Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Tamron lisas populaarsele 17-50 mm F2.8 varioobjektiivile värinastabilisaatori

Postitas: Lauri

Tamron annab teada, et on uuendanud populaarset ja valgusjõulist 17-50 mm F2.8 334.48€ standardsuumi. Uue objektiivi nimetuses SP AF 17-50mm F/2.8 XR Di II VC LD Aspherical [IF] olev tähistus “VC” reedab täiustuse – variosse on lisatud Tamroni värinastabilisaator (Vibration Compensation).

Vaatamata sellele lisandusele on objektiivi mõõtmed jäänud praktiliselt samaks. Selle lähimaks teravustamiskauguseks (kogu suumi ulatuses) on 0,29 m ning maksimaalseks suurenduseks 0.21x. Tamron lubab uue objektiivi turule tuua septembri keskel. Alguses Nikoni APS-C formaadis sensoritega kaameratele, seejärel Canoni (APS-C) digipeeglitele.

Pressiteade:

Tamron esitleb uut SP AF17-50mm pildistabilisaatoriga objektiivi Nikoni DX sensoriga digipeeglile

Uuenduslik valgusjõuline f/2.8 standardsuum, mis on varustatud Tamroni Vibration Compensation (VC) pildistabilisaatoriga

1. september 2009, Saitama City, Saitama-ken – Tamron Co., Ltd. tutvustab uut SP AF17-50mm F/2.8 XR Di II [1] VC LD Aspherical [IF] (Mudel B005) valgusjõulist F/2.8 standardsuumi, mis on mõeldud väiksema sensoriga Nikoni bajonetiga digipeeglitele. Objektiiv on varustatud Tamroni poolt väljatöötatud Vibration Compensation (VC) mehhanismiga, mis vähendab kaamera värina mõju pildi teravusele. Objektiiv peaks müügile jõudma lähiajal. Tamron plaanib Canoni versiooni välja tuua lühikese aja jooksul pärast integreeritud teravustamismootoriga Nikoni versiooni müügile jõudmist.

Uus SP 17-50mm F/2.8 XR Di II VC katab digipeeglite hulgas populaarse 17-50mm fokaalvahemiku (35 mm ekvivalendina 26-78mm[2] )  ning on seega äärmiselt universaalne. Valgusjõuline ava ning eeskujulikud optilised omadused annavad praktilisi eeliseid hämaras pildistamisel ning võimaldavad kujutist paremini kontrollida. See kõik kokku annab juurde loomingulisi võimalusi. Uus objektiiv suudab jäädvustada muljetavaldavalt terava ja kontrastse kujutise sõltumata avast ja fookuskaugusest. Valgusjõuline F/2.8 ava jäädvustab fookusest väljas olevad alad pehmena. Objektiiv on varustatud Tamroni poolt loodud VC stabilisaatoriga, mis jälgib kaamera värinat kolmes tasapinnas ning korrigeerib vastava läätsegrupi liigutamise abil kujutise langemist sensorile. VC stabilisaator võimaldab hämaras pikemate säriaegadega pildistamisel saada teravaid tulemusi ka ilma statiivita.

EESMÄRK TÄIDETUD

Varasemalt müügile toodud Tamron SP 17-50mm F/2.8 XR Di II (Mudel A16) torkab valgusjõulise suumobjektiivi kohta silma väga heade optiliste omadustega ning on tänu oma kompaktsele optilisele disainile maailmas tunnustust leidnud. Tamron SP 17-50mm F/2.8 XR Di II VC suumi väljatöötamisel oli peamine eesmärk säilitada kompaktsus ja käsitsemise lihtsus ning samal ajal suurendada mugavust ning kasutusvõimalusi. Tulemusena õnnestus inseneridel objektiivi integreerida Tamroni VC pildistabilisaator. Objektiivi korpuse mõõtmed ja kaal seejuures märkimisväärselt ei muutunud. Tulemusena saab SP 17-50mm F/2.8 XR Di II VC abil pildistada teravaid võtteid ilma statiivita väga paljudes olukordades.

VC (VIBRATION COMPENSATION) STABILISAATOR

Tamroni Vibration Compensation mehhanism kasutab kolme mähisega süsteemi, mis elektromagnetiliselt liigutavad kujutist stabiliseerivat läätsegruppi. Liigutamine toimub kolmelt teraskuullaagrilt saadava info alusel. Kuna stabiliseerivat VC läätsegruppi hoiavad paigal ainult nimetatud kuullaagrid, on tulemuseks läätsegrupi sujuv ja praktiliselt hõõrdetakistuseta liikumine ning stabiliseeritud kujutis pildiotsijas. Kuna VC läätsegrupp liigub kujutise tasapinna suhtes elektroonilise juhtimise abil paralleelselt, on mehaaniline konstruktsioon lihtsustatud ning objektiiv märksa kompaktsem.

OMADUSED

1. Tamroni poolt väljatöötatud VC (Vibration Compensation) stabilisaatormehhanism

Valgusjõulise standardsuumi varustamine täiustatud pildistabilisaatoriga tagab suurema loomingulise vabaduse ning objektiivi laiemad kasutusvõimalused. Pildistada saab kõike alates uduse taustaga portreedest, kus pildistatav on F/2.8 ava abil meeldivalt esile tõstetud kuni suure teravusulatusega kaadriteni.

2.  Kompaktsed mõõtmed, Ø72mm filtrikeere, F/2.8 ava ning VC

Pildistabilisaatori lisamisel objektiivi mõõtmed tavaliselt suurenevad kuid Tamronil on tänu optilise, mehaanilise ja VC mehhanismi konstruktsiooni täiustamisele õnnestunud korpuse mõõtmed võimalikult kompaktsena hoida. Tulemus on märkimisväärselt kompaktne objektiiv filtrikeermega 72mm.

Kuna Tamron 17-50mm VC on suure valgusjõuga F/2.8 suum, on optilise stabilisaatori mehhanism teiste objektiividega võrreldes küllaltki suurte mõõtmetega. Tamroni supersuumidega (mudelid B003 ja A20) võrreldava stabilisaatoriefekti saavutamiseks tuli inseneridel VC mehhanismi täiustada. Algne lahendus oleks tähendanud objektiivi mõõtmete suurenemist kuid täiendavate jõupingutuste abil saavutati VC mehhanismi piisav kompaktsus.

See saavutus sai võimalikuks tänu uuendustele inseneritöös ja tootmistehnoloogias. Paranesid täpsus, objektiivi komponentide tugevus ning langes objektiivi kaal. Tulemuseks olev Tamron SP AF17-50mm F/2.8 XR Di II VC on äärmiselt keerukas tootmise ning ülimalt lihtne kasutamise seisukohast.

3.  Digitaalkaamerate vajadustele optimeeritud optiline süsteem

XR (Extra Refractive Index) klaasi kasutamisega on Tamron muutnud valguse jaotumise optimaalseks ning vähendanud ka objektiivi mõõtmeid, korrigeerides samaaegselt ka optilisi moonutusi. Kolme asfäärilise liitläätse paigutuse optimeerimine võimaldas objektiivi pikkust optilisi omadusi säilitades veelgi lühendada. Konstruktsioonis on kasutatud kahte LD (Low Dispersion) madala hajuvusega läätse, mis korrigeerivad värvimoonutusi. Tulemus on eeskujulik pildikvaliteet suumi kogu ulatuses.

  • Peegelduste ja helkide vähendamine

Uusim BBAR (Broad-Band Anti-Reflection) mitmekihiline vääristus aitab vähendada peegeldusi läätsede klaaspindadel, tagades sellega eeskujuliku kujutise kõigis tingimustes. Vääristused parandavad valguse edastamist praktiliselt kõigil lainepikkustel. Lisaks on vääristatud ka liitläätsede sisemised pinnad. Selliselt on tagatud kujutise teravus, optimaalne värviülekanne ning kontrastsus.

4. Lähim teravustamiskaugus 29 cm kogu ulatuses

VC stabilisaatorile vaatamata on objektiivi lähim teravustamiskaugus 29 cm. See tähendab muretuid lähivõtteid. Maksimaalne suurendus 50 mm fookuskaugusel on 1:4.8[3].

5. Lihtne, ilus korpuse disain

Objektiivi välimus loodi lihtne ja klassikaline. See tähendab, et objektiiv sobib väljanägemiselt erinevate peegelkaameratega. Pinnaviimistluses on kasutatud kõrgeima kvaliteediga tekstuurvärvi.

7. Suumi lukustusmehhanism

Objektiiv on varustatud Tamroni suumilukuga. See mehhanism välistab objektiivi iseenesliku pikenemise kandmisel.

8. Lilleõie kujuline päikesevarjuk standardsena

Lilleõie kujuline päieksevarjuk blokeerib efektiivselt külgvalguse ning tagab selge, terava peegeldusteta kujutise. Varjuk kuulub objektiiviga kaasasoleva varustuse hulka.

Tehnilised andmed*

Mudel: B005
Fokaalvahemik: 17 – 50mm
Maksimaalne ava: F/2.8
Vaatenurk (diagonaal): 78°45′- 31°11′
Konstruktsioon: 19 elementi 14 grupis
Lähim teravustamiskaugus (m): 0,29m
Maksimaalne suurendus: 1:4.8
Filtrikeere: 72mm
Pikkus: 94,5mm**
Diameeter: 79,6mm
Kaal: 570g**
Diafragma labade arv: 7
Minimaalne ava: F/32
Standardne lisavarustus: Lillekujuline päikesevarjuk
Saadavus: Canon ja Nikon (AF mootoriga)

* Tehnilised andmed, välimus, funktsionaalsus jne. võivad muutuda.
** Pikkus ja kaal on antud Nikoni versioonile (integreeritud AF mootoriga).

[1] Di II (Digitally integrated disain): Di II objektiivid on mõeldud ainult APS-C mõõdus sensoriga digipeegelkaameratele, kuna nende optiline süsteem on loodud APS-C sensori mõõtudest lähtuvalt. Di II objektiive ei saa kasutada filmipeegelkaameratega ega täiskaadersensoriga digipeeglitega.

[2] Tamron kasutab fookuskauguse arvutamisel 1,55 × kordajat.

[3] Selle objektiivi suurendus vastab 1:3.1 suurendusele 35 mm kaamera ekvivalendina.

(349)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Tamron SP AF 17-50mm f/2.8 XR Di II LD (IF) objektiiv Nikonile
  • 17–50 mm normaalsuumobjektiiv
  • Valgusjõuline – läbiva f/2.8 avaga
  • Sisemise teravustamisega disain
  • Suurepärane valik Kit-objektiivi asenduseks
  • Nikon DX poolkaader peegelkaameratele
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga