Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Ilmastikukindel 28-105mm f/3.5-5.6 standardsuum täiskaadersensoriga Pentax peegelkaamerale

DFA28105_f28_Hood-OFF

Ricoh annab teada, et toob 2016. aasta maikuus turule uue objektiivi HD PENTAX-D FA FA 28-105mm F3.5-5.6ED DC WR. Seda objektiivi saab kasutada nii pool- kui ka täiskaadersensoriga peegelkaamerate ees. Valmistatud on see siiski kasutamiseks eelkõige äsja esitletud Penatx K-1 täiskaadersensoriga peegelkaamera ees.

Pentax 28-105mm f/3.5-5.6 on soodne alternatiiv valgusjõulisele 24-70mm f/2.8 objektiivile. Uus standardsuumobjektiiv on ilmastikukindla ja kompaktse korpusega. Integreeritud Pentax DC teravustamismootor võimaldab teravust korrigeerida pärast seda, kui autofookus on lukustunud. Objektiivi lähimaks teravustamiskauguseks on 50 cm, filtrikeermeks 62mm ning selle 9-labaline ava on ümar avade f/3,5 – 6,3 (28mm juures) ja f/5,6-10 (105mm juures) puhul.

Objektiivi pildikvaliteedi eest hoolitsevad kaks asfäärilist, üks ED (Extra-low Dispersion) ja üks AD (Anomalous Dispersion) lääts. Klaaselementidele on kontrastsuse ja selgema pildi saamiseks kantud Pentaxi mitmekihiline HD vääristus, esiläätsel on mustust hülgav SP vääristus.

Ricoh lubab 28-105mm objektiivi turule tuua 2016. aasta maikuus ja selle ametlikuks soovituslikuks jaehinnaks on määratud 599€.

pentax-k-1-peegelkaamera-photopoint-63

Ricohi ametlik pressiteade

HD PENTAX-D FA 28-105mm F3.5-5.6ED DC WR

Kompaktne, kerge standardsuum PENTAX K-bajonetiga digipeegelkaameratele

RICOH IMAGING COMPANY, LTD. toob müügile HD PENTAX-D FA FA 28-105mm F3.5-5.6ED DC WR objektiivi. Tegemist on uue, kompaktse ja kerge standardse suumobjektiiviga.

Vaatamata kompaktsele ja käepärasele korpusele on see mitmekülgne suumobjektiiv mõeldud ka 35 mm täiskaadersensoriga digipeegelkaameratele. Objektiivis on kasutatud tipptasemel optikat ja kvaliteetseid klaasläätsi. PENTAX K-1 kaamera ees muutub see ideaalseks igapäevaseks objektiiviks, pakkudes samas kõrget lahutusvõimet.

Peamised omadused

1. Standardsuum katab sagedamini kasutatavad fookuskaugused

See objektiiv sobib 35 mm täiskaadersensoriga digipeegelkaamerale ja katab fokaalkaugused vahemikus 28 mm lainurgast kuni 105 mm teleni. Uusim optika ja kõrge sooritusvõimega optilised elemendid tagavad kaadri ühtlase heleduse ka servades ning kompenseerivad erinevaid moonutusi. 36,4 efektiivse megapiksliga PENTAX K-1 kaamera jäädvustab selle standardsuumi abil kõrge lahutusvõimega pilte. Tänu kompaktsele, kergele korpusele ja hinna/kvaliteedi suhtele sobib HD PENTAX-D FA FA 28-105mm F3.5-5.6ED DC WR ideaalselt PENTAX K-1 kaamera tavaobjektiiviks.

2. Täiskaadersensoriga digipeegelkaamerale sobiv eeskujulik pildikvaliteet

Optilises süsteemis on 15 elementi 11 grupis. Nende hulka kuuluvad kaks ülitäpset asfäärilist läätse, üks ED (Extra-low Dispersion) lääts ja üks AD (Anomalous Dispersion) lääts. Sellest tulenevalt jäädvustab objektiiv eredaid, teravaid, minimaalsete kromaatiliste ja sfääriliste moonutustega pilte. Kuna optika tagab piisava lahutusvõime ka suurele pildisensorile, aitab see jäädvustada peene detailsusega pilte.

3.  Pildikvaliteeti parandav HD vääristus

Selles objektiivis on kasutusel kõrgetasemeline mitmekihiline HD vääristus*. Võrreldes tavapäraste mitmekihiliste vääristustega tagab see PENTAXi poolt välja töötatud vääristus efektiivsema valgusedastuse ja minimaalsed peegeldused. Kontrastseid, selgeid ja eredaid kaadreid on ilma helkide ja peegeldusteta võimalik jäädvustada ka nõudlikes valgusoludes nagu näiteks vastuvalgus.

* HD on lühend mõistest High Definition.

4. Kiirelt ümberlülitatav teravustamissüsteem

See PENTAXi poolt välja töötatud süsteem lubab veatut ja viivitusteta ümberlülitumist manuaalsele teravustamisele kohe pärast seda kui kaamera AF süsteem on pildistatava teravustanud.

5. Ilmastikukindel konstruktsioon

Objektiivil on usaldusväärne ilmastikukindel konstruktsioon mis hoiab efektiivselt ära vee pääsemise objektiivi sisemusse. Koos ilmastikukindla PENTAX digipeegelkaameraga moodustab see vastupidava ja usaldusväärse töövahendi mis toimib eeskujulikult ka vihmas, udus ja kohtades kus kaamera võib veepritsmeid saada.

6. Muud omadused

・SP (Super Protect) vääristus objektiivi pinnal hülgab efektiivselt vett ja mustust.

・Ümar diafragma ava jääduvstab fookusest välja jäävad objektid pehme ja kauni joonisega. Valgusallikate poolt joonte jäädvustamise efekt on minimaalne.

・Integreeritud DC mootor tagab sujuva, vaikse ja kiire autofookuse.

 

Märkus: Disain ja tehnilised andmed võivad muutuda.

(408)

Artiklis kirjeldatud tooted:
HD Pentax D-FA 28-105mm f/3.5-5.6 ED DC WR objektiiv
  • 28–105 mm suure ulatusega normaalsuum
  • Suurepärane kaaslane igapäevaseks kasutuseks
  • Kiire ja vaikne DC teravustamismootor
  • Tolmu- ja niiskuskindel konstruktsioon
  • Pentaxi pool- ja täiskaader peegelkaameratele
699€
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga