Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: Roccat Renga kõrvaklapid

roccat-renga-klapid-photopoint-18

Stuudiokvaliteediga heli. Nii kirjutab Roccat, kirjeldades oma uusi kõrvaklappe nimega Renga. Profiklassi helikvaliteeti lubatakse kõikjal – nii pakendil kui ka isegi klappide eneste peal. Ka välimus on Renga klappidel tõsisemat sorti: peen ja samas soliidne. Ainult hinnasilt on see, mis kogu selle paketi juures ebakõla tekitab, sest tegelikult maksavad ju stuudiokvaliteediga kõrvaklapid ju mitte 50 vaid vähemalt 150 eurot. Selles karbist välja postituses uurimegi, kuidas Renga kõrvaklappide kõrgelennulised lubadused reaalses elus paika peavad ning milliseid negatiivseid ja positiivseid aspekte nende klappide juures leida võib.

 

roccat-renga-klapid-photopoint-1

Renga puhul on tegu Roccati tootevaliku kõige soodsamate kõrvaklappidega. Rengast soodsama hinnaga on vaid Syva peakomplekt – need pole aga enam mitte niivõrd kõrvaklapid kuivõrd pisikesed kõrva sisse käivad nööpkuularid. Renga klappidest aste kallimad on Kulo klapid – nendel on pisem, kõrva peale (mitte sisse) asetuv konstruktsioon, aga see-eest 7.1 heli. Kui mänguritele suunatud kõrvaklappide seas laiemalt ringi vaadata näeme Renga klappide konkurentidena Steelseries Siberia seeriat ja muidugi ka Razeri USB-ühendusega lihtsamaid Kraken klappide versioone.

 

roccat-renga-klapid-photopoint-3

Roccat Renga olulisemad omadused:

  • Stereoheli
  • 50mm neoduumiummagnetitega elemendid
  • 20 – 20 000 Hz sagedusdiapasoon
  • 110 dB tundlikkus
  • 32 Ω takistus
  • Integreeritud mikrofon, takistus: 2,2 kΩ, tundlikkus -52 dB
  • Ühendus: 3,5 mm kõrvaklapiväljund, 3,5 mm mikrofoniväljund + kombineeritud väljundi võimalus adapteri abil
  • Juhtme pikkus: 250 cm
  • Kaal: 210 g

Roccat Renga kõlarielement on 50mm läbimõõduga – tüüpiline enamikele peakomplektidele, mille klapid asetuvad kõrva ümber. 20 Hz – 20 KHz sagedusdiapasoon on samuti täitsa tavaline tulemus sellises klassis, kuhu Renga kuulub. Üldse on Renga omadused tavapäraselt eeskujulikud, aga nendes pole midagi sellist, mis viitaks stuudiokvaliteedile.

 

roccat-renga-klapid-photopoint-4

Karbis on lisaks Renga kõrvaklappidele veel ka “oluline dokument” ja adapter. Viimane lubab eraldi mikrofoni ja kõrvaklappide pistikust teha ühe kombineeritud pistiku – näiteks kasutamiseks mobiiltelefonide, tahvelarvutite või moodsamate sülearvutitega.

 

roccat-renga-klapid-photopoint-9

Roccat Renga kõrvaklapid kuuluvad küll soodsa hinnaklassi klappide hulka, kuid näevad samast hinnaklassist klappidega võrreldes profimad välja. Klapid on suured ja mahutavad enda sisse ka suurema kõrva. Kaabel on Roccatilikult sinist värvi, tavalisest ehk paksema läbimõõduga ja mõnusa silikoonja pinnaga. Klappidel on olemas üles-alla liigutatav mikrofon ning kaabli küljes juhtpult.

 

roccat-renga-klapid-photopoint-15

Renga klapid kohanduvad kandja pea suurusega ilma et peaks kusagilt spetsiaalselt klappe suuremaks-väiksemaks liigutama. Lai, visuaalselt nahkne kuid katsudes siiski plastine rihm kinnitub alt klappide külge kahe paksu kummist paelaga ning liigub seetõttu vastavalt vajadusele üles-alla. Niipaaju, nagu parasjagu vaja on.

 

roccat-renga-klapid-photopoint-12

Roccat Renga klapid pole mitte ainult kerged vaid ka hästi paindlikud. Kaks metallist vitsa annavad painduma nii et klapid saaksid peas võtta täpselt kandja pea kujuga sobiva asendi. Kui kandja peaks näiteks soovima kuulata ainult ühe kõrvaga, on lihtne ühte klappi kõrva pealt eemaldada ja tahapoole asetada.

 

roccat-renga-klapid-photopoint-11

Oluline omadus Renga klappidel on kõrvade ventilatsioon. Klappide konstruktsioon on nimelt lahtine – pehme padjandi ja 50mm elemendi vahel on päris suured avaused, kust pääseb õhk sisse-välja nii et kõrvad higistama ei hakkaks. Samas peab arvestama, et avatud konstruktsiooni tõttu kostab ka heli klappidest väljapoole ning väljaspool olevad helid kostuvad jälle klappide sisse.

 

roccat-renga-klapid-photopoint-25

Lisaks kummide abil üles-alla liikuvale peatoele ja metallvitste painduvusele liiguvad klapid ka oma pesas. Nii et oleks kindel, et need peas võimalikult mugavalt kõrvade ümber asetuksid.

 

roccat-renga-klapid-photopoint-8

Lai peatugi muudab kandmise mugavaks.

 

roccat-renga-klapid-photopoint-7

Kui kõik detailid on Roccat Renga klappide juures pigem peenekoelised, siis mikrofonijalg on kummaliselt paks ja rohmakas. Seda mikrofoni ei saa ka klappide küljest eemaldada – see on üks miinuseid selle peakomplekti juures, millega muidu ju võiks isegi linna peale patseerima minna. Kui Roccat oleks selle mikrofoni teinud kas siis peenikese või mis veel parem – eemaldatava, oleks Rengad olnud suurepärased kõikjalkasutamise klapid.

 

roccat-renga-klapid-photopoint-5

Renga kaabel on uhkelt sinine, kaabli küljes on juhtpult ning kaabli otsas kaks peenikese otsaga 3.5mm pistikut. Üks ühendub arvuti kõrvaklapi- ja teine arvuti mikrofonipessa.

 

roccat-renga-klapid-photopoint-27

Juhtpuldi ühel pool on lüliti mikrofoni sisse-välja lülitamiseks

roccat-renga-klapid-photopoint-26

Teisel pool on ratas, millest saab muuta helitugevust.

 

 

roccat-renga-klapid-photopoint-13

Päris stuudiokvaliteediga heli Renga kõrvaklappidest ei tule, kuid arvestades kõrvaklappide hinnaklassi, on Renga klappide helikvaliteet igati eeskujulik. Rohkem on rõhku pandud heli selgusele ning keskmiste ja kõrgemate toonide väljatoomisele – et oleks hästi kuulda näiteks vaenlase jalasamme teisel pool seina jne. Bassiga on Rengade puhul aga kehvasti – seda on nimelt vähen, kui bassisemate muusikapalade kuulamiseks ootaks ja tahaks.

 

roccat-renga-klapid-photopoint-17

Roccat Renga kõrvaklappide kõige tugevam külg pole mitte helikvaliteet vaid hoopis mugavus. Kogu komplekt on hästi kerge, klapid ise on aga piisavalt suured, mahutades enda sisse ka suuremad kõrvad. Iseeneslikult pea suurusega kohanev lai nahkne rihm toetab meeldivalt pealae peale ning kogu konstruktsioon on hästi painduv nii et klapid kohanduvad ideaalselt kandja pea kujuga. Klappide endi lahtine konstruktsioon tähendab küll seda, et heli on väljapoole kuulda ja väljapool toimuv jälle klappide sisse kuulda. Mugavuse kategoorias annab aga selline lahtine disain jällegi maksimumpunktid, sest nende kõrvaklappidega ei hakka kõrvad kunagi palavlema ega higistama.

Roccat on loonud soodsad kõrvaklapid, mis on helikvaliteedi poolest eeskujulikud (et mitte öelda tavalised), kuid kandmismugavuse ja ka väljanägemise poolest tipptasemel. Kes naudib bassisemat muusikat, sellele Renga väga sobilik pole, kes aga endale mugavaid soodsa hinna ja mikrofoniga kõrvaklappe otsib, seda peaksid Renga kõrvaklapid kõnetama küll.

(1736)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Roccat kõrvaklapid + mikrofon Renga (ROC-14-400)
  • Stuudiotasemel stereoheli tänu 50 mm elementidele
  • Robustne ja vastupidav konstruktsioon
  • Mugav kaablisisene juhtpult
  • Ringsuunaline pööratav mikrofon
  • Ülim kasutusmugavus pikaaegseks kandmiseks

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast