Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

HP sülearvuti murdis aku kestvustestis 24 tunni piiri

Arvutitootja Hewlett-Packard väitis eile ametlikus teadaandes, et sülearvuti EliteBook 6930p aku kestis üheainsa laadimisega terve ööpäeva ning veidi enamgi.

Tegemist ei olnud loomulikult selliste EliteBook 6930p mudelitega, mis hetkel turul müügil on. Samas ei ole katsetatava masina puhul tegu pelgalt laborieksperimendiga – sedasama 24-tunnise tööajaga EliteBook sülearvutit on võimalik osta juba alates oktoobrist.

24-tunnist kestvustulemust aitas vormistada eraldi ostetav Ultra Capacity aku.  Arvuti ise erineb hetkel müügil olevatest EliteBook 6930p rüperaalidest peamiselt kahe näitaja poolest:

1. Ekraan. Tegemist oli HP uue ja veel tehastes viimast lihvi saava Illumi-Lite LED ekraaniga. See ei sisalda elavhõbedat ning pikendab HP sõnul aku eluiga koguni nelja tunni võrra võrrelduna tavaliste LCD-ekraanidega.

2. Püsimälu. 24 tundi vastu pidanud arvuti töötas tavapärase mehaanilise kõvaketta asemel flash mälu kasutava SSD kettaga. Sellisega, nagu neid viimasel ajal netbookide sees kohata võib. Viimastel ei ole SSD ketta maht naljalt suurem kui 20 GB. Katsetatava arvuti SSD ketta suurus oli aga 80 GB. HP sõnul tõstis sellise mälu kasutamine aku kestvust 7% võrrelduna tavalise HDD kõvakettaga.

Alates oktoobrikuust on võimalik HP EliteBook 6930p mudelit osta Inteli vastvalminud X25-M ja X18-M Mainstream SATA SSD mäluga (80 või 160 GB).

HP ja Lenovo on selles projektis Inteli ametlikud partnerid ning saavad seetõttu olema  esimesed, kelle masinatesse need mälud kruvitakse.

Kahjuks ei ole HP ise avalikustanud andmeid arvuti töörežiimi kohta testi ajal. Alates oktoobrist tehakse aga ostmisvalmis ka eelpoolmainitud Illumi-Lite ekraan ning siis on juba igal soovijal võimalik endale sarnaste superparameetritega masin osta ja selle superaku kestvust testida. Superrahakoti olemasolul muidugi…

(204)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga