Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: Archos 101 XS tahvelarvuti

Android tahvelarvutite tohutu kogus muudab igal järgmisel tulijal aina raskemaks oma toodet üldisest massist eristada. Siin on üks mudel, mis peavoolust kindlasti erineb ning oma huvitava disaini ja ilusa välimusega meelde jääb. Archos 101 XS 385.32€on Prantsuse tahvlimeistri lipulaev. Seda ei saa pidada väga soodsaks tahvliks – oma 379-eurose hinnasildiga pakub 101 XS konkurentsi nii Samsungi kui ka Aceri soodsamatele 10.1″ ekraaniga mudeleile. Archosel on aga midagi, mida tema konkurentidel ei ole: üliõhuke magnetiline klahvistik, mis on ühtlasi ka dokk ning ekraanikate. Nagu juba ülalt pildilt näha, on see komplekt paganama kena. Vaatame:

Archos 101 XS olulisemad tehnilised andmed:

  • OS: Android 4.0, peagi uuendatav 4.1 peale
  • Protsessor: ARM Cortex A9 (1.5 GHz)
  • PowerVR SGX544 GPU graafikaajam
  • 10.1″ LED taustvalgustusega LCD ekraan, 1280×800 px
  • 1 GB DDR3 RAM-mälu
  • 16 GB flash-mäluketas + MicroSD mälukaardipesa
  • Wi-Fi (802.11 b/g/n), Bluetooth 4.0
  • 3.5 mm pesa kõrvaklappide/mikrofoni jaoks, HDMI, 1 micro USB pesa (toimib ka USB host`ina)
  • 720p veebikaamera
  • Liitiumaku kestvus: kuni 40 tundi muusikat, 7 tundi videot, 10 tundi netis surfamist
  • Tahvelarvuti mõõtmed: 273 × 170 × 8 mm
  • Doki mõõtmed: 273 × 170 × 5 mm
  • Tahvelarvuti kaal: 600 g
  • Doki kaal: 200 g

Klaviatuuridokk ning tahvelarvuti on eraldi karpides. Ilmselt selleks, et saaks neid kahte lihtsalt ka eraldi müüa.

Karbis on: Archos 101 XS tahvelarvuti, klahvistik, micro USB kaabel, laadimisadapter koos pistikuga ning kasutusjuhendid.

Vaata Archos 101 XS tahvelarvutit Photopointi veebipoes 385.32€

Archos 101 XS on väga õhuke. See on kõige õhem tahvel, mille Archos on valmistanud. 8 mm paksusena on see praktiliselt sama õhuke kui iPhone 5. 600 g kaaluvana on see praktiliselt sama raske kui uusim iPad. Tõtt-öelda tundub see märksa kergem, kui võiks visuaalselt arvata.

Siin näeme tahvelarvutit tagurpidi klahvistiku peal. Nii esiküljel olev hõbedane ääris ekraani ümber kui ka hõbedane keskosa tagaküljel on roostevaba teras. Kogu muu korpus on plastikust. Õhukesusele vaatamata on Archos 101 XS üllatavalt tugev. Kui aga ekraani tavalisest tugevamini suruda, näeme, kuidas kokku surutud LCD dioodid mõneks sekundiks tumeda jälje jätavad. Tugevamate-paksemate tahvelarvutitega see jälg nii kerge tulema ei ole.

Archos 101 XS koos klahvistikuga. See lahendus peaks meeldima kõigile, kellel oleks tahvelarvutiga aeg-ajalt ka midagi pikemat trükkida vaja.

 

Klahvistik ei ole päris standardses suuruses vaid pisut väiksem.

Klahvid on üsna lähestikku nii et kiiremaks trükkimiseks on vaja end sellega pisut harjutada. Samas on need klahvid aga mõnusa mati pealispinnaga ning klahvide käik on väga hea. Trükkida on sellel mõnus ning olgugi et klahvistik on õhuke ning pisut painduvgi, ei jää esmakasutamisel muljet, nagu võiksid klahvid peagi logisema või muud moodi üles ütlema hakata.

Klahvistik ilma tahvelarvutita. Nagu näha, on selle ülemise kolmandiku juures õnarus, mille sisse tahvelarvuti asetada tuleb. Õnaruse keskel on ühendusklemmid, millest kahel pool näeme kahte magnetit, mis tahvelarvutit päris tugevalt klaviatuuridoki külge fikseerituna hoiavad.

Selleks, et tahvelarvuti püstises asendis püsiks, saab doki seest üles tõsta ühe plastikliistu.

Siin üleval paremas nurgas see ennast peidab. Küüs on vaja taha ajada ja see liist üles tõsta:

 ning olemegi valmis seilama veebi lõputuil laineteil.

Selline plastikpuri võib tunduda õrn ja kipakas. Olgem ausad – eks ta ongi. Liistul on palju liigendeid ning aja jooksul kipuvad sellised asjad ära väsima. Teisalt tuleb aga tunnistada, et Archos on selle lahenduse toimimise nimel palju vaeva näinud ning tulemusena on tahvlit lihtne niimoodi püsti saada. Puri on varustatud magnetitega, mille abil see kinnitub nii tahvelarvuti kui ka klaviatuuridoki külge transportasendisse. Nende magnetite tõttu hoiab puri tahvelarvutit üllatavalt kindlana püsti ning ei logise kusagilt küljest ei alla- ega ülesvoldituna.

Ekraan – tahvelarvutite üks olulisemaid elemente. 10.1″ ja 1280×800 px on täiesti standardne kümnetollise tahvelarvuti ekraani lahutusvõime. Värvid on ilusad ja toonid täpsed kindlasti mitte tuhmid. Ekraani nurga all vaadeldes märkame üllatavalt vähe kontrastsuse muutumist (ei ole siin ju tegemist IPS ekraani vaid tavalise taustvalgustatud LCD-ga). Puutetundlikkus on – nagu sellisele hinnaklassile kohane – eeskujulik. Ainult ekraani heleduse osas tekkis menüüd uurides küsimusi. Nimelt ei anna ekraani väga heledaks seadistada. Teiseks ei ole võimalik tavamenüüst seadistada heledust automaatselt muutuvaks.

Tahvelarvuti all näeme ühenduskontakte klahvistiku jaoks ja kahte magnetit.

Vasakul pool on microSD kaardi pesa, microUSB pesa, 3.5mm audiopesa ning HDMI port.

Tahvelarvutil ülaäärel mingeid ühendusi ega nuppe ei ole. Küll on aga klahvistiku tagumisel äärel microUSB pesa – see tähendab, et kui tahvelarvuti on klahvistikuga ühendatud, saab seda laadida ning arvutiga ühendada doki sees oleva USB pesa kaudu.

Paremal pool on üks kahepoolne nupp helitugevuse reguleerimiseks ja teine sisse-väljalülitamiseks.

 

 

Tagaküljel sel tahvlil kaamerat ei ole. Ainult esiküljel on kaamera, mis tooteandmete järgi filmib 720p klippi. Reaalselt ei kõlba see muuks kui tavaliseks veebikaameraks. Siinsamas on ka kõlar – ainult üks. See tähendab monoheli.

Operatsioonisüsteemiks on siin Android 4.0. Archose lubaduse kohaselt peaks see tahvelarvuti olema esimeste seadmete seas, mis aasta lõpus Android 4.1 peale uuendatud saab.

 

 

 

Trükkimisest klahvistikul – olemas on päris palju funktsiooniklahve nii et päris palju esmaseid tegevusi saab klahvistiku abil – ilma ekraani puutumata – ära teha. Siit saab kuvada viimati avatud rakenduste menüü, otsingu, peamenüü vaate, rakenduste ja widgetite valiku, välja lülitada WiFi ühendust, juhtida meediapleierit jne.

Kui aga soovid klaviatuuri eestikeelseks teha, siis soovitame Apps Lib`ist rakendust nimega External Keyboard Helper. See maksab Google Play poes 2.38€ ning annab võimaluse valida sisendkeeleks eesti keele. Ning nagu võluväel saab kirjutada kenasti kõiki vajalikke tähti.

 

Archos 101 XS on eriline ja huvitav Android operatsioonisüsteemiga tahvelarvuti. Kontseptsioonilt asetub see kuhugi Asus Transformer Pad`i ja Microsoft Surface`i vahele. Ehituselt ning tehniliste andmete poolest on pigem tagasihoidlikumat tüüpi. Hinnalt aga märksa soodsam, kui konkurendid. Vaieldamatult kõige parem tahvelarvuti, mille Archos kunagi on teinud.

(1124)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Archos 101 XS 16GB + dokk Uus definitsioon tahvlist
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga