Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Muljed Fitbit Inspire 2 aktiivsusmonitori kasutamisest 3 nädala jooksul

Kas aktiivsusmonitor Fitbit Inspire 2 sobiks sulle? Võibolla aitab järgmine ülevaade otsustada, sest siin on muljed kolmest nädalast kasutamisest tavakasutajana, kes jälgib sellega peamiselt igapäevaste sammude arvu ja pulssi.

Minu eelmine nutikell, Huawei Band 3 Pro, oli juba üle 2 aasta vana ja ma ei olnud algusest peale rahul selle pulsilugeja täpsusega. Sugulane oli oma Fitbitist palju head rääkinud ja Inspire 2 mudel oli nende tootevalikust kõige huvitavam. Soovitud kell tuli siinkohal Photopointi aktiivsusmonitoride valikust. Arvamused sellest on minu omad.

Mida siis pakub Fitbit Inspire 2?

  • 20+ treeningrežiimi
  • 24/7 pulsi jälgimist
  • Unekvaliteedi jälgimist
  • GPS-i
  • Aku kestvust kuni 10 päeva
  • Veekindlust kuni 50 m sügavuseni
  • Töötamist nii Android kui iOS seadmetega
  • Taustvalgustusega displeid
  • Mälu mahtu 7 päeva jagu

Rohkem omadusi ja võimalusi leiad Inspire 2 tooteinfost. Alates kõige olulisemast olid minu soovideks sammude jälgimine, eelmisest kellast täpsem pulsi lugemine ja hea aku kestvus. Kas Inspire 2 täitis need?

Esmamuljed

Fitbit Inspire 2 nutivõru hallides toonides karp on suure nutitelefoni või siis väikese märkmiku mõõtu. Muideks müügil on see kolmes värvitoonis: desert rose/must, lunar white/must ja minu randmele tulnud soliidne must.

Fitbit inspire 2

Selles karbis peitsid end Fitbiti seade koos lühikese randmerihmaga; umbes 2 cm võrra pikem teine rihm; USB laadija koos ~25 cm pika juhtmega ja voldik seadme infoga.

Fitbit inspire 2

 

2 aktiivsusmonitori kõrvuti

Eelmise, Huawei Band 3 Pro aktiivsusmonitoriga võrreldes, on nende erinevused selgelt märgata – Huawei seade paistab väiksema Fitbitiga võrreldes robustsem, klassikalisem. Võiks isegi öelda, et toekam.

Fitbit Inspire 2

Fitbit Inspire 2 oma ümarama kujuga on oluliselt šikim. Rihmade kinnitus seadme ülaserva võib esmalt näida üsna õrna lahendusena, aga see esmamulje on ekslik. Fotol on näha ka üks Inspire 2 puutetundlikutest küljesensoritest. 

Ekraane kõrvutades saab kumbki plusspunkte eri põhjusel – Huawei teenib plusspunkte värvilise ja Inspire 2 mudelist eredama displei eest. Seevastu Fitbiti tsipa väiksem, mustvalge ekraan pakub Huawei Band 3 Pro’st kordades rohkem animatsioone ja silmailu.

Fitbit inspire 2

Pildistamise hetkel olid mõlema seadme displeid minimaalse ereduse peal ning Fitbiti vähem särav ekraan on tundlikumatele silmadele hämaras kindlasti plussiks.

 

Äpid

Fitbiti äpi tööle saamine nõudis oodatust rohkem proovimist, sest see tõrkus kella tarkvara uuendamisel ja seejärel kellaga sünkroonimisel. Nagu tehnikaga ikka, aitas korduv äpi sulgemine ja taaskäivitamine.

Huawei äpiga võrreldes küsis Fitbiti rakendus oluliselt rohkem lubasid erinevateks teavitusteks e-mailile ja telefonis. Ootamatu üllatusena soovib Fitbiti äpp andmete liigutamiseks telefonis sisse lülitatud GPS-i.

Proovima asudes üllatas Fitbiti rakendus mind kõigi oma võimalustega – isegi tasuta rakenduses on ülevaated kümnetest eri asjadest – pulss, une kvaliteet, treeningtsoonid, mindfulness, stressi haldus ja palju muud. 

Fitbit Inspire 2
Fitbit Inspire 2

Selles jätkus esimesel korral avastamist mitmekümneks minutiks, mistõttu usun, et tavakasutajale on tasuta äpi võimalustest igati piisavalt.

NB! Äpi vaikeseadetes on ülimalt palju märguandeid, mis väljenduvad nii värinana randmel, teavitustena telefonis kui ka õnnitlevate e-kirjadena. Õnneks saab enamiku neist keelata.

 

Rakenduse vaated

Vasakpoolne on Fitibiti äpi avavaade ning parempoolne on iganädalaste sammude vaade. Pulsi, unekvaliteedi jm ülevaated on detailsemad ja klikitavamad kui oskasin oodata. 

Fitbit inspire 2

 

Ent mida lõbusat pakub Fitbiti äpp lisaks oodatud andmetele sammudest, pulsist ja muust?

Fitbit inspire 2

Üks muhe avastus äpist on kella displeide kujundused. Neid on Fitbiti rakenduses üle 20, alates analoogkellast mitmete digikellade kujunduste ja isegi sipelga-lambani. Lihtsalt vali meeldivaim, kinnita ja aktiivsusmonitoril ongi uus (ise)loom. Või kui soovid, sipelgas.

Displei kujundustele lisaks on äpis mitmeid tunnustavaid märke (badges) oma saavutuste kohta. 112 kilomeetri kõndimist kõrvutab Fitbit keiserpingviinide iga-aastase rändega ja selline võrdlus on koheselt huvitavam, kui lihtsalt lugeda “Palju õnne vahemaa läbimise puhul!” Meeldib!

 

Muljed Fitbit Inspire 2 kasutamisest

Alustame algusest – ekraan, aku, laadimine

Kohe seadsin ekraani ereduse miinimumi, et aku kestaks võimalikult hästi. Vahel Bluetoothiga andmete liigutamine sobib mulle rohkem, kui pideva ühenduse hoidmine, mis kulutab kella ja ka telefoni akut.

Minimaalsest eredusest ei piisa, et kellaaega näha keskpäevase päikese käes. Vähegi pilvise ilmaga on seadme peegeldav displei hästi loetav.

Fitbit inspire 2

Aku vastupidavus vähema ekraanivalgustusega, ilma GPS-ita ja kaks korda nädalas telefoniga ühendamisega andmete liigutamiseks on 10 päeva. Inspire 2 laadimine võtab aega natuke üle tunni. 

Huawei seadme-laadijaga võrreldes on Inspire 2 laadimisaluse ühendusklemmid väiksemad ja nende paika rihtimiseks on enamasti vaja laadimisalust-kella paari millimeetri võrra logistada. Tavaliselt esimese klõpsuga laadijat kella all õigesse paika ei rihi.

Küljesensorid on ägedad!

Seadme displeid saab aktiveerida kolmel viisil:

  1. Kallutades rannet enda poole.
  2. Toksides sõrmega ekraani.
  3. Vajutades korraga seadme külgedel olevaid sensoreid.

Need külgedel olevad vaevumärgatavad sensorid on kella displei toksimisest palju ägedamad! 

Fitbit inspire 2

Hoolimata sellest, et tegu on puutetundlike anduritega, on pöidla ja nimetissõrmega seadme külgedele vajutamine mõnusalt füüsiline tegevus. Lühike vajutus külgedele toimib “tagasi” nupuna ja pikem, sekundiline vajutus võimaldab displei lukustada.

 

Seadme tundlikkus ja pulsi lugemine

Inspire 2 on üsna tundlik ja aktiivsusmonitorile on see kahtlemata hea omadus. Paaril korral on see isegi konarlikul teel autos sõites andnud mulle märku sammude lugemisest.

Pulsilugeja on meeldivalt täpne – jõusaaliseadmed ja isegi vererõhumõõtja on kontrollmõõtmistel näidanud Fitbitiga sama numbrit. 

Rihmast

Isegi väiksema randme puhul on hea mõte lühike rihm kohe pikema vastu vahetada, siis on aktiivsusmonitor randmele kinnitamine oluliselt mugavam.

Randmerihma kinnitades tasub olla natuke ettevaatlik – seda on lihtne üle pingutada ja randmenahk võib jääda pandla vahele.

Päeva eesmärgi täitmise märguanne

Hetkel on minu eesmärk saada igapäevaselt täis 12 000 sammu. Sammude täitumisest märku andev värin on Inspire 2-l meeldivalt rütmiline ja mitu sekundit pikk. 

Kokkuvõtteks

Kuigi me ei saanud äpiga koheselt sõbraks, siis on Fitbit Inspire 2 igati tore kaaslane. Julgen seda aktiivsusmonitori soovitada siis, kui olulised on võimalusterohke äpp, hea aku kestvus ja suhteliselt täpne pulsi lugemine.

Et Inspire 2 on üsna väike ja pigem kitsa rihmaga, siis sobib see pigem väiksemale või keskmise suurusega randmele. Keskmisest jämedamale randmele sobib paremini natuke suurema ekraaniga aktiivsusmonitor või isegi käekella mõõdus nutikell (vaata valikut).

(412)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Fitbit Inspire 2, lunar white/must
  • Integreeritud pulsianduriga aktiivsusmonitor
  • Igapäevane aktiivsuse ja une jälgimine
  • Kõnede, sõnumite & rakenduste märguanded
  • 20+ treeningrežiimi & automaatne treeningu tuvastus
  • Kuni 10 päeva kestev aku
Fitbit Inspire 2, must/must
  • Integreeritud pulsianduriga aktiivsusmonitor
  • Igapäevane aktiivsuse ja une jälgimine
  • Kõnede, sõnumite & rakenduste märguanded
  • 20+ treeningrežiimi & automaatne treeningu tuvastus
  • Kuni 10 päeva kestev aku
Fitbit Inspire 2, desert rose/must
  • Integreeritud pulsianduriga aktiivsusmonitor
  • Igapäevane aktiivsuse ja une jälgimine
  • Kõnede, sõnumite & rakenduste märguanded
  • 20+ treeningrežiimi & automaatne treeningu tuvastus
  • Kuni 10 päeva kestev aku
64.99€99.99€
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga