Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Kasulik vidin #175: Velbon binokli statiiviadapter

175-kasulik-vidin-Velbon-binokli-statiiviadapter-1

Kas Sul on binokkel? Kui veel ei ole, siis miks mitte hankida: Sulle avanevad imepärased vaated loodusele, lindudele ja loomadele, või saad seirata universumis liikuvaid tähti, rannikul meretaguseid silmapiire või isegi ülelendavaid helikoptereid ja lennukeid. Aga kui Sul juba on binokkel, siis kasulike vidinate rubriigist leiab midagi ka nende jaoks: Velboni binokli statiiviadapter. Velbon toodab valdavalt statiive ja statiivipäid, kuid ei ole unustanud binokli omanikke.

Vidin ise asub suhteliselt tagasihoidlikus pakendis:

175-kasulik-vidin-Velbon-binokli-statiiviadapter-2

Pakendi tagant leiame kiire ülevaate statiiviadapteri kasutamisest ja olulistest spetsifikatsioonidest: adapteri mõõtmeteks on 120 mm × 50 mm × 48 mm, sealjuures kaaludes 53 grammi.

175-kasulik-vidin-Velbon-binokli-statiiviadapter-3

Adapter on mõeldud eeskätt väiksematele binoklitele, mille objektiivi diameeter on kuni 25 mm ja millel endal puudub statiivi kinnituskoht. Soovituslikuks kanderaskuseks antakse kuni 400 g. Adapter on valmistatud tugevast plastikust, millele on antud binoklit järgiv kuju. Alusplaadil on kumm, mis takistab binokli väljalibisemist ja hoiab seda kindlalt plaadil. Aluse mõlemal küljel asuvaid aasi läbib tugev ja veniv “vöö” koos takjakinnitusega.

175-kasulik-vidin-Velbon-binokli-statiiviadapter-4

175-kasulik-vidin-Velbon-binokli-statiiviadapter-5

Statiiviadapterit proovisin aga hoopis Pentaxi binokliga, mille objektiivi läbimõõt vastab linnuvaatleja traditsioonilisele tööriistale, 42 mm, ja kaalu ligi 640 grammi. Suure binokli jaoks on adapter veidi väike, aga ajab asja ära. Takjakinnituse näol on tegemist tootja andmetel kvaliteetse Velcro kinnitusega, mis hoiab ka suuremat binoklit väga korralikult ja tugevalt kinni. Sealjuures tuleks tähele panna, et adapterile mahuvad ära katusprismaga binoklid. Muidugi ei saa keelata omal riisikol porroprisma tüüpi binoklitega eksperimenteerimist. Sisuliselt saab adapterit kasutada mistahes eseme kinnitamiseks statiivile või mujale, kus on 1/4 tollise keermega kruvi olemas.

175-kasulik-vidin-Velbon-binokli-statiiviadapter-12

175-kasulik-vidin-velbon-binokli-statiiviadapter-10

Adapteri kinnitus on kujundatud selliselt, et selle saab kinnitada kas statiivi kiirkinnitusplaadile või kasutada adapterit ennast kiirkinnitusplaadina ja kinnitada otse Velboni statiivile.

175-kasulik-vidin-Velbon-binokli-statiiviadapter-11

175-kasulik-vidin-Velbon-binokli-statiiviadapter-6

Proovisime adapterit Manfrotto üksjala Offroad Walking Sticks’iga, muutes kogu komplekti nn finnstickiks. Finnstick tähistab pulka, millele paigutatud binokliga on oluliselt mugavam ja stabiilsem linde vaadelda. Finnstick on eriti hea mitmeid tunde kesta vaatlemise korral, nt rändeseirete puhul, sest ilma selleta saadakse väsinud ja krampis käed. Nimetuse “finnstick” panid soomlased, kuid leiutise kasutamist võib lisaks Soomele märgata ka mujal riikides, sh Eestis. Manfrotto üksjala asemel võib kasutada ka mõnda muud üksjalga, mis oleks sellise vidina alla ideaalne, või isegi käsistatiivi (nn selfie stick).

175-kasulik-vidin-Velbon-binokli-statiiviadapter-8

175-kasulik-vidin-Velbon-binokli-statiiviadapter-13

Linnuvaatlus kogub hobina üha rohkem huvilisi ja kui tahad ka ise loodusest rohkem saada, siis Photopointi esinduskauplustest ja veebikaubamajast leiad just endale sobiva binokli ja vajalikud lisatarvikud. Juba sellel laupäeval toimub üle Eesti traditsiooniline tornide linnuvaatluspäev: tuleb vaid ronida mõnda lähedalasuvasse vaatetorni, linnud kirja panna ja võistelda kogusummaga teiste mehitatud tornidega. Kellel pikem liiginimekiri, see võidab!

175-kasulik-vidin-velbon-p2rnu-rannaniidu-vaatetorn

Kui soovid fotodel demonstreeritud kasulikku vidinat endale, siis tuleb vaid allolevasse kommentaariumisse kirjutada, millal käisid viimati matkarajal või metsas jalutamas või matkamas. Kõigi asjakohaste vastuste vahel loosime välja ühe Velboni binokli statiiviadapteri!

NB! Loosimine on lõppenud – numbrigeneraator random.org valis võitjaks kommenteerija nr 4 – Eno. Palju õnne! Võtame võitjaga peatselt ühendust.

 

(5424)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Velbon binokli statiiviadapter (39269)
  • Universaalne binokli statiiviadapter
  • Binoklitele, millel pole statiivikeeret
  • Soovitatav koormus: 400 grammi
  • 1/4" keere statiivile kinnitamiseks
  • Universaalne takjas-tüüpi kinnitus
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga