Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: Archos 101 ChildPad

Archos 101 ChildPad käes

Archosel on üks hästi vahva tahvelarvutite seeria, mis on loodud just laste vajadusi silmas pidades. Laste vajadusi just selles aspektis, et neil oleks tahvelarvuti kasutamine mugavam ning turvalisem võrreldes klaasikalise Android operatsioonisüsteemiga. Siit sealt on eelnevalt muudetud ka tahvelarvutite füüsilist disaini, kuid mingit põhimõttelist erinevust sisse pole viidud. Oli ju esimese põlvkonna Arnova ChildPad ning Archos 80 ChildPad täpselt sama klassikalise tahvelarvuti disainiga, mis iga teine seadeldis. Erinevuseks ainult erksas toonis pehmem riba seadme ümber, mis lihtsustas tahvli käes hoidmist. Samas seekord, 101 ChildPad loomisel on lähenetud hoopis teise ideega – muuta tahvelarvuti kasutamine veel mugavamaks ning lühendada silda reaalsuse ning tahvelarvuti interaktiivse maailma vahel. Mida kõike tehtud, sellest saate kohe karbist välja artiklis lugeda ning piltide pealt vaadata.

 Archos 101 ChildPad karp

Karbist eriti pikalt rääkida midagi ei ole. Archose toode nagu ikka – tavapärane ning tuttav lähenemine. Sama kehtib ka sisu pakendamisel. 

Archos 101 ChildPad karp seest

Archos 101 ChildPad karbi sisu

Karbist seest leiab nii mõndagi huvitavat. Tahvelarvuti – olemas. USB kaabel – olemas. Laadija koos erinevate otsikutega – olemas. Palju erinevates keeltes juhendeid – olemas. Mõmmi – olemas. Oot, mida, mõmmi? Jah, sel seadmel on kaasas ka üks armas oranž karu, mis peaks integreerima tahvelarvuti ka muudesse tegevustesse. Seega, tahvel pole ainult tigedate tibude loopimiseks.

Archos 101 ChildPad eest ekraan väljas

Arcos 101 ChildPad kasutab seda samat valge-oranži tootedisaini, nagu oli ka 80 ChildPad puhul. Valge plastist korpus ning ääres on natuke pehmemast materjalist ning ka oranž ümbris. Mida uut peale suurema ekraani? Tahvelarvuti on saanud endale mugava sanga. Niiviisi saab laps oma arvutiga liikuda näiteks toast autosse niimoodi, et väikeste sõrmede vahelt tahvel maha ei pudeneks. Lisaks on lisandunud ka kaks kõlarit seadme eespaneelile, mis annab natuke parema muusika kuulamise, multifilmide vaatamise või mängimise kogemuse.

Archos 101 ChildPad eest koos karuga

Sang on mugav ning selle disainimisel on arvestatud kahe väga olulise aspektiga. Esiteks on see piisavalt tugev ning ei teki kordagi hirmu, et sang jääb pihku ning tahvelarvuti kukub maha. Teine ning veel olulisem – piisavalt õhuke, et laps ka selle saaks mugavalt kätte võtta. Paari-kolme aasta vanustel jah, keeruline. Kuid arvestades sihtgruppi –  5-10 aastased noorukid  – neile see täpselt sobivas mõõdus.

Tulles nüüd karu juurde. Tegu on ühe mugava loomaga, mis laulab, jutustab või loeb unejuttu. Funktsionaalsus kui selline sõltub konkreetselt sellest, mida karu sisemällu laadida. Nimelt on see pisike mäluseade-MP3 mängija, mil integreeritud aku ning ka juhtnupud. Lisaks ka väikene LED tuli, mis kollid õhtuti voodi alt minema ajab. Karu aku laadimine käib siis, kui see panna tahvelarvuti eesmisel küljel olevasse dokki (mugavalt magnetiga hoiab end paigal) ning helifailide kopeerimiseks avatakse automaatselt vastav rakendus. 

Archos 101 ChildPad karu puhkamas

Archos 101 ChildPad karu

Archos 101 ChildPad karu kõlar

Milleks siiski karu vajalik? Artikli sissejuhatuses juba mainisin, et Archos vähemalt üritab vähendada seda lõhet päriselu ning virtuaalse maailma vahel. Niimoodi saab näiteks mängima minnes võtta kaasa lastelaulude lemmikud või hoopis voodisse minnes Onu Remuse jutud. Karu juhteprogrammis on olemas ka mugav lindistamise funktsioon, kus lapsevanem saab profülaktika mõttes käsud ja keelud ära salvestada või ise unejutte linti lugeda. Ning jah, helendav oranž mõmmik toob pimedasse tuppa meeldivalt maheda valguse ning hoiab kollid kõikjal mujal, kuid mitte kapis või voodi all.

Archos 101 ChildPad karuäpp

Helifailide kopeerimine on ka imelihtne – lihtsalt lohista karu kõhtu. Kõik muu toimub juba automaagiliselt.

Vaadates seadme ülejäänud disaini ning funktsionaalsust natuke. Sel vidinal on küljepaneelil mitmeid liideseid ning nuppe. Vasakult lugema hakates leiame toitelüliti, nupud helitugevuse reguleerimiseks, miniHDMI väljundi teleriga ühendamiseks, microUSB pesa arvutiga ühendamiseks või lisaseadmete kasutamiseks, microSD kaardi pesa. Sealt edasi tuleb vastu juba kõrvaklapiväljund, toiteadapteri sisend ning ka mikrofoni avaus. Seadmel on kaasas küll eraldi laadija, kuid microUSB pesa kaudu saab sama edukalt akut laadida.

Archos 101 ChildPad diagonaal

Archos 101 ChildPad ühendused

101 ChildPad, nagu ka pildilt näha, ei ole tegelikult üldse paks. Suht perfektne käes hoidmiseks. Seadmel kasutatud valge plastik on mugav ning sõrmesõbralik – ei ole liiga libe ning ei tundu “odava plastikuna”.

Archos 101 ChildPad tagant

Pildil näha ei ole, kuid tahvelarvutil olemas – nii Bluetooth ühendus kui ka juhtmevaba ekraani tugi. Viimane annab kasutajale seda, et pildi peegeldamine suurele ekraanile ei pea käima ainult üle HDMI, vaid saab kasutada ka juhtmevaba lahendust (eeldab Miracast toega teleri vms seadme kasutamist). Tigedate tibude tümitamine suurel 30-40 tollisel ekraanil on alati kordi efektiivsem, kui väikesel 10-tollisel ekraanil.

 

Archos 101 ChildPad eest ekraan

Tarkvaraliselt on Archos end tagasi hoidnud. Kas see on hea või halb, jäägu igaühe otsustada. Nimelt on suuresti tegu stock-Android’iga, kuhu ei ole peale laetud veidrat kasutajaliidest. See omakorda lihtsustab tulevikus edasiminekut klassikalise Android tahvelarvuti peale, kuna lapsel on juba kõik tuttav ning harjumuspärane. Lisaks on sel ka mõned rakendused, mis spetsiaalselt lastele suunatud. natuke mängimist, natuke joonistamist ning ka Kid Zone rakendusepood. See on just spetsiaalselt lastele kohandatud sisuga rakendusepood, mille kasutamisel ei ole ohtu, et ebasobiva sisu juurde laps jõuab.

 

Archos 101 ChildPad käes

Miks meil vaja järgmist ChildPad tahvelarvutit? Sest kõik need Galaxy Tab’id või MeMo Pad’id ei ole disainitud laste soovidest, vajadustest või võimalustest. Ma ei ütle, et antud karu on müügiargument. Kirevad värvid, spetsiaalselt laste jaoks kohandatud rakendusepood ning mugav käepide ning rõõmsad toonid samas on. Jah, 169 € võib tunduda praegusel ajal natuke palju, kuid reaalsuses saab korraliku, särtsaka ning hea reageerimisega tahvelarvuti, mida võiks ka nõudlikum kasutaja soetada (kui sel käepide jalgu just ei jää).  Ning teatud turvalisus, mis sellega kaasneb. Iga kord, kui mul endal laps võtab laualt tahvelarvuti, vaatan kuidas ta sellega tugitoolini jõuab. Just seepärast, et maha ei kukuks. Selle puhul ei pea sellist kullipilku peal hoidma – turvaliselt käes ning rahu majas.

Tehnilisi andmeid ma siin artiklis seekord ei hakanudki pikemalt ümber vorpima ning analüüsima selle võimekust. Lihtsalt ääremärkusena pigem mainin, et seadmes olev kahetuumaline RockChip RK3168 protsessor ning PowerVR SGX540 graafikaajam on piisav, et jooksutada kasvõi Angry Birds GO! rallimängu. Rääkimata siis kõikidest muudest kahemõõtmelistest pusledest või käe-silma kordinatsiooni parandavatest rakendustest (mängudest).

Archos 101 ChildPad Photopointis 169 €

(1252)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Archos 101 ChildPad Uus, suurema ekraaniga ChildPad - spetsiaalselt lastele loodud tahvelarvuti
Archos 80 ChildPad
  • 8" 1024×768 LCD ekraan
  • Android 4.1 operatsioonisüsteem
  • Lapsesõbralik disain
  • 4 GB sisemälu, mälukaardipesa
  • 1 GHz protsessor
Archos Arnova Child Pad Android 4.0 süsteemiga Arnova tahvelarvuti lastele!
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga