Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: Omega MID7504 Supernova

Android tahvelarvutite maailmas on Omega tuntud rohkem kui säästuseadmete tootja. Samas ei saa antud kaubamärgiga seadmetele midagi eriti ka ette heita – kahekohalise hinnasildiga meelelahutusvahendid teevad enamjuhtudel päris arvestatavalt töö ära. Jah, võrreldes iPad’iga või Nexus 7‘ga ei kannata need kriitikat, kuid see võrdlus on sama kohatu, kui võrrelda Pentaxi keskformaatkaamerat nutitelefoni kaamerasilmaga. Teisisõnu – kõik võrdlused sõltuvad kontekstist ning seadmete võimekus ka rahakoti paksusest. Täna vaatamegi just ühtse soodsamat, õhemale rahakotile suunatud Omega tahvelarvutit, mis kannab mudelitähistust MID7504 Supernova.

Omega MID7504 karp

 MID7504 Supernova ei ole kõige soodsam tahvelarvuti Photopointi tootevalikus. Nende hinnad algavad tühise 55 euro juurest (Omega MID7002), kuid siis on tehtavad kompromissid natuke rohkem tuntavad. MID7504 puhul on jah, natuke tehtud mööndusi, kuid mitte midagi sellist, mis seadmest eemale peletaks. Tulles nüüd aga karbist välja võtmise juurde.

 

 

Omega MID7504 sisu

Tegelikult ei olegi karbis midagi nii väga palju kaasa pandud. Lisaks tahvelarvutile on olemas ka microUSB kaabel, millega saad tahvlit ühendada lauaarvutiga või siis kasutada aku laadimiseks. Eraldi laadijat pole ka ju mõtet kaasa toppida ning sellega hinda üles kruvida – igas majapidamises leidub tänapäeval vähemalt üks microUSB laadija või vaba USB pesa.

Tehnilised andmed
Operatsioonisüsteem Android 4.2 Jelly Bean
Protsessor Rockchip RK3026 kahetuumaline ARM Cortex-A9, 1GHz
Graafikaprotsessor Kahetuumaline Mali 400
Ekraan 1024 × 600 px TFT LCD; ~ 169 ppi; mahutundlik puuteekraan
Operatiivmälu 512 MB DDR3
Sisemälu 4 GB, kuni 32GB microSDHC mälukaart
Ühendused microUSB (koos HOST funktsiooniga), microSDHC kaardipesa
3,5 mm heliväljund
Heli Integreeritud mikrofon, kõlar, kõrvaklapi väljund
Võrk WiFi (IEEE 802.11 b/g/n), välise 3G modemi kasutamise võimalus
Kaamera 0,3 MP (VGA) eespaneelil
Aku 3000 mAh
Mõõdud 192,2 × 112,1 × 9,3 mm

Seletades natuke lahti neid tehnilisi andmeid. Rockchip RK3026 on täitsa uus protsessor, mis nägi ilmavalgust alles eelmise aasta viimastel nädalatel ning nüüd reaalselt ka seadmetesse jõudis. Sellel on paberil küll madal taktsagedus, kuid jõudlust reaalsuses piisavalt. Veelgi olulisem – voolutarve on suhteliselt pisike. Mali 400 graafikaprotsessor on üks kõige rohkem levinud pildiprotsessoreid ning seegi suhteliselt särtsakas. isegi kahetuumaline versioon.

Norida võiks jätkuvalt mälu osas – 512MB vahemälu ning ainult 4GB sisemälu. Teisalt, veebi sirvimisega saab hakkama, mängude mängimisel läheb suurim koormus siiski protsessoritele. Njah, 512 megabaiti vahemälu lihtsalt annab tunda siis, kui tahad kiirelt rakendusi avada – natuke võtab kauem aega, kuid enamus kasutajaid ei pane seda tähele. Sisemälu on omaette ooper – paljud eelistavadki hoopis mälukaardi kasutamist, teised aga ei talleta seadmes oma videoteeki või suurt muusikakogumikku. Puht rakenduste jaoks on sest maa ja ilm. Loe: soodsama hinna nimel võib ju jätta väiksema sisemälu.

Võrreldes eelmise mudeliga (MID7503), on suurimaks edasiminekuks siiski ekraan. Natuke on pildipunkte juurde pandud ning punktitihedus tõusnud 133 ppi pealt 169 ppi’ni. Silmnähtav vahe, päriselt kah!

Muudest parameetritest rääkides: WiFi – olemas; mälukaardipesa – olemas; kõlarid ning mikrofon – olemas; kõrvaklapipesa – olemas; kaamera – olemas (küll ainult eespaneelil); microUSB koos HOST funktsiooniga – olemas. Teisisõnu – kõik esmavajalik on olemas.

 

Omega MID7504 eest diagonaal3

Toote disaini vaadates – ekraani ümber oleks võinud olla natuke väiksem raam, kuid egas väga ei nori ka selle pärast – nii soodsa hinna puhul võib vabalt kompromisse teha.  Ekraani kohal (antud pildilt vaadates paremal) on ka pisike kaamerasilm – lihtne variant videokõnede tegemiseks või selfie’de pildistamiseks.

Omega MID7504 külg2

Omega MID7504 külg

Seadme ühel küljel on klassikalised kolm nuppu – heli valjemaks, heli vaiksemaks ning toitelüliti. Tegelikult tänapäeval nendest kolmest nupust täitsa piisab ühe Android seadme juures. Teisel küljel on… tühjus. MID7504 on ainult 9,3 millimeetrit paks – paberil õhuke, kuid tänu väikesele ekraanile mõjub natuke paksuna.

 

Omega MID7504 pealt

Alumine äär on seadmel tühjaks jäetud ning kõik liidesed surutud ülemisele otsale. Vasakult vaadates näeme microUSB pesa, microSDHC kaardi pesa, mikrofoni ning kõrvaklapiväljundit.

 Omega MID7504 tagantTagumine külg on ühest suurest plastikutükist. Alumiiniumist loobumine on teinud seadet kergemaks ning natuke mugavam isegi käes hoida. Lisaks on seal küljel olemas pisike kõlar – natuke see häält teeb, kuid otseselt kvaliteeti sealt loota ei tasu.

 

Omega MID7504 eest

Ekraan on teravam, mis eelmise mudeli (MID7503) suurimaks pudelikaelaks jäi. Piisavalt terav, et mugavalt uudiseid lugeda või viimast telenovela’t vaadata. Miks ka mitte hoopis tigedaid tibusid lennutada. Kui sellest seitsmest tollist väheseks jääb, siis Miracast toega seadmesse saab pilti juhtmevabalt peegeldada. 

Operatsioonisüsteemina on kasutusel Android 4.2 Jelly Bean oma paljal kujul – ei ole laetud juurde ülearuseid visuaalseid elemente. Ja nii ongi parem. Mõned lisaprogrammid on küll juurde pandud, kuid sest ei ole halba midagi. Ning jah – rakenduste pood on Google Play, seega lisarakenduste hulk on suht koht piiramatu.

 

MID7504 Supernova käes

Võttes selle tahvelarvuti jutu lühidalt kokku – soodsa hinna taga peitub täitsa funktsionaalne ning arvestatav seade, millega saab vabalt internetis käia, muusikat kuulata, filme vaadata ning ka natuke mängida. Ei midagi erilist, kuid samas ka mitte midagi halba. Lapsele esimeseks tahvelarvutiks või vanaemale kingituseks sobib igatepidi.

Omega MID7504 Supernova tahvelarvuti Photopointis 79€

Android tahvelarvutid Photopointis

(2136)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Omega MID7504 Supernova
  • 7" 1024×600 LCD ekraan
  • Android 4.2 operatsioonisüsteem
  • 1,2 GHz kahetuumaline protsessor
  • 3000 mAh liitiumaku
Omega MID7503
  • 7" 800×480 LCD ekraan
  • Android 4.2 operatsioonisüsteem
  • 1,2 GHz kahetuumaline protsessor
  • 2300 mAh liitiumaku
Omega MID7002
  • 7" 800×480 LCD ekraan
  • Android 4.0 operatsioonisüsteem
  • 1200 GHz protsessor
  • 2800 mAh liitiumaku
Asus Google Nexus 7 (2013) 16GB Võimas, mobiilne, mugav. Lihtsalt parim 7-tolline Android tahvelarvuti.
Apple iPad Retina 16GB WiFi+4G A1460, valge Tõenäoliselt maailma parima ekraaniga tahvelarvuti maailmas koos veel kiirema protsessoriga
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga