Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: DJI Phantom 4 Pro

img_3887

Nüüdseks juba mõned nädalad müügil olnud DJI Phantom 4 Pro droon on jõudnud ka meie toimetuse kätte. Suure huviga võtsime pakendi lahti ja vaatasime mida leiab uue drooni karbist ja millega täpsemalt tegemist on. Muidugi tegime ka kogu karbist väljavõtmise protsessist ilusad pildid.

DJI Phantom 4 Pro on jätkuvalt Phantom seeria parim droon ja erineb ka varasemast DJI Phantom 4 suuresti. Peamised muutused puudutavad lennuturvalisust ja kaugust. Lisaks on droonil täiesti uus kaamera ja sensor, mis on ennast juba tõestanud Sony DSC-RX100 V peal.

img_3882

Lahti pakkimist alustades võib tunduda, et suuri muutusi pole toimunud. Droon on pakendatud tugevast vahtplastist kohvrisse ja ka ümbris sarnaneb varasema Phantom 4 omaga. Vahtplastist kohver pakub droonile tõelist kaitset. See kohver ei ole loodud vastu pidamaks intensiivsemale kasutamisele. DJI ise vaatleb seda kui kingitust või tavalisest eksklusiivsemat pakendit, mis tuleb drooniga kaasa ning mille osade purunemine garantii alla ei käi. Sellegipoolest on tõsisema kohvri olemasolu suur pluss, sest selle sees on drooni hea transportida – seniks, kuni rahavood taastuvad ja võib hakata mõtlema spetsiaalsema seljakoti soetamisele. Õrna käsitsemise ja vähesema kasutamise korral võib aga see kohver ka pikemaks ajaks päris piisav olla.

img_3788

img_3792

Ka pärast kohvri avamist ei pruugi erinevusi märgata. Kuid kõrvuti võrdlemisel on näha, et uus Phantom 4 Pro droon on kujult pisut erinev varasemast. Kohvris on lisaks muule vajalikule ka lisaakude sektsioon, mida saab ise vajadusel täiendada. Siinkohal võib ära mainida, et DJI Phantom 4 Pro droonile sobivad ka Phantom 4 akud, kuid seljuhul pole lennuaeg nii pikk kui lubatakse.

img_3802

img_3850

Vaatame mida leiab veel karbist lisaks droonile. Sarnaselt kõikidele DJI Phantom droonidele on ka sellel kaasas 2 propellerite komplekti juhuks kui peaks juhtuma drooni lennutaja suurim õudusunenägu. Komplektist leiab ka toalaadija, USB kaabli ja adapteri ja kiire ja põhjaliku kasutusjuhendi.

img_3870

Kuid nüüd maiuspala juurde, kus hakkavad välja tulema ka peamised uuendused. Esimeseks uuenduseks on uued sensorid drooni taga ja külgedel. Nimelt on tegemist uue 5-suunalise takistuste vältimise süsteemiga. See võimaldab tuvastada lennutrajektoorile jäävat takistust ning seda vältida, jäädes enne takistust ühele kohale hõljuma. Drooni ees ja taga asuvad optilised ning külgedel infrapuna sensorid, mis on küll natuke lahjemad, kuid teevad oma töö hästi ära.

img_3863

img_3832

Teiseks on DJI Phantom 4 Pro droonil uus kaamera ja sensor. 1-tolline CMOS sensor võimaldab teha 20 megapiksliseid fotosid ja filmida 4K videot kuni 60 kaadrit sekundis. Lisaks uuele suuremale sensorile on kaameral mehaaniline katik. See tähendab, et võite unustada rolling shutter moonutused kaadritelt ja filmida ka suurtel kiirustel. Uus kaamera lisab ka ava muutmise valiku ja, sarnaselt DJI Mavic Pro drooniga, fokuseerimise võimaluse. Suurem sensor tähendab teatavasti ka suuremat võimet püüda valgust. DJI Phantom 4 Pro drooni kaamera on senistest Phantom seeria kaameratest kõige võimekam just hämarates oludes. Tänu sellele on nüüd võimalik pildistada hämaras lühema säriajaga ja ka videotelt kaob suurem müra.

img_3848

img_3840

Kolmandaks on muudetud lennumasina pulti ja selle tehnoloogiaid. Uus juhtpult tuleb uuendatud Lightbridge HD süsteemiga mis lisab 5,8 GHz edastussageduse. Võimalus valida 2,4 ja 5,8 GHz sageduse vahel annab eelise lennates piirkondades kus on kasutusel palju 2,4 GHz töösagedust, nagu WiFi. Uus võimalus vähendab kokkujooksvat pildiedastust ja parandab puldi töökaugust. DJI Phantom 4 Pro+ mudelil on ka integreeritud 5,5-tolline 1080p ekraan.

dji-phantom-4-droon-photopoint-116

dji-phantom-4-droon-photopoint-115

 Lisaks välimusele ja riistvarale on ka uuendusi tehtud tarkvara poolelt.

7bd17ee6-3744-4a0a-b9de-f3cb0158abae

Draw – ehk joonista lubab kasutajal ekraanile joonistades drooni juhtida. Tõmmates sõrmega ekraanile sobiva marsruudi, lendab droon mööda seda hoides kõrgust. See lubab kasutajal keskenduda kaamera tööle.

40edfe3d-78b4-41b7-96ba-60377c664d6e

ActiveTrack režiim ühendab endas tubli koguse teadust ning suure koguse ulmet. Vahet pole, kas sa jooksed, suusatad, kihutad autoga või sõidad kanuuga kosest alla – Phantom 4 võtab selles režiimis kasutusele nii subjekti jälgimise, tuvastamise kui takistuste vältimise.

6044f117-b537-414a-96ba-c253dce56187

Gesture Mode lubab drooni kasutada ka ilma puldita. Suunates kaamera enda poole, teeb droon Sinust pildi viibutades käsi teatud moel.

bbd6c49c-96b9-4eae-9aa1-79c4457c96b8

TapFly režiimis piisab Phantom 4 Pro juhtimiseks kõigest tahvelarvuti või nutitelefoni ekraanile vajutamisest. See on eriti kasulik siis, kui juhtkangidega lendamine osutub sinu jaoks esmapilgul liiga keeruliseks.

Välimuselt DJI Phantom 4-ga sarnanev Pro droon ei pruugi esialgu suurt melu tekitada, kuid teades mis on peidetud sees, muudab see kindlasti paljude meelt ja suunab ka neid vaatama uue DJI Phantom 4 Pro drooni poole. Kes on käinud kasutatud fototehnika ostu-müügi foorumites või on mõne drooniteemalise sotsiaalmeediakommuuni liige, see on ehk juba märganud kasutatud Phantom 3 ja Phantom 4 droonide müügikuulutuste massilist tõusu. Nad tahavad oma senised droonid maha müüa ja osta asemele Phantom 4 Pro. Ja pole ka ime, sest Phantom 4 Pro droon on märkimisväärselt suur arenguhüpe senisest Phantom 4 ja 3 droonist.

Vaata kõiki karbist välja pilte siit:

DJI Phantom 4 Pro seeria droonid Photopointis »

(1198)

Artiklis kirjeldatud tooted:
DJI Phantom 4 Pro
  • 4K UHD 3840 × 2160 60p/50p videosalvestus
  • 1-tolline 20MP Exmor R CMOS sensor
  • Lennukaugus kuni 7 km
  • Visuaalsed sensorid väldivad takistusi kõigis suundades
  • Lennuaeg kuni 30 minutit
DJI Phantom 4 Pro+
  • 4K UHD 3840 × 2160 60p/50p videosalvestus
  • 1-tolline 20MP Exmor R CMOS sensor
  • Lennukaugus kuni 7 km
  • Visuaalsed sensorid väldivad takistusi kõigis suundades
  • Integreeritud 5,5 tolline 1080p ekraan

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast