Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

GoPro HERO11 Black – kas kasulik “upgrade” aastal 2023?

GoPro asutaja Nick Woodman ei aimanud aastal 2002 ilmselt isegi, et kõigest 10 aastat hiljem on võimalik konkurente lüüa niivõrd vägeva personaalkaameraga nagu seda on GoPro HERO11 Black

GoPro tegi tõsise hüppe, kui tõi 2022. aasta sügisel turule Hero11 Black mudeli. Sellel on uus ja suurem 1/1.9 CMOS sensor, 5.0 hypersmooth videostabilisatsioon ning võimalus valida salvestamiseks 10-biti, mis pakub suuremat värvide sügavust ning on võimeline tegema sujuvamaid üleminekuid videos ja pakkuma reaalsemat pilti.

Samas, kas see kõik on väärt, et välja vahetada oma HERO9 või HERO10 kaamera? Katsetasin ise ära ja räägin sulle sellest lähemalt.

GoPro HERO11 Black kasutusmugavus

Käisin möödunud aasta lõpus Austrias suusatamas ning mis oleks parim pisike ja kõige-kindel kaamera seda trippi jäädvustama? Mõistagi midagi GoPro kaamerate seeriast, aga milline?

GoPro Hero10 Black ei ole ka üldse paha variant, sest letist ostes on see pisut soodsam ning ka üks võimekamaid action cam’e turul. Sellegipoolest haarasin Photopointi foto- ja videotehnika rendist kaasa HERO11 Back mudeli. Mõõdult täpselt sama ent 31 grammi kergem, kui eelmine ehk Hero10 mudel. 

‘’Mind paelus HERO11 Black kaamerat laenutama just uue sensori võimekus ja 5.0 hypersmooth sisemine stabilisaator’’

Lisaks sellele on võimalus koguni 5.3K videorežiimis jäädvustada enda seiklusi ja seda isegi 60 kaadrit sekundis! Siinkohal küsiks retooriliselt, et kuhu veel edasi?

Kui räägime uuest sensorist, siis mis täpsemalt? Eelmisel mudelil ehk GoPro Hero10 Black’il on 23MP, uuel Hero11 aga koguni 27MP sensor. Ma tundsin, et sellisel üritusel võiks olla see parim kaaslane. Ja tuleb välja, et oligi!

“GoPro HERO11 Black andis ühe meeldejääva filmimise kogemuse mu ellu just oma lihtsusega”

Vanarahvas armastas öelda, et lihtsuses peitub võlu ning õnneks pole see tänaseni muutunud. Seda on taibanud ka Gopro inseneride tiim, sest antud kaamera andis ühe meeldejääva filmimise kogemuse mu ellu just oma lihtsusega.

Mis minu jaoks tegi filmimise lihtsaks oli asjaolu, et ma ei pidanud kaamerat sisuliselt isegi mitte käima panema, kui soovisin kiiret jäädvustust teha, vaid filmimiseks või pildistamiseks vajutasin ainult kaamera peal olevat punase ringiga salvestusnuppu. Mäe peal on seda jube mõnus nõnda kasutada, sest hetked mööduvad silmapilkselt. Peale pildistamist või filmimist vajutad just sama nuppu ning kaamera jäädvustab hetke ning lülitab end ise välja.

Kui arvasin, et mugavamaks ei saa enam minna, siis tegelikult saab ikka küll. Suusajope taskusse mahub see väike, kuid võimekas kaamera kenasti ära, aga mis saab, kui kinnitad selle Chesty abil enda rinnale või GoPro Hero Head Strap’iga pähe? 

Minu jaoks isiklikult oli siiski mugavam chesty, sest sellega saad hõlpsasti paika sättida kaamera vaatevälja ning lihtsalt kaamera sisse/välja lülitada, kui oled ka keskmise kiirusega mäest alla laskmas. Vägev!

GoPro HERO11 Black videovõimekus

HERO11 Black video on seda laadi action-kaamerate seas kõige parem. Minu enda jaoks mängis suurt rolli videostabilisatsioon ja see, et saaksin piisavalt häid kaadreid ka keerukamates olukordades nagu näiteks väiksematel hüpetel ja põigates mööda objektidest. Kui stabilisatsioon on piisavalt võimekas, siis nagu kirss tordil on 4K-s filmimine, aga muidugi on sellega võimalik filmida ka 5.3K 60 kaadrit sekundis.

GoPro Hero11 Black korpus on vee- ja ilmastikukindel, mis andis mulle turvalisema tunde, kui õhk oli niiskem ning läbi pilvede suuskadega alla sõites ei pidanud muretsema, et kaamera saaks niiskuskahjustusi.

Käisin erinevates suusakeskustes ja sai selgeks, et päevad ei olegi vennad ning keskustes käib rajahooldus erinevalt. See tähendab seda, et suusaradadel, kus on palju jääd ja lund, tekib oht ka kukkumise ees. GoProga sai lisaks stabiilselt kukkumisele jäädvustada ka lumiseid ja jäiseid radu, kartmata, et kaameraga võiks midagi juhtuda.

Tähtis oli ka väiksem tuuletakistus, mida pakkus mulle chesty – mugav, mahub ilusti üle suusajope ja annab sulle hands-free POV materjali kenasti kätte. Ja nagu öeldud, super lihtne kasutada, kui kaamera on otse sinu nina all – veendu selles lühikeses videos, mis ma kokku monteerisin.

 

GoPro lisavarustus

Kui juba teha upgrade kaamera osas, siis miks mitte teha seda ka aku osas? GoPro lasi välja uue ja võimsa Enduro aku. Samas soovitan kaasa võtta ikkagi mitu akut, sest kunagi ei tea, millal tuleb jäädvustamist väärt moment, isegi mäelt või seikluskohalt ära tulles.

Tuleb tunnistada, et ka tavaaku ei jää Enduro aku varju ehk siis kui on külmem, kasuta Endurot, aga kui on soojem, siis saab ka tavaakuga hakkama. Teinekord oli isegi mäe otsas koguni kuni +15° ja tavaakut kasutada polnud mingi probleem. No mida hing veel ihkab, eksole?

Võimas lisa- või asendusaku│GoPro HERO9/10/11 Black mudelitele │1720 mAh mahutavus │ Talub külmemat temperatuuri │ Kvaliteetne liitium-ioon aku

Mäel olles on kindlasti kasuks, kui aku peab vastu ka pisut külmemale olustikule. Võrreldes tavalise GoPro akuga tõstab täiustatud 1720 mAh liitium-ioon aku kaamera jõudlust. Kasutades vastavat seadet pikeneb HERO9/10/11 Black salvestusaeg kuni 40% ning talub paremini ka külmemaid temperatuure (kuni -10 °C) lisaks sellele on Enduro akul kuni 13% kiirem laadimiskiirus

Lisaks sellele on otstarbekas sellisele reisile kaasa võtta ka kinnitus, mis sobib autole. Ise võtsin lisaks chestyle ja Head Strapile kaasa ka GoPro iminappkinnituse Suction Cup Mounti. Puhastad ära pinna, kuhu soovid kaamerat salvestama panna ning seejärel kinnitad Suction Cup Mountiga ära ja voila!

Kokkuvõte

Sellise komplektiga suusareisile minna on ideaalne ja kindlasti on GoPro HERO11 Black väärt upgrade aastasse 2023! Suusareisi filmimine ei ole muidugi ainus ammendav tegevus, sest sõidad bmx-i, ronid kaljudel või oled suuremat sorti scuba divingu fänn, siis on just HERO 11 sulle minu arust üks parimaid kaaslaseid.

Aegluubis video, intervallvõtte video, uskumatu 5.3K video lahutusvõime, 5.0 hypersmooth videostabilisatsioon ja palju muud sellise väikese kõigest 153g kaaluva kesta sees on lihtsalt imetlusväärne.

Muide, kes veel ei teadnud, siis müügil on ka HERO11 Black’i miniversioon GoPro HERO11 Black Mini, mis pakub samasugust võimekust nagu HERO11 Black, aga kompaktsemas vormis.

 

Telli GoPro HERO11 Black ja koge tippkvaliteeti ››

 


Fredi tööde ja tegemistega saad tutvuda ning ennast kursis hoida tema Instagram’i lehel või Facebooki lehel.

 

Kui soovid samuti GoPro Hero11 Black seikluskaamera ise järele proovida, siis see laenutamiseks saadaval Tallinnas, Rocca al Mare keskuse ja Tartus, Kvartali keskuse Photopointi esinduskaupluse rendis olemas – photopoint.ee/rent ››

(459)

Artiklis kirjeldatud tooted:
GoPro Hero11 Black
  • Kompaktse korpuse & vahetatavate moodulitega GoPro
  • 5.3K 60 kaadrit/s & 2.7K 240 kaadrit/s videosalvestus
  • 27-megapikslised fotod, timelapse & aegluup režiimid
  • HyperSmooth 5.0 videostabilisatsioon & GP2 protsessor
  • Veekindel kuni 10 meetrit lisakorpuseta
GoPro Hero11 Black (New Packaging)
  • Kompaktse korpuse & vahetatavate moodulitega GoPro
  • 5.3K 60 kaadrit/s & 2.7K 240 kaadrit/s videosalvestus
  • 27-megapikslised fotod, timelapse & aegluup režiimid
  • HyperSmooth 5.0 videostabilisatsioon & GP2 protsessor
  • Veekindel kuni 10 meetrit lisakorpuseta
349€399€
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga