Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Uus puhas Google-telefon Nexus 5X toob sõrmejäljesensori, parema kaamera ja USB-C

5x.0

2013. aastal nägi ilmavalgus Nexus 5. LG valmistatud nutitelefon, mida peetakse puhtaima Android-telefoni etaloniks. See polnud küll kõige võimsama riistvaraga varustatud agregaat, kuid see-eest jooksutas „paljast“ Androidi ning ka telefoni hind polnud kõige soolasem. Just selle pärast võitis Nexus 5 paljude ajakirjanike ja ka tavakasutajate südamed. Nüüd, 2 aastat hiljem, esitleb LG oma ühe edukaima nutitelefoni värskendatud mudelit Google Nexus 5X. See on eelmisest võimsam, funktsionaalsem ning moodsam.

 

Äsjaesitletud telefonimudel välimuselt oma eelkäijast palju ei erine, kuid sellegipoolest on 5X’l paar olulist uuendust.

Sarnaselt senisele pole ka 5X mudel jõudluse poolest mingisugune monstrum. Aparaadi südameks on SoC Snapdragon 808, mis võimaldab teha sujuvalt kõike, mida tavakasutaja võib nõuda. Enamikule hetkel turul olevatele lipulaevade mudelitele jääb see siiski jõudlusnumbrite poolest alla. Seadme 5.2-tolline IPS ekraan ei ole võimeline kuvama tänapäeva mõistes hirmilusat ja teravat pilti, selle muutmälu  maht on 2 GB, telefon on saadaval vaid 16GB ja 32GB mälumahuga ning kõigele lisaks on aparaadi akumaht 2700 mAh.

Kuid sarnaselt Nexus P6’le on ka Nexus 5X varustatud sõrmejäljelugejaga, järgmise põlvkonna siinitüübi USB-C’ga ning 2013. aasta mudeliga võrreldes on sellel ka parem kaamera, (12 megapikslise sensoriga tagumisel küljel, 5 MP eesmine), mis on võimeline  salvestama kaadreid 4K lahutuses sagedusel 30 kadrit sekundis. Ning sarnaselt igale uuele Google Nexuse seadmele, jooksutab ka 5X juba karbist välja võttes Androidi kõige uuemat versiooni „Vahukomm“ (Marshmallow). See kõik teeb äsjaesitletud keskklassi telefoni üsna ihaldusväärseks seadmeks.

Nexus 5X nutitelefoni hinnaklass jääb Ameerikas 400 USA dollari juurde.  Nexus 5X’ga käib kaasas meeldiv lisakrutski  nimega Nexus Protect, mis võimaldab USA kasutajatel 70 taala eest oma nutitelefoni kindlustada.

Rohkem infot Nexus 5X kohta leiad Google ametlikult tootelehelt.

LG nutitelefonid Photopointis

(2814)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga