Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: Lensbaby Tilt Transformer Micro 4/3 kaameratele

Maailm nägi Tilt Transformer adapterit 253.15€ esmakordselt Photokina fotomessil, kus see Lensbaby kõige kuumimaks tõmbenumbriks oli. Tilt Transformer on oma olemuselt justkui vaherõngas – optikat selle sees ei ole. Lensbabyle omaselt saab aga seda vaherõngast igas suunas väänata selleks, et kaadris olevat valikuliselt uduseks muuta. Tilt Transformer kinnitub Panasonicu ning Olympuse hübriidkaamerate ehk Micro 4/3 kaamerate ette, esiküljel on sel aga Nikoni ZF bajonett. Nii saab Tilt Transformer abil muuta suvalise Nikoni objektiivi Tilt-Shift efektiga objektiiviks – ja seda Micro 4/3 kaamerate ees. Päris vinge värk. Vaatame lähemalt:

Karbis on: Lensbaby Tilt Transformer adapter, sametine vutlar ning kasutusjuhend.

Nagu kogu Lensbaby toodang, on ka Tilt Transformer ülimalt hea koostekvaliteediga – kõik peale taga- ja esikorgi on valmistatud metallist.

Hõbedast rõngast keerates saab kuuli positsiooni fikseerida.

Tegemist on lihtsa ehitusega tarvikuga – ai mingit optikat ega elektroonikat. Mitte ühtegi kontakti see adapter kaameralt objektiivile edasi ei kanna nii et kaamera jaoks ei ole vahet kas pildistate Tilt Transformeri külge kinnitatud objektiiviga või palja sensoriga.

Eelistatumad kaaslased Tilt Transformer adapterile on vanemad Nikkori objektiivid, millel on avarõngas. Kaamera pealt objektiivi ava muuta ei ole võimalik – siis saab seda teha avarõnga abil. Tegelikult saab aga kasutada kõiki Nikoni objektiive. Kui avarõngast ei ole, siis saab ava muuta bajoneti päästikut alla vajutades ning objektiivi pisut tagasi keerates. Ava kinni-lahti liikumise saladus peitub selles ülal pildil hästi näha olevas vedrutaolises traadis Tilt Transformer sees, mille taha objektiivi taga olev avahoob kinni jääb.

Tilt Transformer adapterit koos objektiiviga üles või alla liigutades kulgeb terav ala üle kogu kaadri horisontaalselt. Paremale või vasakule käänates kulgeb terav aja üle kogu kaadri vertikaalselt.

Objektiiv Tilt Transformer abiga üles suunatud. Horisintaalne terav ala kaadris. Alguses võib foto üpris tavaline tunduda, kuid nagu näha on lisaks foto esiplaanile udune ka selle ülemine serv.

Objektiiv Tilt Transformer abiga paremale poole suunatud. Vertikaalne terav ala kaadris jookseb turismiinfokeskuse peaukse kohalt üles ja alla välja..

Objektiiv Tilt Transformer abiga üles suunatud. Horisintaalne terav ala kaadris.

Objektiiv Tilt Transformer abiga paremale poole suunatud. Vertikaalne terav ala kaadris.

(696)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Lensbaby Tilt Transformer adapter Micro 3/4 Tilt Transformer lisab Nikoni objektiivile Tilt-Shift funktsiooni ning võimaldab seda kasutada Micro 4/3 kaamera ees.
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga