Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

DJI Osmo Mobile 2 on taskukohase hinnaga gimbal nutitelefonile

DJI lööb peamiselt laineid droonide valdkonnas, kuid nad teevad ka gimbaleid ja muid tarvikuid. DJI Osmo Mobile 2 stabilisaator on mõeldud kasutamiseks nutitelefoniga, et saavutada stabiilseimaid videoid.

Toode tundub ise pisike ja tagasihoidlik, kuid selle välimuse taga on päris suur sisu ja huvitavad võimalused. Samuti on ostes kaasas ka pisike kohver, mis on väga mugav ja kompaktne, et tehnika endaga turvaliselt kaasa võtta.

 

Selle stabilisaatori kasutamiseks tuleb telefoni tõmmata DJI Go äpp, mis on tasuta olemas nii Android kui ka iOS süsteemile.

Viisin gimbali kohe esimestele testidele ja emotsioonid olid üllatavalt head. Kogu gimbali tundlikkust ja liikumist saab sättida enda käe ja vajaduste järgi. Samuti on stabilisaatori peal valik nuppusid, millega saab kogu süsteemi veelgi täpsemalt juhtida. Mulle väga meeldis, et sinna oli toodud sisse/välja suumimise nupp.

Mis meeldis:

Active track süsteem on lihtsalt super, sest see suudab äramärgistatud objekti hoida kaadris ja seda jälgida. Nii on näiteks väga mugav teha hyperlapse, sest siis ei pea manuaalselt kadreeringut ümber seadistama.

Kindlasti on see ka väga hea funktsioon vlogide tegemiseks ja tegelikult kõige filmimiseks, kuna see teeb seda üsna sujuvalt. Paraku peab arvestama sellega, et active track võib kergelt jälgimise ära lõpetada, kui jälgitava ette satub mõni teine objekt.

Sisse on ka ehitatud timelapse, hyperlapse ja motionlapse võimalused, mis tähendab, et sellega võidab päris palju aega järeltöötluses. Kõikide puhul saab ise määrata intervallid, mis aja tagant pilti tehakse ja kaua seda tehakse. Motionlapse puhul saab määrata ka gimbali enda liikumise – selle läbi saab veelgi dünaamilisemaid kaadreid.

 

Mina olin kõige rohkem lummatud motion– ja hyperlapse võimalustest, sest see on tehtud tavakasutajale lihtsalt nii mugavaks. Enda tehtud klippidele panin hiljem peale Adobe Premieres warp stabilizeri, et saada pilti veelgi sujuvamaks.

Aku kestab väga kaua – kuni 15 tundi. Kui telefoni aku peaks selle aja peale tühjaks saama, siis on võimalik see ühendada gimbaliga ja panna laadima. See pole küll otseselt negatiivne, aga mulle isiklikult meeldiks, kui kinnihoidmiskoha ümber oleks mingi kumm või haarduvam pinnas.

dji-osmo-mobile-2-andero-kalju-photopoint
Pilt: Tootja

Mis ei meeldinud:

Kohe alguses, kui ma tahtsin enda telefoni sinna külge panna, siis see tekitas natuke küsimusi. Tavaliselt olen harjunud sellise süsteemiga nagu on enamik telefonihoidjaid  – vajutad nuppu ja need haarad tulevad lahti, siis paned telefoni vahele ja siis surud kinni.

Osmo Mobile 2 puhul pidi haarad ise laiali kangutama, kuid samalajal surus vedru neid juba kokku ja tohuvapohu kui palju. Tegelikult pole selles midagi keerulist, kuid see on lihtsalt veidike ebamugav.

Telefoni asendi vahetamine landscape orientatsioonist portraiti on ka veidike ebamugav. Ma ise ootasin, et see käib ühe nupuvajutusega, aga tegelikult on leiutamist natuke rohkem.

dji-osmo-mobile-2-andero-kalju-photopoint_2
Pilt: Tootja

Kõndides ja filmides peab olema ettevaatlik, sest sammud kajastuvad päris hästi ka videos. Mitte, et seda liikumist ennast nii palju näha jääb, vaid pigem vibratsioon või selline hüppamine – ilmselt see on tingitud stabilisaatori enda ehitusest, sest see on natuke vetruv.

Gimbal on ise küll väga kerge ja mugav käes, aga seda tuleb jälgida, ehk siis näiteks teha n.ö kassikõnnakut või proovida olla võimalikult stabiilne. Ma ise kruvisin enda statiivi gimbali külge, et kogu süsteem oleks natuke stabiilsemalt käes ja see kajastub ka oluliselt videos.

 

Kokkuvõtteks võib öelda, et sellise hinna eest on tehnikat piisavalt. See on kerge ja käes väga mugav ning pakub rohkelt võimalusi tavakasutajale ja stabiliseerib videoid päris hästi.

Lisaks on Osmo Mobile 2 kompaktne, lihtne kasutada, ja seda saab kinnitada statiivile, mis pakub palju loomingulisi võimalusi ja viib nutitelefoni videograafia järgmisele tasemele. Minu silmis jääb kindlasti osakaal selle gimbali juures positiivsetele külgedele.

 


Andero tegemiste ja töödega saab kursis olla tema Facebook’i ja Instagram’i lehel.

(706)

Artiklis kirjeldatud tooted:
DJI Osmo Mobile 2 stabilisaator, must
  • Videostabilisaator nutitelefonile
  • Käepidemel kaamera juhtnupud
  • Aku kestab kuni 15 tundi
  • Töötab DJI GO rakendusega
  • Bluetooth 4.0 LE ühendus

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast