Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: LED valgusti GoPro seikluskaameratele – Knog Qudos

 gopro-led-valgusti-knog-qudos-11

Siin on pisike tugev ja võimas LED-valgusti, mis on valmistatud spetsiaalselt kaaslaseks GoPro seikluskaameratele. Austraalia tootja Knog poolt valmistatud LED-lamp nimega Qudos aitab efektsed õhulennud kaadrisse püüda ka pimedamatel õhtutel, kui päevatööst väsinud ajuga seikleja suusarajale või kelgumäele tormab. Qudos on üllatavalt kvaliteetne ja väga hästi läbi mõeldud vidin, mis peab vastu kauemgi kui seikluskaamera ise ning mida saab kasutada ka lihtsa taskulambina või valgustusallikana mõne muu kaamera juures. Vaatame lähemalt.

 

gopro-led-valgusti-knog-qudos-1

Tavapärase pappkarbi asemel on see lamp pakendatud metallist karbi sisse. See tõik viitab juba eos toote keskmisest kvaliteetsemale olemusele.

 

gopro-led-valgusti-knog-qudos-2

Vaatame üle lambi olulisemad tehnilised omadused:

  • Valgusallikas: 3 LED dioodi
  • Valgusvoo maksimaalne heledus: 400 luumenit. Valgust on võimalik seada heledamaks/tumedamaks
  • Valguse temperatuur: 5000K
  • Vooluallikas: 1000 mAh liitiumaku
  • Aku vastupidavus: sõltuvalt valguse heledusest 0,7 – 4,3 tundi
  • Kinnitus: Kaamera välgukinga, statiivile, GoPro lisatarvikute külge
  • Ilmastikukindlus: IP68
  • Veekindel kuni 40m
  • Mõõdud: 31 × 70 × 40 mm
  • Kaal: 150 g

 

gopro-led-valgusti-knog-qudos-3

Karpi lahti harutades näeme, et erinevad osad on paigutatud ilusasti ükshaaval eraldi pesadesse. Tugevast vahtkummist detailide sisse.

 

gopro-led-valgusti-knog-qudos-4

Karbis on: Knog Qudos LED valgusti, Micro USB kaabel laadimiseks, Kaheosaline kinnitus GoPro kaamera jaoks, väiksem kinnitus valgusti asetamiseks statiivile/välgukinga, kaks kinnituskruvi, 2 pehmenduspadjandit, kleepsud ja eestikeelne kasutusjuhend.

 

 

gopro-led-valgusti-knog-qudos-100

 

Valgusti esiküljel on näha kolm LED dioodi. Täisvõimsusel heidavad need üllatavalt heleda valgusvihu. Nagu näha, on alumine LED pisut hajutatum. Nende kolme dioodi kombineerimine võimaldab valguse langemise nurka ja intensiivsust muuta.

gopro-led-valgusti-knog-qudos-103

 

Tahaküljelt, läbi plastikust akukaane, paistavad neli märgutuld, aku ja micro USB pesa mille kaudu saab akut laadida.

 

 

gopro-led-valgusti-knog-qudos-101
gopro-led-valgusti-knog-qudos-102

 

Knog Qudos valgusti on pisike tugev tükk, valmistatud alumiiniumsulamist. See peab vastu kukkumistele ja sellega võib valgust näidata kuni 40 m sügavusel vee all. Välimuse poolest näeb see välja nagu retrostiilis mikrofon.

 

gopro-led-valgusti-knog-qudos-300

Valgusti peal on selle üks ja ainuke juhtnupp. Siin on ka klamber, millest saab lahti päästa akukambri luugi.

 

gopro-led-valgusti-knog-qudos-8

Knog Qudos on valmistatud spetsiaalselt GoPro kaamerate jaoks (kuigi seda saab kasutada ka teiste seikluskaameratega) ja seetõttu on sellel kaasas kinnitusvahendid mis on sarnased GoPro kasutatavatele. Ülal pildil kinnitasin Knog kahepoolse kinnitustarviku külge GoPro standardse aluse. Kahjuks on aga Knog alumine kinnitus millegipärast tehtud natuke laiem kui GoPro standard ja seetõttu ei fikseeru need kaks detaili omavahel nii hästi kui võiks. Ilmselt saaks seda olukorda paari seibi või mõne muu tihendiga parandada.

Samuti on ülal pildil vasakul olevate kinnituskruvide plastikust otsad laiemad kui GoPro standard ja seetõttu ei saa neid kasutada näiteks otse GoPro kaamera all.

 

gopro-led-valgusti-knog-qudos-5

Üles, kahepoolse kinnituse külge fikseerub GoPro kaamera aga probleemideta. Sellise komplektiga on hämaras üsna mugav filmida – liiatigi et kogu komplekt on ju ka põrutus- ja veekindel.

Ülaloleval pildil on kogu kupatus kinnitatud pisikese kaasas oleva adapteri abil kiirkinnitusplaadi statiivikeermesse. Selle pisikese kaasas oleva adapteri võib aga eemaldada ja siis saab komplekti asetada ükskõik millise GoPro kinnitustarviku külge.

 

gopro-led-valgusti-knog-qudos-102-2

 

Pisikese, lambiga kaasa tuleva statiiviadapteri saab soovi korral otse valgusti külge kinnitada.

gopro-led-valgusti-knog-qudos-101-2

 

Niimoodi saab lambi fikseerida kaamera välgukinga või otse statiivile.

 

 

gopro-led-valgusti-knog-qudos-105
gopro-led-valgusti-knog-qudos-104

 

Lambi peal oleva, vedruga varustatud kinnituse avades saab lahti teha akukambri luugi. See luuk on korralikult varustatud tihendiga, et lambi sisse mingil juhul vett ei satuks.

 

gopro-led-valgusti-knog-qudos-107
gopro-led-valgusti-knog-qudos-108

 

 Lambi tagaküljelt paistavad nüüd kenasti neli märgutulukest ning aku. Aku eemaldamiseks piisab, kui tõmmata selle küljes olevast plastikdetailist.

 

gopro-led-valgusti-knog-qudos-122
gopro-led-valgusti-knog-qudos-121

 

Kolmpektis on pisike USB-kaabel. Ühes otsas täissuuruses USB pistik ja teises standardne micro USB pistik (selline, nagu valdaval osal Android nutitelefonidest).

 

gopro-led-valgusti-knog-qudos-9

Aku laadimiseks tuleb aku sellesama kaasas oleva juhtmega (või mõne muu Micro USB kaabliga) ühendada arvuti USB porti. Akut võib vabalt laadida ka mobiiltelefoniga kaasas oleva laadimisadapteriga. Igaks juhuks tasub jälgida, et laadimisadapteri andmed vastaksid tootja poolt antud spetsifikatsioonidele: AC sisend: 90-260VAC 50/60Hz. DC väljund: 5VDC (+0,25V/-0,1V)2A.

Aku laadimisaeg on 5-6 tundi.

Valgusti läheb tööle sellel olevat nuppu pikemalt alla vajutades.

 

Lai, 440 luumenitgopro-led-valgusti-knog-qudos-109

Lai, 225 luumenitgopro-led-valgusti-knog-qudos-110

Kitsas, 175 luumenitgopro-led-valgusti-knog-qudos-111

Kitsas, 100 luumenitgopro-led-valgusti-knog-qudos-112

Ülilai, 270 luumenitgopro-led-valgusti-knog-qudos-113

Ülilai, 70 luumenitgopro-led-valgusti-knog-qudos-114

gopro-led-valgusti-knog-qudos-115
gopro-led-valgusti-knog-qudos-116
gopro-led-valgusti-knog-qudos-117
gopro-led-valgusti-knog-qudos-119
gopro-led-valgusti-knog-qudos-118
gopro-led-valgusti-knog-qudos-120

 

Valgustil on 3 erinevat režiimi, ja igas režiimis on olemas veel heledam (tähistatud sinisega) ja tumedam (tähistatud rohelisega) valgustatuse aste. Neid režiime saab vahetada valgusti ülal olevat nuppu lühemalt kui 2 sekundit alla vajutades. Ülal näed kõiki kuute režiimi ja neile vastavat valgusvihku laual.

 

gopro-led-valgusti-knog-qudos-6

Video filmimisel eriti just pimedas ja hämaras – tekib tihti vajadus lisavalguse järele. Ja mitte ainult pimedas vaid ka päikeselisemal päeval – kui filmitavas kaadris mõni oluline objekt varju jääb, saab LED-valgustit kasutada täitevalguse suunamiseks ning filmitud video on hoobilt ilusam. Qudos Knog kinnitusvahendid ai ühildu 100% GoPro kinnitusvahenditega. See LED-lamp on aga kvaliteetse koostekvaliteediga, vastupidav ja hästi läbimõeldult mugav kasutada. Soovituslik kõigile, kel on GoPro seikluskaamera.

(1992)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Knog [Qudos] Action videovalgusti, hõbedane
  • Ülimugav videovalgusti
  • Spetsiaalselt seikluskaameratele
  • 400 luumenine valgusvoog

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast