Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Toomas Ili ja Sven Začeki fotod said Euroopa loodusfotokonkursil kõrge tunnustuse osaliseks

Tänavu juba kümnendat korda toimunud Euroopa loodusfotokonkursil “European Wildlife Photographer of the Year” said lausa kaks Eesti tuntud loodusfotograafi kõrge tunnustuse osaliseks. Toomas Ili rabas paljunäinud žüriid oma dünaamilis-ulmelise fotoga kajaka ja kaarna kaklusest. Sven Začek aga näitas Euroopale, kuidas saarmas konna sööb.

Sveni foto nimega “Õhtusöök auravast katlast” sai pildistatud eelmise aasta talvel. Pildile on püütud saarma siluett, kes kollakas õhtupäikeses, pooleldi jäätunud aurava jõe ääres konna sööb. Sven Začek kirjutab siinsamas Photopointi Ajaveebis oma fotodest ja nende saamislugudest – loodetavasti saame peagi lugeda ka selle, kõrge tunnustuse pälvinud foto tagamaadest. Sveni fotot saab suurelt vaadata tema veebilehel.

Küsimusele oma foto saamisloo kohta jutustab Toomas Ili nii: “Järjekordne päev Hiiumaal merikotkavarjes oli õhtusse jõudnud, päike metsa taha vajunud ja kotkad ammu lahkunud. Mõned rongad toimetasid veel varje lähedal, kui ühe kõrvale järsku noor hõbekajakas maandus. Pikalt see musta ja valge kontrast ei kestnud – õige pea oldigi juba “karvupidi koos”. Sekund-paar noka- ja tiivahoope ja platsil valitses vaikus. Nüüd oli aeg läbi paksu lume auto poole sumpama hakata.” Toomas Ili kirjutab fotograafitöö kõrvalt fototehnika ülevaateid Digitesti veebilehele. Tema fotot “Kaklusklubi” saab suurelt vaadata tema loodusfotopäevikus.

European Wildlife Photographer of the Year” fotokonkurssi korraldab Saksamaa Loomafotograafide Ühendus (GDT). Võistlusel saavad osaleda kõik Euroopa amatöör- ja profifitograafid. Peaauhinnaks on 2000€ väärtuses tšekk, žürii poolt paremateks tunnistatud ülejäänud fotode omanikud saavad kataloogi konkursi parimate piltidega ning tasuta piletid Saksamaal Lünenis toimuvale loodusfotofestivalile. Järgmine “European Wildlife Photographer of the Year” fotokonkurss lülkatakse käima 2011 aasta alguses.

Photopointi ajaveeb soovib Svenile ja Toomasele omalt poolt palju õnne suurepärase saavutuse puhul ning palju tolmu sensorile.

(497)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga