Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

TIPA 2016 parimad profikaamerad: Nikon D5, Canon EOS-1D X Mark II ning EOS 5DS / 5DS R

profi-tipa-2016

TIPA 2016 auhindade jagamisest rääkides ei saa loomulikult mainimata jätta koorekihi riisumise ehk parimatest parimatele jagatud auhinnad. Nendeks on Nikon D5, Canon EOS-1D X Mark II ning Canon EOS 5DS / 5DS R peegelkaamerad, olles igaüks omas kategoorias parimatest parimad.


 

EOS-1D-X-II-tipa

Canon EOS-1D X Mark II sai TIPA 2016 parima professionaalse foto/videokaamera tiitli. Žürii hindas selle kaamera juures äsja välja töötatud 20,2 megapikslist CMOS sensorit mis toetab ka Dual Pixel CMOS AF teravustamist. Sel kiirel kaameral on sarivõtte kiirus kuni 14 kaadrit/sek ning Live View režiimis lausa 16 kaadrit/sek. Seda kõike lausa 170 kaadrit järjestikku RAW faile salvestades või piiramatult JPEG faili kasutades. Kiirusele aitab kaasa ka kaks Digic 6+ pildiprotsessorit ning uuendatud 61 teravustamispunktiga AF sensor. Kuna kaamera on foto ja video kategooria parim, siis sellele omaselt salvestab EOS-1D X Mark II 4K UHD videot 60 kaadrit/sek kaadrisagedusega ning FullHD videot kuni 120 kaadrit/sek kaadrisagedusega. Et kõik andmed võimalikult kiirelt kaamerast arvutisse edastada, on esimesena peegelkaameras kasutusel ka 802.11 ac standardile vastav juhtmevaba võrguühendus.


EOS-5D-S-R-tipa

Canon EOS 5DS on täiskaader peegelkaamera, mis astub juba keskformaatkaamerate mängumaale tänu oma 50,6 megapikslisele lahutusvõimele ning 5DS R erineb eelnevast ainult eemaldatud madalpääsfiltri võrra. Just professionaalse kõrge lahutusvõimega kaamerate sektsioonis EOS 5DS seeria kaamerad endale auhinna koju tõid. Hinnati kaamera võimekust talletada fotosid 5 kaadrit/sek sarivõttena – omaette polegi see number nii kõrge, aga arvestades massiivseid faile mida kaamera välja tulistab – tulemus igatepidi korralik. Kaks Digic 6 pildiprotsessorit, uus peegli vibratsiooni vähendab mehhanism ning palju muud tegid sest kaamerast 2016 aasta auhindade jagamisel unikaalseks.


nikon-d5-tipa

Nikon D5 on selle arendustsükli vaieldamatult parim spordi- ning seiklusfotode tegemiseks suunatud professionaalne peegelkaamera. Täpselt seda arvas ka TIPA, hinnates just selles kategoorias Nikon D5 peegelkaamerat kui parimat. Põhjus selleks tegelikult lihtne – D5 on varustatud ülikiire pildiprotsessori ning võimeka teravustamissüsteemiga ja uue sensoriga. Tulemus – 20,8 megapikslise sensoriga saab talletada 14-bitiseid pakkimata RAW faile autofookust ning särimõõtmist kasutades kuni 12 kaadrit sekundis – nii kokku 200 kaadrit; JPEG failide puhul kuni mälukaartide täitumiseni. Seda kõike võimaldab uus ülikiire Expeed 5 pildiprotsessor. Viimane teeb võimalikuks ka 4K UHD videosalvestuse. Uus Multi-CAM 20K teravustamissensor on varustatud 153 teravustamispunktiga millest lausa 99 on rist-tüüpi ning töötab ka -4 EV juures pea pilkases pimeduses. Käies oma eelkäija jälgedes on D5 sensori tundlikkus laiendamata lausa ISO 102 400 ning laiendades veel kõrgem.

(1075)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga