Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Internetiühenduseta G-mail – mis see on ja kuidas kasutada?

Postitas: Lauri

Google`i e-mailiteenus nimega G-mail oli 2008. aastal kõige kiiremini kasvav veebikirjade teenuse pakkuja maailmas.

Võrreldes 2007. aastaga kasvas selle kasutajate hulk 43%. Eelmise aasta lõpuks oli Gmaili veebilehel käinud juba 29,6 miljonit erinevat huvilist. Maailmas hetkel veel esimest kohta hoidev Yahhoo Mail kasvas 11%. Hotmaili kasutajate arv aga langes 5%.

Ka käesoleval aastal on oodata Gmaili kasvu samas või isegi veel kiiremas tempos. Seda eelkõige tänu Google`i erinevatele moodulitele (Google Docs, Reader jne) e-mailiteenuse kõrval ning innovaatilistele uuendustele.

Mõned päevad tagasi teatas Google, et on valmis saanud kauaoodatud Gmaili uuendusega. See kannab nime “Offline” ning teeb võimalikuks e-kirjade lugemise, kirjutamise, haldamise ja saatmise isegi siis, kui internetiühendus puudub.

Eile veel “Offline” moodulit Gmaili seadete hulgas ei olnud. Täna aga on see seal kenasti esikohal säramas – ja toimib. Kuidas täpsemalt, sellest allpool lähemalt.

Kuidas Gmaili Offline-moodul töötab

Pärast kuid katsetamist ning ootust on Google lõpuks Gmaili offline-mooduli valla päästnud. See lisa on mõeldud täitma neid auke, mil internetiühendus puudub, kuid klient tahab sellegipoolest ligi pääseda oma e-kirjadele. Näiteks lennukis, internetiühenduse katkemise puhul tavasituatsioonis või voolukatkestuse korral (sülearvutiga).

Offline tähendab, et kui veebilehitseja aadressiribale kirjutada gmail.com ning vajutada enter´it, siis ei ilmu ekraanile teade internetiühenduse puudumise kohta. Selle asemel avaneb, nagu tavaliselt, Gmaili kirjakast.

Kuidas nii? Offline moodul salvestab kliendi arvutisse Gmaili struktuuri ja seal olevate kirjade andmed. Internetiühenduse olemasolu korral sünkroniseeritakse neid arvutis olevaid andmeid Gmaili serverites olevate andmetega.

Kui ühendus kaob, lülitub Gmail automaatselt offline-režiimile ning loeb kirju ja muud infot serveri asemel arvuti kõvakettalt. Ainuke asi, mis offline režiimi online`ist eristab, on pisike ikoon Gmaili aknas, ülal, vasakul.

Offline režiimis saab lugeda enne internetiühenduse katkemist postkasti saadetud e-kirju, neid saab hinnata ja sildistada ning üldse saab nendega teha kõike seda, mida internetti ühendununagi. Kasutajad saavad loomulikult ka kirju kirjutada, kirjadele manuseid lisada ning neid teele saata.

Teele saadetud kirjad ei jõua loomulikult kohe adressaatideni. Need jäävad vastavasse kausta seniks, kuni internetiühendus puudub. Kohe, kui ühendus taastub, saadetakse need meilid aga automaatselt sinna kuhu vaja.

Abimees hirmaeglase ühenduse puhul

Offline reziim muudab veebiliikluse Gmaili postkastis märksa kiiremaks sel juhul kui klient juhtub kusagil kasutama näiteks väga aeglase kiirusega WiFi ühendust.

Sel juhul on võimalik minna üle nn “Flacky connection mode” režiimile.
Viimane funktsioneerib kusagil off- ja online`i vahepeal, kasutades arvutisse salvestatud andmeid peamise allikana ning sünkroniseerides taustal kõvakettapostkasti serveris asuva Gmaili postkastiga.

Kust ja kuidas Offline moodulit sisse lülitada?

Nagu kõik veel-mitte-päris-valmis uuendused, ei ole ka Offline funktsioon Gmaili kontodel automaatselt aktiveeritud. Offline`i kasutamiseks tuleb see iseendal käsitsi sisse lülitada.

Selleks tuleb minna gmail.com veebilehele, ning end sisse logida või kasutajaks registreerida. Seejärel tuleb üleval, paremal vajutada lingile “Settings”.

Avaneb kollakas seadete paneel. Selle paneeli ülal tuleb valitada lingile “Labs”.

Avanevas aknas on uhkelt esikohal Offline`i plugin. Selle juures tuleb teha täpike valiku “Enable” ette, kerida brauseriaken alla ning vajutada nupule “Save Changes”.

Offline moodul kasutab Google`i Gears tehnoloogiat. Google`i enese veebilehitsejasse “Chrome” on Gears juba sisse kodeeritud. Kui te aga Chrome`i ei kasuta, tuleb Gearsi väike programmijupp enne Gmaili andmete sünkroniseerimist pluginana brauseri juurde installeerida.

Selleks tuleb Gmaili avalehel vajutada ülal paremal sinna tekkinud lingile “Offline”.

Avaneb pisike aken, kus teatatakse, et te peaksite alla laadima ja installeerima programmi Gears. vajutage all nupule “Install” ning järgige juhiseid Gearsi allalaadimiseks.

Allalaetud programm tuleb installeerida, brauser kinni panna ja taas käivitada.

Nüüd saab vajalikud failid Gmaili serverist arvutisse laadida. Vajutage uuesti üleval paremal lingile “Offline”.

Ekraanile kuvatud aknas klõpsake linnuke kasti “I trust this site…” ning vajutage nupule “Allow”.

Nüüd on offline moodul aktiveeritud, vajalikud failid on teie arvutis ning kui internet nüüd kaduma peaks, saate ikka oma Gmaili kirju lugeda, sorteerida ning kirjutada.

(269)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga