Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: DJI Osmo Mobile stabilisaator sinu nutitelefonile

DJI nimega seostub meil esmalt erinevad droonid – Mavic Pro, Spark, Phantom 4, Inspire 2. Tegelikult on nii, et lisaks droonidele rakendab DJI oma teadmisi ka erinevate videostabilisaatorite tegemiseks – saadaval on suuremad lahendused nagu Ronin seeria stabilisaatorid. Samas valmistatakse ka väiksemad, amatööridele, asjaarmastajatele suunatud stabilisaatoreid, nagu Osmo seeria. Esimene sellest seeriast oli DJI Osmo stabilisaator koos Zenmuse X5 kaameraga, peale seda tuli ka Osmo+ ehk Zenmuse X3 suumobjektiiviga versioon ning ühel hetkel otsustati tavakasutaja elu veel rohkem lihtsustada, tuues turule variandi mis toetab sinu nutitelefoni – selleks sai DJI Osmo Mobile. Tänases “Karbist välja” artiklis-pildiseerias vaatamegi seda sama DJI Osmo Mobile videostabilisaatorit nutitelefonidele, võtame selle karbist välja ning üritame selgust saada, mis vidinaga tegu on.

Karbist endast midagi huvitavat tegelikult ei olegi. Lihtne tagasihoidlik pakendus. Olulisem on siiski see, mis karbi sisse peidetud:

Karpi lahti tehes vaatab meile vastu DJI Osmo Mobile stabilisaator ning kaane sisse on peidetud ka pehme vutlar stabilisaatori kaasas kandmiseks. Kui mingil põhjusel peaks see pehme vutlar liiga vähest kaitset pakkuma, siis Photopointi tootevalikus on ka jäik DJI Osmo kandekott, mis kaitseb seadet transpordi ajal ka suuremate põrutuste eest.

Karbist leiab lisaks DJI Osmo Mobile stabilisaatorile ning kandekotile ka Osmo aku, kasutusjuhendi, randmerihma ning tarvikupesa katte.

Kõigil Osmo seeria stabilisaatoritel käib pisike aku käepideme sisse. Erinevus Mobile ja muude versioonide vahel on sel rindel ainult see, et kui Osmo ja Osmo+ tulevad koos eraldiseisva akulaadijaga, siis Mobile versioonil seda kaasas ei ole. Laadimiseks kasutatakse hoopis USB–3,5 mm kaablit, mis ühendatakse stabilisaatori käepideme külge. Jah, seal kus on Osmo tavamudelitel mikrofoni sisend, on Osmo Mobile jaoks laadimispesa. See omakorda toob välja ühe kitsaskoha. Soovid parema heliga videot salvestada, siis haara endale ligi väline salvestaja või Bluetooth ühendusega mikrofon….

Kui sul on juba tekkinud see küsimus, et kuidas siis Osmo Mobile stabilisaatorit kasutada…. siis vastus on lihtne. Nutitelefon kinnitatakse Osmo Mobile telefonihoidjasse ning videosalvestus käib läbi telefoni kaamera. Ehk jah, kvaliteedi määrab ära telefoni kaamera, mitte Osmo Mobile – viimane hoolitseb ainult liikumise silumise ja sujuvamaks tegemise eest. Kui suur telefon sinna ära mahub? Isiklikult olen sinna vahele pannud iPhone 7 Plus nutitelefoni, mil ka silikoonümbris ümber. Ehk sisuliselt mahub sinna ära iga nutitelefon, kaasa arvatud ka sellised labidad, nagu Galaxy Note seeria. Telefoniga ühendamiseks kasutatakse jällegi Bluetooth ühendust.

DJI Osmo Mobile stabilisaatoril on paremal küljel lüliti seadme sisse lülitamiseks ning tagumisel küljel laadimispesa all päästik, mille funktsionaalsus sõltub filmimisrežiimist (saab kasutada nii suuna lukustamiseks kui suumimiseks). Eesmisel küljel on joystick ehk juhtkang, mida saab kasutada telefoni / kaamera suunamiseks ning kaks nuppu – videosalvestuseks ning foto tegemiseks.

Nutitelefoni (kaamera) liikumise ulatutus on üsna suur. Mehhaaniliselt liigub gimbal horisontaalteljel kuni 330° ning kasutaja saab seda keerata ise kuni 300° (±150°). Külgkallet suudab korrigeerida ±25° ning ette-taha kallet -140°–50°. Kasutaja saab samas telefoni ette-taha kallutada vahemikus -125°–35°. Seade lubab kasutaja sisendite jaoks valida kolme kiirusastet (juhtkangi tundlikkus) ning maksimaalne liikumiskiirus on lausa 120°/sek, mis on tegelikult väga korralik. Ka järsemad suunamuutused ning liigutused suudab Osmo Mobile välja siluda, mis teeb lõpptulemuse väga professionaalseks.

Osmo Mobile kasutamine käib vaimikisi läbi DJI Go rakenduse, kus on olemas mitmed erinevad väga mugavad kasutusrežiimid. Sa võid seda kasutada time-lapse videote tegemiseks või hoopis automaatsete panoraamfotode tegemiseks. Teisalt, Osmo Mobile kasutamisel on ka teatud kitsaskohad, mis tulevad teatud näritud õunaga telefonidega. Nimelt kui nutitelefoni kaameral ei ole võimalik optilist stabilisaatorit välja lülitada, siis tekivad topeltstabiliseerimisest väikesed defektid, mis suurel ekraanil vaadates on väga häirivad. Selle vastu on küll rohtu – kasuta selliseid rakendusi nagu Mavis või Filmic Pro, kuid see omakorda tähendab ka 15–20-eurost lisaväljaminekut.

Selline ongi DJI kompaktseim ja soodsaim Osmo seeria stabilisaator. Osmo Mobile on ideaalne tööriist neile, kes soovivad oma nutiseadme fotode ning videote kvaliteedi viia hoopis uuele tasemele ning avardada oma loomingulisi võimalusi. Sest stabiliseeritud, väga sujuva liikuvusega video näeb välja ikkagi kordi professionaalsem, kui värisev ja hüppav video.

• DJI Osmo Mobile stabilisaatorid Photopointis »

 

(1311)

Artiklis kirjeldatud tooted:
DJI Osmo Mobile stabilisaator
  • Videostabilisaator nutitelefonile
  • Töötab DJI GO rakendusega
  • Reaalajas ülekanne sotsiaalmeediasse
  • Käepidemel kaamera juhtnupud
  • Bluetooth ühendus
DJI Osmo Mobile stabilisaator, hõbedane
  • Videostabilisaator nutitelefonile
  • Töötab DJI GO rakendusega
  • Reaalajas ülekanne sotsiaalmeediasse
  • Käepidemel kaamera juhtnupud
  • Bluetooth ühendus
DJI Osmo Mobile stabilisaator, hõbedane + lisaaku
  • Videostabilisaator nutitelefonile
  • Töötab DJI GO rakendusega
  • Reaalajas ülekanne sotsiaalmeediasse
  • Käepidemel kaamera juhtnupud
  • Bluetooth ühendus

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast