Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Zeiss Loxia objektiivid Sonyle Photokina fotomessil

 IMG_9876_header

Saksa optikagigant Zeiss näitab oma väljapanekul Photokinal praktiliselt kogu toodangut, alustades klassikaliste peegelkaamera objektiividega lõpetades binoklitega. Meie aga võtsime kätte Zeiss Loxia seeria kaks objektiivi, katsusime, tegime pilti ja nüüd näitame teile ka.

ZEISS Loxia 2/50

IMG_9877_crop

 

Loxia 2/50 on 50mm fookuskaugusega objektiiv Sony täiskaadriga E-bajonetile (Sony a-seeria). Suhteline ava f/2 ei ole küll märkimisväärselt valgusjõuline, kuid see polegi antud objektiivi eesmärk. Loxia 2/50 on Zeissi sõnul kõik-ühes objektiiv ehk peaks sobima nii portreede, maastiku, reportaažide pildistamiseks. Loomulikult on see ideaalne kaaslane ka alustavale videograafile. Seda just tuntud Zeiss’i sujuva teravustamisrõnga tõttu. Selle sujuvust on sõnadega pea võimatu kirjeldada, seda tuleks ainult oma käega proovida. Sujuv teravustamine ja suurepärane teravus on Loxia seeria nurgakivid.

IMG_9867_crop

 

Objektiivi teravustamis- ja avarõngas on metallist, nagu ka bajonett. Nagu Zeissi puhul ikka on tegu maailma koostekvaliteedi tipuga. Kaamera poolt esimene on avarõngas, valitavad on väärtused f/2-f/22. Vaikimisi on ava muudetav 1/2-stopi kaupa. Kuid just videot harrastavale fotograafile mõeldes tegi Zeiss võimalikuks astmeteta ava reguleerimise. Seda saab teha bajoneti kinnituse poolt keerates vastavat kruvi kaasasoleva tööriista abil.

Järgmiseks on pea 2/3 objektiivi pikkusest enda alla haarav teravustamisrõngas, mis on väga-väga pika käiguga. Ilma autofookuseta objektiivis on see hädavajalik, et käsitsi teravustamine oleks kiire ja täpne.

IMG_9870_crop

 

Loxia 2/50 bajoneti poolel on eraldi spetsiaalne sinine rõngas, mis on tihendiks kaamera ja objektiivi vahel. Teeb pildistamise tolmustes ja niisketes tingimustes natukenegi turvalisemaks.

 

ZEISS Loxia 2/35

IMG_9892_header

 

Zeiss Loxia 2/35 on 35mm fookuskaugusega ja f/2 avaga objektiiv Sony E-bajonetile – nii NEX kui ka a7 täiskaadersensoriga kaameratele. See fookuskaugus sobib kõige paremini keskkonnaportreede talletamiseks, kuna lisaks portreteeritavale jääb pildile tavapärasest rohkem tausta. Samuti on see suurepärane valik maastikufotoks.

Loxia 2/35 on väliselt vägagi sarnane ülalmainitud Loxia 2/50’le, kuid veidi lühem.

IMG_9888_crop

Pikema fookuskaugusega Loxia 2/50’ga võrreldes on Loxia 2/35 kitsama teravustamisrõngaga, kuid sellegipoolest on selle käsitlemine puhas mõnu. Justnimelt sellesama sujuva ja pika käigu tõttu. Avarõngas on samamoodi markeeritud f/2-f/22 ning muudetav astmeteta sujuvalt reguleeritavaks Zeissi DeClick võimaluse abil.

Mõlemad objektiivid saabuvad ülemaailmsele optikaturule veel selle aasta sees, Loxia 2/50 tõenäoliselt juba järgmise kuu jooksul.

(642)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga