Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: DJI Osmo Action

Juba aastaid on seikluskaamerate turul konkurentsitult domineerinud valdavalt üks suur nimi – GoPro. Ja seda põhjusega, sest nende tooted on näidanud suuremat võimekust kui konkurentide omad. Olenemata sellest, et mõned tootjad on teinud katsetusi sama häid või paremaidki seikluskaameraid valmistada, pole see siiani hästi õnnestunud.

Nüüd aga tundub olukord muutuvat, sest turule sisenes GoPro-le üsna sarnase välimuse ja sisuga tegelane DJI Osmo Action, mis trumpab üle hiliseima GoPro väljalaske nii mõnegi olulise omaduse poolest ning näitab seejuures ka soodsamat hinda. Uued Osmo Action seikluskaamerad on ka Photopointis juba mõnda aega olemas ning täna võtame ühe sellise lumivalge karbi üheskoos lahti.

Osmo Actioni komplekt sisaldab endas kaamerat, kinnitusraami, kahte kleebitavat kinnitamisalust (üks lame ja teine kumer), pöidlakruvi USB-C laadimiskaablit, akut koos karbiga (karbis ka pesa microSD-kaardi hoiustamiseks) ning kasutusjuhendit.

Komplektile saab ka juurde osta erinevaid kasulikke aksessuaare, nagu näiteks ND-filtreid, veekindla ümbrise süvamere pildistamiseks, ujuva käepideme ja palju muud (tutvu siin). Muljetavaldav on aga see, et Osmo Actioni raamikinnitus sobib ka GoPro tarvikutega, mistõttu ei kujune kaamera vahetus (uute aksessuaaride soetamise vajadusest) liigselt kulukaks.

DJI Osmo Action seikluskaamera on esimene kahe ekraaniga 4K videot filmiv seikluskaamera, mis kasutab DJI poolt loodud sisseehitatud stabiliseerimistehnoloogiat. Selleks on Steadyrock stabiliseerimise režiim, mis on näidanud GoPro HyperSmooth’ist veelgi suuremat stabiilsust. 

Tavaliselt ei tule sedavõrd head asjad ilma väikeste ohverdusteta ja nii ka nüüd. Kuna Osmo Action kaamera kasutab stabiilsema pildi nimel suurema lõiketeguriga videot, siis video pilt tundub küll realistlikum (eemaldab seikluskaamerate laiale nurgale omase kalasilmaefekti) kuid selleks loovutatakse ka pisut rohkem kaadrilaiust.

Steadyrock-režiim tegeleb muuhulgas salvestatud RAW-materjali analüüsimisega ning prognoosib seeläbi kasutaja liikumisi. Uus elektrooniline pildi stabiliseerimise tehnoloogia töötab sujuva ja stabiilse kaadri loomisega ka 4K / 60fps filmides.

Kaamera omab ootuspärast 2,25-tollist tagumist puute-ekraani, mille kaudu on ligipääs kõikidele kaamera funktsioonidele. Suure edasiminekuna on aga Osmo Actionil ka teda GoProst eristav eesmine (mittepuutetundlik) LCD-ekraan. Eesmine ekraan teeb kadreerimise lihtsamaks ning on kindlasti oluliseks abimeheks kõikidele vloggeritele. LCD-ekraan muutub aktiivseks kaks korda järjest tagakuva puudutades või kaamera külje peal asuvat QS-nuppu natuke pikemalt all hoides. Kaamera sätteid sellelt ekraanilt muuta ei saa.

Kaamera küljes on kokku kolm tähtsat nuppu. Osmo Actioni pealmisel küljel asuvad nendest kaks: toitenupp kaamera sisse ja välja lülitamiseks ning salvestusnupp videote salvestamise alustamiseks.  

Seadme vasakul küljel asuv QS-nupp (quickswitch) võimaldab lisaks esiekraani aktiviseerimisele ka ilma menüüsse minemata valida erinevate videorežiimide ja fotorežiimi vahel. (Samas küljes asuvad ka microSD ja USB-laadimispesad ning välise mikrofoni sisend, millest veel juttu tuleb) 

Osmo Action on ilma täiendava veekindla korpuseta veekindel kuni 11 m sügavusel vees ja põrutuskindel kuni 1,5 m kõrguselt kukkudes. Esile tuleb tõsta aga hoopis asjaolu, et Osmo Action ei karda muuhulgas ka krõbedamat ilma. Tema temperatuuri taluvuspiiriks on -10 kraadi ning see on ka ilmselt üks võimalike põhjuseid, miks paljud võiksid GoPro Hero 7 Black’i asemel Osmo Actioni kasuks otsustada. 

Osmo Actionil on vastupidav kaamerakerest eemaldatav aku, mis on umbes sama suur kui GoPro-l, kuid kestab kauem (umbes 90 min 4K 30p ja Rocksteady). Akut laaditakse USB-C kaudu ligi 88 minutit ja kaamera kasutab salvestamiseks microSD-kaarte maksimaalse suurusega 256 GB.

Kaamera kasuks räägib ka kiirem kasutajaliides, mistõttu on tagumise ekraani menüüs opereerimine täpsem ja lihtsam kui GoPro kaamerates. Menüüd avades torkab kohe silma kauaoodatud HDR-video funktsioon – võimekus, mida senised seikluskaamerad veel näidanud pole.



Nagu eelnevalt juba sai mainitud, asuvad kaamera vasakus küljes QS-nupu all microSD ja USB-laadimispesad ning välise mikrofoni ühendus (avanevad alumist nuppu all hoides ning seda kergelt suunaga alla lükates). Osmo Action on rõhutanud, et enne vee alla sukeldumist tuleb alati kontrollida, kas need pesad on korralikult lukustatud.

DJI Osmo Action kasutab 1 / 2,3″ CMOS  sensorit ning saab hästi hakkama ka nigelates ja kontrastsetes valgusoludes. Tegemist on sama sensoriga, mis leidub ka Osmo Pocketis. Video värvid on erakordselt loomutruud ning meeldivad silmale vaadata – esineb vähem värviküllastust (saturation’it) kui GoPro kaameratel.

Osmo Action pildistab 12-megapiksliseid RAW või JPEG-fotosid ning võimaldab pildistada burst-režiimil kuni 7 kaadrit sekundis.  Kaameral on muidugi veel mitmeid olulisi funktsioone ja režiime (“Face-Oriented Exposure”,”Timelapse” ja teised) ning Bluetooth, mille abil saab kaamera ühendada ka DJI Mimo nutirakendusega. Seikluskaamerale on sisseehitatud ka topeltmikrofonid ja kõlar.

 

 

Külg-külje kõrval võrdlemiseks

 

  GoPro Hero7 Black Osmo Action
 

 

 

Maks. videorežiim 4K, 60p 4K UHD 60p/ FullHD 240p
Foto lahutusvõime 12 MP 12 MP
Elektrooniline stabilisaator HyperSmooth RockSteady video stabilisatsioon
Ilmastikukindlus veekindel kuni 10m veekindel kuni 11m, külmakindel kuni -10 kraadi
Intervalomeeter (time-lapse) Jah Jah
Aegluubis video [FullHD] 1920 × 1080 240p/200p [FullHD] 1920 × 1080 240p/200p
Live otseülekanded Jah DJI Mimo-rakenduse kaudu
RAW-foto Jah Jah
LCD-ekraan Puutetundlik kaamera taga + seadistused kaamera ees Puutetundlik LCD-ekraan kaamera taga + LCD ekraan kaamera ees
Mikrofon Integreeritud stereomikrofon Integreeritud mikrofon
Ühenduspesad USB-C, Micro HDMI USB-C
Aku Eemaldatav liitium-ioon (1220 mAh) Eemaldatav liitium-polümeer (1300 mAh)
Hind Photopointis (09.10.2019) 429€ Kampaaniahind 329€ (tavahind 379€)

 

Kokkuvõtteks

Kahtlemata on tegu hetkel turu kahe kõige võimekama seikluskaameraga. Pingerida sõltub suuresti sellest, millist seikluskaamera omadust üks või teine kasutaja olulisemaks peab. Kuna DJI esimene katsetus kukkus välja kohe nii vägev, teeb kannatamatuks ära oodata kuhu tootja oma edasiste arendustega veel jõuda võib. Tore on muidugi näha, et GoPro endale DJI Osmo Actioni näol esimese tõsiselt võetava konkurendi on leidnud, sest teadagi tõukab see tootjad mugavustsoonist välja, et meie kasutajatena saaksime nautida üha kvaliteetsemaid ja funktsionaalsemaid kaameraid.

 

DJI Osmo Action seikluskaamera Photopointi veebipoes>>

 

(961)

Artiklis kirjeldatud tooted:
DJI Osmo Action
  • Vastupidava korpuse ja kahe ekraaniga DJI seikluskaamera
  • Veekindel kuni 11 meetrit lisakorpuseta
  • Võimekas RockSteady video stabilisatsioon
  • Profitasemel 4K UHD 60p ning FullHD 240p videosalvestus
  • 12-megapikslised laia dünaamilise ulatusega fotod
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga