Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Miks on mul vaja tahvelarvutit?

Aastal 1989 paisati USA-s turule seade nimega GRIDPad. Kaalu ja suuruse poolest kivist Sumeri kiilkirjatahvlitele sarnanev masin oli varustatud 32 halltooni abil pilti kuvava 10“ LCD-ekraaniga, millele sai pliiatsiga kirjutada. See oli maailma esimene tahvelarvuti.

Aastal 2001 kuulutas Microsofti toonane juht Bill Gates revolutsiooni arvutimaailmas. Plaanis oli turule tuua firma uhiuuel, pisut optimeeritud Windows XP operatsioonisüsteemil töötavad tahvelarvutid. Hr Gates arvas, et tarbijad on selleks valmis, aga ta eksis. Mees kõndis oma ajast täpselt 10 aastat eespool. Tema loodetud revolutsioon on arvutimaailma raputamas aastal 2011. Jah – just nüüd ja praegu.

Milleks mulle tahvelarvuti?

Kui sul täna arvutitootjana tahvelarvutit ette näidata ei ole, siis oled sa lihtsalt luuser. Kui sa tänaseks tarbijana tahvelarvutist midagi kuulnud ei ole, siis oled ilmselt koopas elanud. Tere tulemast tagasi.

Tahvelarvutid on komeedina olematusest tõusnud ning endale nutitelefonide ja sülearvutite vahele mõnusa pesa teinud. Tahvelarvutite aina kasvav turuosa kahandab üha enam sülearvutite olulist positsiooni arvutimaailmas. Mis paneb üha rohkem inimesi otsustama, et neil on sellist seadet vaja? Tundub ju esmapilgul, nagu oleks tahvelarvuti näol tegemist moeka mängukanniga, millel tõsisem otstarve puudub. Skeptikute sõnul ei saa sellega teha tööd nagu sülearvutiga ning samas ei ole see nii mobiilne kui nutitelefon. Neil on õigus. Aga just nendest kahest aspektist tahvelarvuti fenomen toitubki.

Kus ma tahvelarvutit kasutada saan?

Tahvelarvutite üheks olulisemaks trumbiks on nende kompaktne vorm ja kerge kaal. Kõik sülearvutiomanikud teavad, et oma nimest hoolimata ei ole seda masinat väga mugav süles hoida. Pikapeale muutub see raskeks ja kuumaks ning ekraan ei ole kunagi selle nurga all, nagu parasjagu vaja.

Tahvelarvuti on loodud selleks, et seda diivanil või tugitoolis istudes mugavalt käes või süles hoida. Reklaamipausi ajal on hea diivanilaua pealt tahvelarvuti haarata, et sealt midagi olulist järele vaadata – sülearvuti töövalmis seadmise ajaks on reklaamipaus juba läbi. Muidugi on ka nutitelefon väike, kerge ja alati töövalmis. Selle pisikeselt ekraanilt ei ole aga veebilehti, e-raamatuid või videoid sugugi nii hea vaadata nagu tahvelarvuti suurelt puuteekraanilt.

Lisaks on tahvelarvutiga internetis ringi liikumises midagi sõnulseletamatult erilist. Tekib kujutelm, nagu hoiaksid sa veebilehte siinsamas enda käes. See on kummaline tunne – justkui oleks tulevik juba kohale jõudnud.

Mida ma tahvelarvutiga teha saan?

Tahvelarvutid ei ole loodud laua- või sülearvuti asendamiseks vaid pigem nende täiendamiseks. Muidugi oleneb kõik sellest, millised on sinu arvutikasutamisharjumised ja -vajadused.

Kui sa kasutad arvutit sisu tarbimiseks – veebis surfamiseks, e-maili lugemiseks ja saatmiseks, sotsiaalvõrgustikes sõpradega lävimiseks, filmide vaatamiseks, muusika kuulamiseks ning lihtsama tekstitöötluse jaoks, siis võib täitsa juhtuda, et sul polegi vaja ei sülearvutit ega lauaarvutit. Kõigi eelduste kohaselt saad sa oma toimetused ka tahvelarvuti abil tehtud – ning seda isegi mugavamalt, sõltumata kohast ning tihti isegi ajast. Pisut ekstreemse näitena võib tuua võimaluse kirjutada e-maili või blogipostitust voodis, segamata ventilaatori undamise ja klahviklõbinaga oma magavat abikaasat.

Kui oled intensiivne arvutikasutaja, siis on tahvelarvuti sinu jaoks suurepärane täiendus süle- ja lauaarvutile. Ekraanil kuvatava klahvistikuga on raske trükkida? Hangi bluetooth-ühendusega juhtmevaba klaviatuur ning võid kirjutada kasvõi pikka romaani ükskõik kus. Meeldib fotograafia? Paigalda mõne näpuvajutusega tasuta Adobe Photoshop Express rakendus ning töötle, halda ja jaga oma fotosid rannas lebades või tugitoolis istudes. Loed raamatuid ja ajalehti või tegeled õppimisega? Tahvelarvutiga saad lugeda lisaks e-raamatutele ka PDF formaadis raamatuid. Lisaks sellele on suurematel ajalehtedel loodud lausa spetsiaalsed rakendused, mis võimaldavad tellitud ajalehte täismahus tahvelarvuti abil lugeda.

Uuringute järgi kasutavad inimesed oma tahvelarvutit eelkõige informatsiooni hankimiseks, e-kirjade haldamiseks, veebis surfamiseks ja – mängimiseks. Kui sa praegu arvad, et sind arvutimängud ei köida, siis vaata ette – tahvelarvuti puutetundlikus maailmas on kõik teistmoodi.

Kas ma üldse oskan tahvelarvutit kasutada?

Palju on räägitud, kuidas tahvelarvutid aitavad igapäevases töös ärimehi või fotograafe. Pea täiesti tähelepanuta on jäetud aga fakt, et tahvelarvuti sobib ideaalselt vanematele inimestele ja lastele. Minu vanaisa on juba päris vana ja ei ole oma elus päris arvutit puutunudki. Pärast pisikest sissejuhatust puutetundlikku navigeerimisse jälgisin ma hämmastusega, kuidas ta juba lugeski uudiseid ja vaatas perepilte, nagu oleks ta seda terve oma elu teinud.

Tõepoolest – tahvelarvuti kasutajaliides on niivõrd lihtne. Selles ei ole viiruseid, paljusid aknaid, erinevate imepäraste lõppudega failide kuhilaid ja kõiki neid muid asju, mida arvutiajastu põlvkond nii endast mõistetavana võtab. Kõige lihtsam kogu selle asja juures on aga asjaolu, et kasutajal ei ole vaja mitte mingit muud abivahendit peale oma sõrme. Lastele see meeldib – anna tahvelarvuti kätte ja tundideks on rahu majas. Seda loomulikult eeldusel, et tahvelarvuteid on sama palju kui lapsi.

Kas tahvelarvutiga naisi saab?

Kindlasti on ka sinul mõni sõber, kes vahetab mobiiltelefone tihemini kui enda sokke. Olgem ausad – me ei osta tehnikavidinaid ainult nende funktsionaalsuse pärast. Ohhoo-faktor on selliste mobiilsete seadmete puhul väga oluline ja uskuge – tahvelarvutil on seda ohhoofaktorit enam kui küll. Tõmba aga seade välja ja hakka sellel sõrmega uhkelt poognaid vedama – oled kohemaid tähelepanu keskpunktis.

Kas tahvelarvuti on siis tõepoolest nii hea?

Tahvelarvuti on siin, et jääda. Oled sa IT-guru, koduperenaine, õpilane või pensionär – tahvelarvuti meeldib sulle kindlasti. See aitab jõuda informatsioonini lihtsalt, kiirelt ja kõikjal. See on hea meelelahutaja ning tõstab sinu produktiivsust õppimisel ning tööasjade korraldamisel.

Tahvelarvutid Photopointis

Tule Photopointi ja proovi ise järgi, kui ei usu. Meilt leiad konkurentsitult Eesti suurima valiku tahvelarvuteid.

(1684)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga