Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

DJI tutvustas uut täiendatud Ronin 2 stabilisaatorit

Esmakordselt nägi professionaalidele mõeldud kaamera stabilisaator Ronin ilmavalgust 3 aastat tagasi NAB messil. Nüüd on droonitootja DJI avalikustanud, et tulemas on DJI Ronin 2. Värske pressiteate põhjal tundub, et täiustatud on igat stabilisaatori aspekti. Uued intelligentsed funktsioonid ja mitmekordistatud jõudlus teeb sellest ihaldusväärse kaaslase tõsisele asjaarmastajale või paindlikkust nõudvale professionaalile.

DJI sõnul on see nende seni parim stabilisaator, muutes iga filmimisolukorra võimalikuks. Esmalt paistab silma, et Ronin 2 on oma eelkäijast tunduvalt suurema raamiga. Lisaks on võimalik käepidemeid 50 mm pikendada. Oma suuruse tõttu sobib uus Ronin peegelkaameratest suurte filmikaamerateni välja. Kokku suudab Ronin 2 kanda kuni 13,6 kg raskust, mida on eelkäijast üle 6 kg rohkem. Ise kaalub stabilisaator koos käepidemetega 5,5 kg ja ilma 4,2 kg – sama palju kui esimese põlvkonna Ronin koos käepidemetega.

Teiseks on Ronin 2 stabilisaatoril integreeritud GPS ja koos kodeeritud gimbali mootoritega pakub Ronin endiselt ±0,02° kalde täpsust. Seda isegi juhul, kui kihutada 120 km/h. Loomingulisele vabadusele on uue Ronini puhul rõhutud enim, kuna ühildub enamlevinud pesadega, alates lihtsatest käsikaameratest kuni droonideni ja kraanadeni välja.

Kolmandaks leiab Ronini küljest mitmeid reguleerimisnuppe, mis muudavad stabilisaatori kasutamise ülisujuvaks ja lihtsaks. Sarnaselt eelkäijale on võimalik kaamerat eraldi juhtida puldiga, mis levib kuni 1,5 km kaugusele. See aitab ühel operaatoril keskenduda liikumisele ja teisel kaamera juhtimisele. Esmakordselt leiab Ronini küljest ka puutetundliku ekraani, kust võib peenhäälestada stabilisaatorit ning lisaks ka RED kaameraid.

Neljandaks kasutab Ronin 2 üllataval kombel Inspire 2 drooni akusid. Kahe aku tugi tagab 2,5 h kasutusaega, millest jagub nii stabilisaatori kui ka RED Dragoni kaamera tarvis. Akud on peale selle ka hot swappable, mis tähendab, et aku vahetamise ajal võib rahumeeli edasi filmida. Kannatavad akud kuni -20° külma.

Vaatamata süsinikfiibrist konstruktsioonile ei ole Ronin 2 näol tegemist kõige kergemate killast stabilisaatoriga kuid pakub professionaalile palju mugavust ja funktsionaalsust. Gimbali mootorid on peale kõige ilmastikukindlad ja juhtmestik on peidetud kavalalt torude sisse, et muuta Roniniga töötamine võimalikult efektiivseks. DJI ei ole veel avalikustanud, palju võiks Ronin 2 maksma hakata kuid müügile peaks see jõudma selle aasta teises kvartalis.

 

Allikas: DJI

(458)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga