eneloop laadijaid Photopointis

 

(4419)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Panasonic eneloop laadija BQ-CC17 + 4x1900
  • Panasonic eneloop laadija igapäevaseks kasutuseks
  • Sobib 1–4 AA / AAA aku laadimiseks
  • Laadimisaeg kuni 9 tundi
  • Delta V laadimiskontroll
  • Komplektis neli eneloop AA akut

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast