Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

JVC Picsio taskusõbralik videokaamera filmib Full HD videot ja on peagi saadaval Photopointis

Postitas: Lauri

Eelmise nädala lõpul teatas Jaapani elektroonikatootja JVC, et paiskab peagi turule lihtsalt käsitletava ja soodsa taskuvideokaamera nimega Picsio GC-FM1.

See ei filmi mitte lihtsalt videot, vaid 1080p HD videot kiirusega 30 kaadrit sekundis. Kaameraga saab lisaks filmimisele ka fotosid klõbistada. Picsio sees peidab ennast 8 MP CMOS sensor, optilist suumi aparaadil kahjuks ei ole – seda on asendamas digitaalne (video puhul mitte nii väga kasutu).

[flv:/wp-content/uploads/2009/09/picsio.flv 450 253]

Meedia salvestatakse SD/SDHC-mälukaardile, sisemälu aparaadil ei ole aga see-eest on tal HDMI ja AV väljunduid ja USB port. Videote ning fotode kadreerimiseks, nende pärastiseks vaatamiseks ning menüüdes navigeerimiseks on aparaadi taga 2″ LCD-ekraan. Ühe laadimiskorraga filmib kaamera 96 minutit.

Filmid salvestatakse .MOV failidena – nii saab neid otse näiteks You Tube`i laadida või iTunes tarkvaraga ühildada. Aparaadi mõõtmeteks on  53,0 mm x 97,0 mm x 17,0 mm ning see kaalub 95 g.

JVC Picsio ei ole mitte esimene taskuvideokaamera, mis turule on tulnud. Mis siis selles aparaadis nii väga erilist on, et see Photopointi Ajaveebi esimeseks taskuvideokaameraid käsitlevaks uudiseks sai?

Vastus on lihtne: JVC Picsio on esimene taskuvideokaamera, mis saab olema müügil Photopointi poodides. Juba on teada ka orienteeruv hind: 3500.-

Pisikestest videokaameratest

Firma nimega Pure Digital tõi pea kaks aastat tagasi turule ülilihtsalt kasutatava, kompaktse ning soodsa videokaamera nimega Flip Ultra. See kujunes hittooteks ning haukas enesele 13% suuruse tüki kogu videokaamerate turust. Nii nagu netbookide vallutusretk arvutimaailmas, oli sellega alanud lihtsate, soodsate ja kompaktsete minivideokaamerate hegemoonia videokaameramaailmas.

Mitmed tuntumad elektroonikafirmad (Samsung, Toshiba, Sony JVC jt) on Pure Digitali eduloost õppust võtnud ning loonud samalaadsed odavad ja lihtsad kaamerad. Taskuvideokaamerate märksõnadeks on lihtsus filmimisel (funktsioonide ja seadistusvõimaluste vähesus), kompaktsus, soodne hind ja lihtsus video laadimisel veebi.

(250)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga