Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: Sony a9 hübriidkaamera

Järjekordne haruldane kaamera on jõudnud Photopointi ajaveebi toimetuse pildistuslauale. Sony a9 hübriidkaamerat on Baltikumi peale kokku tervelt 2 ja nendest üks suurepärane eksemplar on nüüd meil müügil. Aprilli lõpul tutvustatud uus Sony lipulaev on täiesti uue täiskaader sensoriga hübriidkaamera. Põhirõhk on kaameral pandud kiirusele – seda nii sarivõtte kui teravustamise osas. Kaamera on loodud konkureerima Canoni ja Nikoni peegelkaameratega.

Kuid vaatame esmalt mis me karbist leiame. Karpi avades vaatab vastu täiesti tuttav pilt, ei midagi uut siin. Komplektis on lisaks kaamerale täiesti uus aku, Sony NP-FZ100, mis on 2,2× suurema mahutavusega kui W-seeria NP-FW50 liitiumaku. Peale selle leiab veel uue ja huvitava kaablihoidiku, mis aitab mugavalt kaamerasse minevaid kaableid organiseerida. Hea on näha ka kahte erinevat toitekaablit, mida on mõlemat ka tagavaraga.

Kaamera ise on disainilt peaaegu identne eelnevate Sony täiskaader sensor kaameratega. Uuel Sony a9 kaameral on aga peale lisatud veel üks valikuratas, millelt saab muuta võtterežiime. Seda just selleks, et saaks kiirelt vahetada ülikiire sarivõtte ja üksiku kaadri vahel. Peale selle on kaamera taha veel pandud mitmesuunaline valikunupp just selleks, et liikuda mugavalt menüüdes. Uue valikuratta alla on lisatud ka teravustamisrežiimi valikuratas.

Kui piiluda natuke sügavamale ja eemaldada erinevaid ühendusi peitvad katted, siis näeme juba nii mõndagi uut. Kaameral on kaks mälukaardipesa. Ülemine pesa toetab SD ja Memory Stick kaarte ja alumine on mõeldud UHS-II toega kaartide jaoks. See tähendab kiiremat andmeedastust kaamera ja mälukaardi vahel. Lisaks microUSB, microHDMI ja heli pesadele leiab kaameralt uudse RJ45 võrgukaabli pesa. Seda just selleks, et liigutada suuremahulised failid kiirelt kaamerast arvutisse või serverisse. Peale selle on kaameral olemas ka loomilikult WiFi, Bluetooth ja NFC ühendused, et juhtimine oleks võimalik ka nutiseadmest.

Kaameral on suur 3-tolline puutetundlik kallutatav LCD ekraan, mis teeb nii pildistamise kui videosalvestuse mugavamaks. Sellest veel olulisem on aga uus Quad-VGA OLED Tru-Finder pildiotsija (3 686 400 pildipunkti), mis tagab mugava kaamera kasutuse pildiotsijat kasutades. Uus optiline disain, 0,78× suurendus ning veel eredam kuva ja 60 või 120 kaadrit/sek sagedusega kaadrivahetus teevad selle sama heaks või isegi paremaks, kui optiline pildiotsja suudaks pakkuda.

Nüüd liigume kaamera sisse ja vaatame mis selle kaamera nii eriliseks teeb. See on esimene täiskaader sensoriga kaamera, mis kasutab kihilist (stacked) sensoridisaini. See tähendab seda, et kaamera on võimeline sensorilt infot lugema kuni 20× kiiremini kui varasemalt võimalik. See omakorda võimaldab ülikiiret 20 kaadrit/sek sarivõtet. Sarivõte toimub aga sisuliselt hääletult, pildiotsija ega ekraan ei muutu vahepeal pimedaks ning sedamoodi saab talletada kuni 241 RAW faili / 362 JPEG faili ühe seeriaga.

Vinge tuuningu on saanud ka teravustamissüsteem. Uus teravustamissensor on 693 faasituvastusega teravustamistpunktiga. See tähendab ülitäpset ja kiiret teravustamist, mis kontrollib 60 korda sekundis säritust ja teravust. Võrreldes seda Sony a7R II hübriidkaameraga on Sony a9 teravustamis kiirus kuni 25% kiirem.

Sony uuelt lipulaevalt ei puudu ka võimekas pildistabilisaator. Tegemist on juba varasema 5-teljelise stabilisaatoriga, mis stabiliseerib kaamera liikumist kuni 5 stopi ulatuses. Kasutades Sony E-bajonetiga objektiivi, mil integreeritud stabilisaator, kombineeritakse kahe töö, pakkumaks kindlamat lahendust. Samamoodi toimib see stabilisaator ka A-bajonetiga objektiividega, kui kasutatakse seda koos ühilduva adapteriga.

Mis oleks Sony tipptasemel hübriidkaamera ilma korraliku videosalvestuseta? Muidugi on Sony uus a9 hübriidkaamera suuteline filmima 4K lahutusvõimega videot. Kuid ka siinkohal on tehtud uuendusi. Esiteks, 4K UHD (3849 × 2160) videosalvestus toimub kogu sensori laiuselt ehk 6K lahutusvõimega ning ülejääki kasutatakse hilisemalt ära videosalvestuse kvaliteedi tõstmiseks nn oversampling metoodikaga. Tulemuseks on moonutustevaba ja detailne videoklipp. Samas on võimalik kasutada ka populaarset Super 35mm sensoriala. Kui soovite filmida aga aegluubis videot, siis ka see võimekus on olemas. Kasutades 100 kaadrit/sek FullHD videosalvestust 100 Mbps andmetihedusega saab seda hiljem 4× aeglasemalt taasesitada.

Ei ole kahtlust, et tegemist on tõelise lipulaevaga Sony kaamerate arsenalis. See kaamera on on disainitud spordi- ja loodusfotograafide vajadusi silmas pidades, pakkudes kiirust ja funktsionaalsust. Lisaks on Photopointis saadaval ka just Sony a9 mõeldud lisatarvikud, nagu akutald, vooluadapter ja käepide. Kui soovid olla üks esimesi terves Baltikumis uue Sony kaameraga, siis kiirusta Photopointi veebikaubamajja.

Sony a9 hübriidkaamera Photopointis ››

Sony täiskaader hübriidkaamerad Photopointis ››

(1226)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Sony a9 kere
  • 24,2-megapiksline täiskaader EXMOR RS CMOS sensor
  • 693 faasi- & 425 kontrastituvastusega teravustamispunkti
  • Foto sarivõte kuni 20 kaadrit sekundis
  • 4K 3840 × 2160 30p videosalvestus
  • Integreeritud WiFi, Bluetooth ja NFC
Sony akutald VG-C3EM
  • Akutald Sony a9, a7R III ja a7 III hübriidkaamerale
  • Integreeritud kaamera juhtnupud
  • Vertikaalne päästik
  • Mahutab kaks NP-FZ100 akut
  • Ilmastikukindel disain
399€
Sony käepide GP-X1EM
  • Käepide Sony a seeria kaameratele
  • Parandab kasutusmugavust
  • Stabiilne ja turvaline haare
  • Kinnitub kaamera statiivi keermesse
  • Vastupidav alumiiniumist disain
Sony vooluadapter NPA-MQZ1K
  • Vooluadapter Sony hübriidkaameratele
  • Kasuta võrgutoidet pikaajalisel kasutamisel
  • Võimalik kasutada ka akutoitel
  • Unusta tühjenevad akud
  • Komplektis kaks lisaakut
449€
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga