Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Vesijahutusega 4K sülearvuti ja muud Asuse Gaming imed IFA 2015 elektroonikamessil

ROG GX700 gaming notebook_1

Maailma esimene vesijahutusega sülearvuti on vast üks intrigeerivamatest vidinatest, mida sel aastal Berliinis IFA 2015 tehnikamessil näidatakse. Näitajaks on Taiwani arvutimeister Asus, kes on tegelikult valmis saanud terve seeria ulmelise välimuse ja overclock`itud sisemusega arvutitehnikat. See kraam ei ole mõeldud word failide vormindamiseks vaid ikka kõige protsessorivaenulikumate arvutimängude tagumiseks keskmiselt jõukamate arvutimängurite laual.

ROG-seerias on kaks sülearvutit, lauaarvuti, 34″ kaardus monitor, 7.1 kõrvaklapid, emaplaat ja graafikakaart. Allpool kõigest sellest pisut lähemalt:

 

Asus ROG G752 sülearvuti

ROG G752 gaming notebook_1
ROG G752 gaming notebook

ROG G752 esindab Asuse mänguritele suunatud sülearvutite tippu. Vesijahutuse asemel on siin tavalisem jahutus – kuigi mitte päris tavaline. Kuna sülearvuti sees on Inteli uus, 6nda generatsiooni overclock-ready Skylake protsessor, siis on siin ka eriline ja võimas õhkjahutuse süsteem, mis suudab Asuse sõnul tavalisest paremini väljutada arvuti korpuse sisse kogunevat tolmu.

Sülearvuti graafikaprotsessoriks on NVIDIA GTX 900M ja selle disainis annavad tooni “Armor Titanium” ja “Plasma Copper” värviskeemid. Erinevalt vesijahutusega mudelist ei ole tavalisemal versioonil mitte 4K ekraan vaid 17″ ja 1080p G-Sync ekraan. Ilmselt saab aga lähimas tulevikus sedasama korpust tellida ka 4K ekraaniga.

Mõõtmete ja kaaluga Asus selle sülearvuti puhul kokku pole hoidnud. Kes sama võimsuse ja gamerliku disaini juures midagi kergemat soovib, peaks ehk vaatama Aceri uue, samuti sel IFA messil esitletava V15 Nitro Black Edition sülearvuti poole.

Asus ROG G752 hinnaklass peaks jääma kusagile 1500€ kanti.

 

Asus ROG GX700 – vesijahutusega sülearvuti

ROG GX700 gaming notebook
ROG GX700 gaming notebook_1

GX700 on ilmselgelt Asuse sülearvutite lipulaev. Ka selle sees tuksub Inteli 6nda seeria Skylake protsessor ja vihiseb Nvidia GeForce GTX graafikakaart. Ekraan on sellel sülearvutil aga 4K-vääriline ehk siis eriti terava pildiga.

Rohkem detaile Asus selle intrigeeriva sülearvuti kohta tegelikult ei paljastagi. Kuidas vesijahutus toimib ja millisel määral seda arvutit ka ilma jahutusmooduli külge ühendadamata kasutada saab, see veel teada pole. Hetkel kasutab Asus sellise arvuti olemasolu ära selleks, et huvilisi oma boksi meelitada. Kui sa seda teksti loed – järelikult toimis :)

 

Asus ROG G20 Special Edition lauaarvuti

G20 Special Edition
ROG PG348Q with G20 special edition

Asus ROG G20 Special Edition on tegelikult uus versioon senisest ROG G20 lauaarvutist. Sarnaselt senisele versioonile on ka uus eriline oma ulmelise disaini ja kompaktse korpuse poolest. Korpuse kompaktsus on aga saavutatud osaliselt tänu kahesüsteemsele toiteblokile: nimelt vajab arvuti täistuuridel töötamiseks integreeritule lisaks eraldi välist toiteblokki (näha paremal monitori all) graafikakaardi jaoks.

ROG G20 Special Edition korpuse sisse on pandud kuuenda generatsiooni Intel Core i7 protsessor ja NVIDIA GeForce GTX Titan X graafikakaart. Seega ei teki sel arvutil probleeme sujuva mänguesitusega 4K ekraanil. G20 korpusel on varjatud jahutuskanalid ning see on varustatud kahe ventilaatoriga. LED-tulede värvust saab seadistada vastavalt hetkel mängitavale mängule ning vastavalt hetkel kõlaritest kostva audio tempole.

 

Asus ROG Swift PG348Q monitor

Swift PG348Q monitori diagonaaliks on 34″ ja selle IPS-paneel mahutab 3440 x 1440 pikslit. Ekraan on 21:9 külgede suhtega (ehk väga lai), nõgus, eriti kitsaste servadega ning seda saab üles-alla liigutada ja nii horisontaal- kui ka vertikaalsihis kallutada.

Ülisujuva ja viivitusevaba esitluse peaks tagama ekraani 100Hz töösagedus koos NVIDIA G-SYNC tehnoloogiaga. Viimane sünkroniseerib ekraani edastussageduse graafikaprotsessori tööga. Arvutimängur saab kiirelt valida kuue eelseadistatud ekraanirežiimi vahel, mis vastavad erinevate mängude visuaalsetele eripäradele.

 

Asus ROG 7.1 surround kõrvaklapid

ROG 7.1 surround gaming headset
ROG 7.1 surrond gaming headset_1

Nende kõrvaklappide kahe klapi sees on kokku 10 neodüümiummagnetist elementi tõelise 7.1 heli jaoks. Klappidega koos tuleb USB-ühendusega audiomoodul, mis toimib välise 7.1 helikaardina ja aitab Asuse sõnul vähendada välise müra jõudmist (nagu klahviklõbin) mängija kõrvaklappidesse kuni 90%. Klappide, ja eriti veel audiomooduli sees on kasutusel veel palju uhkeid innovaatilisi tehnoloogiaid, millest saab natuke täpsemalt lugeda Asuse pressiteatest.

 

ROG Maximus VIII Extreme/Assembly emaplaat

Maximus VIII Extreme_Assembly-s
ROG Maximus VIII Assembly comes with SupremeFX Hi-Fi Ampifier

ROG Maximus VIII Extreme/Assembly on emaplaat, mis ühendab Intel Z170 Express platvormi, ROG SupremeFX Hi-Fi audiovõimendi ja 10 Gb/s ethernet kaardi. Süsteem on kokku pandud nii, et Inteli 6-nda generatsiooni Skylake protsessori ja DDR4 mälu overclock tulemus oleks maksimaalne.

 

Asus ROG Matrix GTX 980Ti Platinum graafikakaart

Matrix GTX 980 Ti Platinum
ROG Matrix GTX 980Ti Platinum

ROG Matrix GTX 980Ti Platinum graafikakaardil on 10mm jahutustorud, mis peaksid Asuse sõnul andma tulemuseks konkureerivate graafikakaartidega võrreldes 25% jahedama ja 3x vaiksema tulemuse.

Sellel grafikakaardil on patenteeritud “wing-blade” ventilaatoritehnoloogia ja nii edasiarenenud ülikiirendamise võimalused, et minu piiratud erialasõnavaraga on seda kõike üsna keeruline Eesti keeles edasi anda. Ärevamatel overclockihuvilistel ja mänguritel soovitan seetõttu süveneda Asuse ametlikku pressiteatesse.

 

(1900)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga