Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: Razer Megalodon kõrvaklapid

Razeril on valikus neli mängureile mõeldud kõrvaklappe. Pooled neist (Piranha 60.99€ ja Carcharias 91.49€) on tavalised stereoklapid, ülejäänud kaks suudavad eristada aga juba rohkem helikanaleid. Juba mitu aastat tagasi turule paisatud Barracuda peakomplekt edastab 5.1 heli – selle jaoks on kummagisse Barracuda klappi monteeritud kolm erinevat kõlarit. 2009 aasta lõpus jõudsid aga lettidele 7.1 heli edastavad kõrvaklapid nimega Megalodon 76.25€.

Razer Megalodoni näol on tegemist päris tähelepanuväärsete kõrvaklappidega. Erinevalt Razeri Barracuda või Roccati Kave 91.49€ või Speedlink`i Medusa 71.16€ peakomplektidest on Megalodonil kummagi klapi sees kolme kõlari asemel üksainuke – seetõttu on need kergemad ja mängimisel mugavamad. Ka ei ole vaja arvutiga ühendada mitut 3.5 mm pistikut – piisab ühest USB-st.

Megalodoni erilisus seisneb eelkõige laua peale asetatavas juhtpuldis, millel on eraldi protsessor erinevate audiokanalite edastatava info dekodeerimiseks nii, et see oleks ruumiliselt edasi antud vaid kahe kõlari abil. Nii, et kuulaja suudaks eristada helisid mitte ainult paremalt ja vasakult, vaid ka eest, tagant, eest vasakult, eest paremalt, tagant vasakult ja tagant paremalt.

Vaatame lähemalt.

Megalodoni näol on tegemist Razeri kõrvaklappide lipulaevaga ning ühe prestiižsema seadmega firma kogu tootevalikus. Seda rõhutatakse esmalt pakendiga – must, kõvast paksust papist valmistatud karp, mis on seest vooderdatud sametja pealispinnaga tekstiiliga.

Kaane sees olevas paberümbrikus on kasutusjuhendid ja tervitusdokumendid. Megalodon ise on vutlari sees.

Vutlar on valmistatud tugevast materjalist – väljast kaetid musta värvi tekstiiliga, seest vooderdatud neopreeniga ning kaetud sametja pealispinnaga tekstiiliga.

Lukk tundub olevat selline, mis ei lase veepiiskadel läbi tungida. Ilmselt on mingi astmeni pritsmekindel ka vutlar ise.

Vutlar on valmistatud selleks, et klappe oleks võimalikult mugav ja ohutu LAN-pidudele või sõprade juurde kaasa võtta. Klappide ja kontrollpaneeli korralikult vutlarisse paigutamine on päris korralik pusimine. Kui need aga kord seal on, siis väga kindlalt. Kui vutlar ka kogemata transpordi käigus maha kukkuma peaks, ei loksu midagi katki.

Karbis on: Razer Megalodon kõrvaklapid koos Maelstrom Audio Engine kontrollpaneeliga ning ümbrik kasutuajuhendite, kleebiste, tootekataloogi ja muu nodiga.

Megalodon täies hiilguses. Kõrvaklappide näol on tegelikult tegemist täpselt sama riistvaraga, mis Razer Carcharias stereoklappide 91.49€ puhul. Megalodoni ja Carchariase vahe seisnebki vaid Maelstron audioprotsessoris/juhtpuldis, mida viimasel ei ole.

Klappide juures on tavaline, et kui midagi puruneb siis on see peavõru tellitav osa. Razer on tellitava osa lahendanud väga lihtsalt ja geniaalselt. Erinevate peaümbermõõtudega aitavad Megalodonit kohandada kaks tugevat ning parasjagu painduma andvat metalltraati. Need on päris pikad – nii on ka suurte kolpadega mänguritel mugav arvuti ees istuda.

Pehmed padjandid haaravad mängurite kõrvad oma sametisse embusesse.

Mängutuhinas kipuvad need kõrvad aga higistama ning olgem ausad – vahel võib juhtuda, et mitmenädalase mängusessiooni ajal ei ole aega neid pesta ka.  Razeri insenerid teavad seda. Seetõttu saabki Megalodoni padjandid klappide küljest ära tõmmata, et pärast pisukest pesemist taas nende sametist embust nautida.

Peavõru sisekülg on pehmelt vooderdatud. Tihti kiputakse sellist vooderdust alahindama aga seda ainult senikaua, kuni mõned kõrvaklapid pealae siniseks hõõrunud on.

Megalodoni mikrofon on klappide küljes kinni nii et eemaldada seda sealt ei saa. Küll aga saab juhtpuldilt ühe nupulevajutusega mikrofoni välja lülitada.

Mikrofoni keskosa on valmistatud kõvemast kummist, mis annab veidi painduma. See ei lase mikrofoni siiki suust soovitud kaugusele vormida, vaid taastab pärast painutamist oma algse kuju.

Maelstrom Audio Engine – poolmaakeeli “kontrollpaneel” ja päris maakeeli “juhtpult”. See edasatabki 5.1 ja 7.1 audionivood kahte kõlarisse nii, et ruumilisus säiliks. Siin on oluline tähele panna seda, et kui sul on Megalodon koos Maelstromiga, siis ei ole vaja omada arvutit, millel on 5.1 või 7.1 helikaart. Maelstrom asendab selle.

Sülearvutiga mängides on veel oluline see, et Maelstrom omab enda protsessorit ja ei koorma arvuti oma.  Mitmekanalise heli nautimiseks on muidugi vaja, et mäng või film vms edastaks 5.1 või 7.1 helinivood. Vett veiniks Maelstrom teha ei suuda ning stereost ta 7,1 heli välja ei võlu.

Kullatud USB-pistik

Tekstiiliga kaetud kaabel on füüsilistele mõjutustele vastupidavam kui plastikkate.

Maelstrom Audio Engine

Maelstrom Audio Engine on samaaegselt nii protsessoriga varustatud helikaart kui ka juhtpult. Megalodon on muuhulgas tähelepanuväärne selle pärast, et ei vaja draiverit. Eri audiokanalite seadistamine toimub sellesama juhtpuldi kaudu. All väike ülevaade sellest, mida kõike Maelstromiga teha saab.

Megalodon juhtpult 2.0 stereorežiimis

Megalodoni klappidega saab kuulata nii tavalist, 2.0 stereoheli kui ka 5.1 ja 7.1 allikaid. Puldi ülal olevale “Maelstrom”-kirjega nupule vajutades saab vahetada 2,0 ja 7.1 režiimide vahel. Razer soovitab kasutada 2.0 režiimi tavalise stereoallika puhul ja 7.1 režiimi 5.1 ja 7.1 allikate puhul.

Megalodon juhtpult 7,1 režiimis

Kõige alumine vasakpoolne nupp lülitab välja mikrofoni. Kui mikrofon on väljas, annab nupp sellest teada punaselt põledes.

Paremal: Alumise keskmise nupu abil saab reguleerida mikrofoni tundlikkust. Selleks tuleb vajutada alumisele keskmisele nupule ja pöörata ratast Maelstromi keskel. Rattast vasakul pool kuvatakse tundlikkuse tase.

Vasakul: Alumise parempoolse nupu abil saab reguleerida mikrofoni helitugevust . Selleks tuleb sellele nupule vajutada ja seejärel pöörata ratast Maelstromi keskel.

Maelstromi keskel oleva ratta abil saab muuta kõrvaklappide üldist helitugevust.

Ratta keskel olevale nupule vajutades saab muuta erinevate audiokanalite helitugevust eraldi. 1× vajutus eesmise kõlari, 2× kõrval ees asuvate, 3× kõrval asutave, 4× kõrval taga asuvate ja 5× bassikõlari reguleerimiseks.

Kui Maelstrom on strerorežiimil (2.0), saab keskmisele nupule vajutades reguleerida eraldi ainult bassikõlari helitugevust.

Razer Megalodon kõrvaklapid Photopointis 76.25€

(546)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Razer Piranha kõrvaklapid+mikrofon Razer Piranha kõrvaklapid+mikrofon Piranha on loodud algusest peale tagama mugavust ja funktsionaalsust tundidepikkuse mängimise ajal ning pakkuma realistlikke mänguhelisid. Elutruu helikvaliteet, suurepärane selgus ja...
Razer kõrvaklapid + mikrofon Carcharias Täielikult kõrvu katva disainiga klapid on mõeldud pikaajaliseks arvutiga mängimiseks, tagades selged kõrged ja madalad sagedused.
Razer kõrvaklapid + mikrofon Megalodon 7.1 surround klapid - kuula, kus on vaenlane
Roccat Kave kõrvaklapid+mikrofon 360° Surround heli torm sinu kõrvadele.
Speedlink Medusa NX 5.1 kõrvaklapid Speedlink Medusa NX 5.1 kõrvaklapid Realistlik 5.1 helikeskkond arvutimängude nautimiseks, sobib kasutamiseks universaalselt, kaabli pikkus 3,8 m.
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga