Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

10 populaarseimat objektiivi Sony hübriidkaameratele

Sony hübriidkaamerad ei vaja fotograafide seas enam üldse põhjalikku tutvustust – algselt tavakasutajatele suunatud NEX seeria väiksematest kaameratest on välja kasvanud juba mitu põlvkonda nii nõudlikematele harrastajatele kui paduproffidele suunatud α7-seeria hübriidkaameraid. Tõsi ta on – nendest kaameratest räägitakse internetiavarustes kui ka fotograafide kogunemiskohtades väga palju ning iga kere kohta on niikuinii tehtud ka mustmiljon ülevaatevideot YouTube keskkonda. Ehk et – kere valimisel ei tohiks niisama naljalt probleeme tekkida. Ei usu mind? Mine kirjuta suvalises fotograafide Facebook’i grupis, et millist Canoni või hoia alt – Nikoni peegelkaamerat valida ning vastuseks saad kamaluga soovitus Sony hübriidkaamerate kohta. Nojah, valik tehtud aga… mis objektiiv sinna ette panna? Ei sa ei pea veelkord mingitesse hämaratesse foorumitesse kahtlase seltskonna käest asju uurima minema – selle vastuse anname kohe selles artiklis. Saa tuttavaks – siin on Photopointi veebikaubamaja ning jaekaupluste statistika põhjal viimase aasta 10 kõige populaarsemat Sony hübriidkaameratele mõeldud objektiivi.


Sony E 35mm f/1.8 OSS

Kõige populaarsem Sony objektiiv hübriidkaameratele on kohe korralik 35 mm fiksobjektiiv. Selle objektiivi puhul on põhilisteks märgusõnadeks kompaktsus, mõistlik hind, valgusjõulisus ning 35 mm fookuskaugus pakub poolkaader sensori ees sama vaatenurka, nagu klassikalised nifty-fifty objektiivid täiskaader sensoriga kaamera ees. Selle objektiiviga saab pildistada nii portreefotosid, tänavavaateid, tegelikult ka maastikku… sisuliselt kõike, mis kaamera ette jääb. Suur f/1.8 maksimaalne ava jällegi viib su fotograafia uuele tasemele kuna võimaldab midagi mida kit-objektiiv sisuliselt ei paku – tausta eraldamist subjektist. Samuti sobib see objektiiv väga hästi Sony väiksemate-lihtsamate hübriidkaamerate ette, mil puudub keresisene stabilisaator – sel on üks ka objektiivi sees.

Tugevad küljed:
Valgusjõuline, terava joonisega ning stabilisaatoriga 35 mm klassikalise fookuskaugusega objektiiv

Nõrgad küljed:
Poolkaaderile, ei ole ikkagi 50 mm ehk portree pildistamisel võib mingi hetk perspektiivimoonutus natuke häirima hakata

Sobivus:
Sony α ja NEX seeria poolkaader hübriidkaamerad, nagu Sony α5100, Sony α6300, Sony α6500.

Sony E 35mm f/1.8 OSS objektiiv Photopointis »


Sony E 50mm f/1.8 OSS

Sony E 50mm f/1.8 OSS on klassikaline nifty-fifty objektiiv: esiteks on see 50 mm fookuskaugusega, teiseks valgusjõulise f/1.8 maksimaalse avaga, kolmandaks soodsa hinnaga. Seda objektiivi poolkaader sensoriga Sony hübriidkaamera kere ette keerates saab kitsama vaatenurga ning tulemuseks ideaalne esimene “päris” portreeobjektiiv, millega imelihtne subjekti taustast eraldada või hämaras pildistada. Mis veel – objektiivil on integreeritud OSS pildistabilisaator, mis lihtsustab hämaras / pikema säriga pildistamise ja filmimise ka väiksemate Sony hübriidkaameratega.

Tugevad küljed:
Valgusjõuline ja terava joonisega klassikaline 50 mm stabiliseeritud normaalfiks. Selle objektiiviga ei ole võimalik lihtsalt alt minna.

Nõrgad küljed:
Mõnikord lihtsalt on nii, et otsesed nõrgad küljed objektiivil puuduvad.

Sobivus:
Sony α ja NEX seeria poolkaader hübriidkaamerad, nagu Sony α5100, Sony α6300, Sony α6500.

Sony E 50mm f/1.8 OSS objektiivid Photopointis »


Sony E 55-210mm f/4.5-6.3 OSS

Leida soodsam telesuumobjektiiv selliste nimekirjade eestotsast on täiesti igapäevane. Jah, soovunelm on meil ikka see, et esmane valik tehakse absoluutse kvaliteedi järgi või lähtutakse vähemalt piirkasulikkusest. Reaalsus on aga see, et hinnasilt määrab ikka esimesed valikud. Ehk et – saada alla 400 eurose investeeringuga 200 mm teleobjektiiv – no brainer, eksole. Aga pikemalt mikroökonoomikast ega estoenglishist ei räägigi – keskendume objektiivile endale. Tegu on ühe võrdlemisi universaalse telesuumobjektiiviga, 55–210 mm vahemik sobib nii portreevõtete tegemiseks, lindude-loomade pildistamiseks või hoopis isegi telemakrofotode purki püüdmiseks.

Tugevad küljed:
See objektiiv toob taskukohase hinna eest kaugema maailma käeulatusse. Pildista turvalises kauguses karu või püüa kaadrisse ka arglikemaid linnukesi diskreetselt – valik on sinu. Olgugi, et objektiiv on võrdlemisi soodne, saab sellega tehtud paremaid pilte kui sinu nutitelefon või kompaktkaamera võimeliseks on.

Nõrgad küljed:
Võrreldes teiste suurte teleobjektiividega, jääb kvaliteet ja kasutusmugavus alla profitasemel optikale ning ei ole kõige valgusjõulisem, kuid selle hinna eest on siiski objektiivi rohkem kui küllaga.

Sobivus:
Sony α ja NEX seeria poolkaader hübriidkaamerad, nagu Sony α5100, Sony α6300, Sony α6500.

Sony E 55-210mm f/4.5-6.3 OSS objektiivid Photopointis »


Sigma 30mm f/1.4 DC DN Contemporary

See kompaktne 30 mm  objektiiv on tõestanud väga hea optikana nii foto- kui videograafilistes rakendustes. Suur maksimaalne f/1.4 ava lihtsustab valguse püüdmist ka hämaras ning subjekti eraldamist taustast. Vaikne ja kiire samm-mootor samas teeb võimalikuks ka sujuva videosalvestuse ja autofookuse. Selle kõige juures on objektiiv terava joonisega, võrdlemisi kompaktne ning ka soodsa hinnaga.

Tugevad küljed:
Valgusjõuline, terava joonisega ja kompaktne 30 mm objektiiv

Nõrgad küljed:
See objektiiv ei sobi lähivõteteks ning samuti ei ole see ilmastikukindel – mõlemat pidi väikesed piirangud kasutamisel

Sobivus:
Sony α ja NEX seeria poolkaader hübriidkaamerad, nagu Sony α5100, Sony α6300, Sony α6500.

Sigma 30mm f/1.4 DC DN Contemporary objektiiv Photopointis »


Sony E PZ 18-105mm f/4 G OSS

Antud objektiiv on igati mitmekülgne. Ühest küljest katab see väga vajaliku 18–105 mm fookuskauguse vahemiku (35 mm ekvivalendina 27–158 mm), mistõttu võib selle toru igapäevaselt kaamera ette jätta. Laiad maastikuvaated, portreefotod, kaugemate sündmuste kaadrisse talletamine – kõik on võimalik. Samuti annab läbiv f/4 maksimaalne ava teatud vabaduse pildistamisel ja videosalvestusel. Aga see ei ole kõige erilisem antud objektiivi juures. Nimelt on see toru disainitud just videograafide vajadustest lähtudes – integreeritud Power Zoom mehhanism võimaldab sujuvalt ja täpselt objektiiviga suumida tänu motoriseeritud süsteemile. Mis veel – OSS pildistabilisaator silub pildi sujuvaks ka siis, kui Sony hübriidkaameral endal integreeritud pildistabilisaator puudub.

Tugevad küljed:
Valgusjõuline, terava joonisega, motoriseeritud suumiga ning korraliku pildistabilisaatoriga universaalsuum.

Nõrgad küljed:
Kaadri äärealadel võiks objektiivil joonis teravam olla, kuid videosalvestuse puhul tegelikult ongi parem natuke pehmem kujutis… Samuti, disainitud poolkaader sensoriga kaameratele.

Sobivus:
Sony α ja NEX seeria poolkaader hübriidkaamerad, nagu Sony α5100, Sony α6300, Sony α6500.

Sony E PZ 18-105mm f/4 G OSS Photopointis »


Sony FE 50mm f/1.8

Sony FE 50mm f/1.8 on klassikaline nifty-fifty objektiiv oma ehedaimal kujul: esiteks on see 50 mm fookuskaugusega, teiseks valgusjõulise f/1.8 maksimaalse avaga, kolmandaks soodsa hinnaga… Selle objektiiviga saab teha täiskaader sensoriga Sony hübriidkaamera ees sisuliselt samu asju, nagu eespool mainitud 35 mm objektiiviga poolkaader kere ees – portreefotod, tänavavaated, maastik jms. Samas keerates antud toru poolkaader sensoriga kere ette, saab veel kitsama vaatenurga ning tulemuseks ideaalne esimene “päris” portreeobjektiiv, millega imelihtne subjekti taustast eraldada või hämaras pildistada.

Tugevad küljed:
Valgusjõuline ja terava joonisega klassikaline 50 mm normaalfiks. Selle objektiiviga ei ole võimalik lihtsalt alt minna.

Nõrgad küljed:

Sobivus:
Sony hübriidkaamerad – täiskaader sensoriga α7 seeria ja Sony α9 hübriidkaamerad ning poolkaader sensoriga α5000 ja α6000 seeria ning NEX seeria hübriidkaamerad.

Sony FE 50mm f/1.8 objektiiv Photopointis »


Sony E 30mm f/3.5 Macro

Üks soodsamaid 1:1 ülekandega makroobjektiive, mis turul saadaval – praegust on sel hinnasilt natuke üle 200 euro. Mida siis selle raha eest saab, et seda objektiivi nii palju ostetakse? Alustuseks, 1:1 ülekande ehk 1× suurenduse – see objektiiv on PÄRIS makroobjektiiv. Teiseks, kompaktse ja kerge konstruktsiooniga objektiivi – kuna see nii kerge on, siis kotist niisama naljalt välja ei lenda ning püsib alati käepärast. Kolmandaks, terava ja selge joonise kaadri keskalal, võimaldades edasi anda detailme mikroskoopiline maailm. Kuna 35 mm ekvivalendina on objektiivi fookuskaugus 50 mm, siis on põhimõtteliselt tegu normaalfiksiga – pildista kasvõi portreefotosid ja tänavavaateid.

Tugevad küljed:
1:1 ülekandega / 1× suurendusega terav stabiliseeritud makroobjektiiv, mida saab kasutada ka portreeobjektiivina.

Nõrgad küljed:
Maksimaalse suurenduse saavutab 9,5 cm kaugusel, mis võib mõned putukad ära hirmutada.

Sobivus:
Sony α ja NEX seeria poolkaader hübriidkaamerad, nagu Sony α5100, Sony α6300, Sony α6500.

Sony E 30mm f/3.5 Macro objektiiv Photopointis »


Sony E 20mm f/2.8

See suure vaatenurgaga valgusjõuline pannkook tüüpi objektiiv teeb erinevates situatsioonides pildistamise ning videosalvestuse ülimugavaks. Tänu f/2.8 avale on võimalik ilma lisavalgustusega töötada ka nõrkades valgusoludes.
Objektiiv on kompaktse disainiga ning äärmiselt kerge, samas ka vastupidav – nii korpus on alumiiniumist ning bajonet metallist.

Tugevad küljed:
Selle objektiivi puhul ongi tema disain kõige suuremaks argumendiks. Just nimelt see meeletu kompaktsus. Ja universaalsus. Loomulikult ka optiline kvaliteet ning hea koostekvaliteet mängivad suurt rolli.

Nõrgad küljed:
Nii lihtsa objektiivi kohta kohati natuke kallis

Sobivus:
Sony α ja NEX seeria poolkaader hübriidkaamerad, nagu Sony α5100, Sony α6300, Sony α6500.

Sony E 20mm f/2.8 objektiiv Photopointis »


Sony E 10-18mm f/4.0 OSS

Sony hübriidkaamerate kasutajate seas on omajagu maastikufotograafe. Kuidas sa muudmoodi seletad selle objektiivi sattumist siia nimekirja. 10–18 mm fookuskaugus on 35 mm ekvivalendina 15–27 mm, kattes ära selle kõige magusama ülilainurga vahemiku. Pildista dramaatilisi maastikuvaateid, arhitektuuri, interjööri, tänavafotosid ja palju muud – kõik on võimalik. Maksimaalne f/4 ava annab paindlikuse ka nõrgemates valgusoludes ning seda parendab veel omakorda integreeritud OSS pildistabilisaator. Ja kõik see on mahutatud kompaktse korpuse sisse.

Tugevad küljed:
See on ülilainurk objektiiv, mis mahutab korraga kaadrisse rohkem kui inimsilm hoomata suudab. Lummavad maastikuvaated, kvaliteetsed arhitektuurifotod jms – kõik on väga kergelt ja lihtsalt saavutav.

Nõrgad küljed:
Ülilainurkobjektiivile omane perspektiivimoonutus ja geomeetriline moonunutus on ka sellel objektiivil olemas.

Sobivus:
Sony α ja NEX seeria poolkaader hübriidkaamerad, nagu Sony α5100, Sony α6300, Sony α6500.

Sony E 10-18mm f/4.0 OSS objektiiv Photopointis »


Sigma 19mm f/2.8 DN Art

Nimekirja viimaselt, kümnendalt kohalt, leiame Sigma ART seeria 19 mm lainurkobjektiivi. Võrreldes paar kohta eespool oleva Sony 20 mm pannkook-objektiiviga on Sigma 19 mm Art suurem ja raskem. Aga. Selle juures on Sigma sisuliselt poole soodsam, eeskujuliku pildikvaliteedi ja terava joonisega – seda ka täisavaga pildistades.  Objektiivi suur f/2.8 ava tagab suurepärase kontrolli teravussügavuse üle ning tagab kasutusmugavuse ka nõrkades valgusoludes.

Tugevad küljed:
Suurepärane pildikvaliteet ning soodne hid.

Nõrgad küljed:
Fikobjektiivi kohta natuke liiga tugev geomeetriline moonutus, kuid see on järeltöötluses imelihtsalt eemaldatav

Sobivus:
Sony α ja NEX seeria poolkaader hübriidkaamerad, nagu Sony α5100, Sony α6300, Sony α6500.

Sigma 19mm f/2.8 DN Art objektiivid Photopointis »


Vaata ka populaarsemaid objektiive teistele kaameramarkidele:
3 populaarseimat lisaobjektiivi Sinu Canon EOS M hübriidkaamerale | 15 enimostetud objektiivi Nikoni peegelkaamerale | 10 kuumimat objektiivi Pentaxi peegelkaamerale | 7 vaprat ehk populaarseimad objektiivid Olympuse hübriidkaameratele | 7 enimostetud objektiivi Panasonicu hübriidkaameratele | 10 populaarseimat objektiivi Sony hübriidkaameratele | 10 objektiivi, mida kõige rohkem Fujifilm hübriidkaameratele ostetud10 kõige popimat objektiivi Canoni peegelkaameratele

15 enimvaadatud objektiivid Photopointi veebikaubamajas


Sellega saigi üles loetletud 10 kõige populaarseimat objektiivi, mis viimase aasta jooksul Sony hübriidkaamerate ette on ostetud. Loodame, et teiste klientide ostu- ja valikueelistused kombineeritud meiepoolsete kommentaaride ning selgitustega teeb ka Sinule järgmise objektiivi valimise lihtsamaks. Samuti sai nüüd ka selgeks, et fotograafia järgmisele tasemele viimine ei tähenda kohe hoiupõrsa pensionile saatmist. Aga mis siin ikka pikalt seletada arvuti taga. Pea meeles – ära siis kaamerat koju jäta ning meeldivat pildistamist.

(2457)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Sony E 35mm f/1.8 OSS objektiiv
  • 35 mm normaal-fiksobjektiiv
  • Valgusjõuline – f/1.8 maksimaalse avaga
  • Vastupidav – alumiiniumist korpusega
  • Integreeritud Sony OSS pildistabilisaatoriga
  • Sony E bajonetiga poolkaader hübriidkaameratele
449€479€
Sony E 50mm f/1.8 OSS objektiiv, must
  • 50 mm normaal-fiksobjektiiv
  • Valgusjõuline – f/1.8 maksimaalse avaga
  • Vastupidav – alumiiniumist korpusega
  • Integreeritud Sony OSS pildistabilisaatoriga
  • Sony E bajonetiga poolkaader hübriidkaameratele
349€359€
Sony E 50mm f/1.8 OSS objektiiv, hõbedane
  • 50 mm normaal-fiksobjektiiv
  • Valgusjõuline - f/1.8 maksimaalse avaga
  • Vastupidav - alumiiniumist korpusega
  • Integreeritud Sony OSS pildistabilisaatoriga
  • Sony E bajonetiga poolkaader hübriidkaameratele
Sony E 55-210mm f/4.5-6.3 OSS objektiiv, must
  • 55–210 mm telesuum objektiiv
  • Suurepärane kaaslane igapäevaseks kasutuseks
  • Kiire ja täpne samm-mootor
  • Võimekas OSS pildistabilisaator, kuni 4 stoppi
  • Sony E bajonetiga hübriidkaameratele
329€379€
Sony E 55-210mm f/4.5-6.3 OSS objektiiv, hõbedane
  • 51–210 mm telesuum objektiiv
  • Suurepärane kaaslane igapäevaseks kasutuseks
  • Kiire ja täpne samm-mootor
  • Võimekas OSS pildistabilisaator, kuni 4 stoppi
  • Sony E bajonetiga hübriidkaameratele
Sigma 30mm f/1.4 DC DN Contemporary objektiiv Sonyle
  • 30 mm normaal-fiksobjektiiv
  • Valgusjõuline – f/1.4 maksimaalne ava
  • Kiire ning vaikse samm-mootoriga
  • Perfektne kaaslane tänavafotograafile
  • Sony E bajonetiga poolkaader hübriidkaameratele
379€
Sony E PZ 18-105mm f/4 G OSS objektiiv
  • 18–105 mm normaalsuumobjektiiv
  • Läbiva f/4 avaga
  • Kahe kiirusastmega motoriseeritud suum
  • Integreeritud Sony OSS pildistabilisaatoriga
  • Sony E bajonetiga poolkaader hübriidkaameratele
619€649€
Sony FE 50mm f/1.8 objektiiv
  • 50 mm normaal-fiksobjektiiv
  • Valgusjõuline - suure f/1.8 avaga
  • Parim kooslus mitmekülgsusest ja pildikvaliteedist
  • DC teravustamismootoriga
  • Sony α pool- ja täiskaader hübriidkaameratele
249€339€
Sony E 30mm f/3.5 Macro objektiiv
  • 30 mm normaal-fiksobjektiiv
  • Valgusjõuline – f/3.5 maksimaalse avaga
  • Vastupidav – alumiiniumist korpusega
  • 1 : 1 ülekandega makroobjektiiv
  • Sony E bajonetiga poolkaader hübriidkaameratele
269€
Sony E 20mm f/2.8 objektiiv
  • 20 mm pancake disainiga lainurkobjektiiv
  • Valgusjõuline – f/2.8 maksimaalse avaga
  • Vastupidav – alumiiniumist korpusega
  • Kiire ning vaikse samm-mootoriga
  • Sony E bajonetiga poolkaader hübriidkaameratele
379€399€
Sony E 10-18mm f/4.0 OSS objektiiv
  • 10–18 mm lainurksuumobjektiiv
  • Läbiva f/4.0 maksimaalse avaga
  • Mugav kaaslane maastikufotograafile
  • Integreeritud OSS pildistabilisaator
  • Sony E bajonetiga poolkaader hübriidkaameratele
Sigma 19mm f/2.8 DN Art objektiiv Sonyle, must
  • 19 mm normaal-fiksobjektiiv
  • Valgusjõuline - f/2.8 maksimaalne ava
  • Kiire ning vaikse lineaarse mootoriga
  • Perfektne kaaslane tänavafotograafile
  • Sony E bajonetiga poolkaader hübriidkaameratele
Sigma 19mm f/2.8 DN Art objektiiv Sonyle, hõbedane
  • 19 mm normaal-fiksobjektiiv
  • Valgusjõuline - f/2.8 maksimaalne ava
  • Kiire ning vaikse lineaarse mootoriga
  • Perfektne kaaslane tänavafotograafile
  • Sony E bajonetiga poolkaader hübriidkaameratele

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast