Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Spring Forward: Apple Watch nutikella teine tulemine

Screenshot-2015-03-09-23.05.31

9 märtsi õhtul toimunud esitlusüritusel “Spring Forward” näitas Apple lõpuks ometi nutikella Apple Watch lõpplikku töökorras versiooni. Sealsamas selgus ka kauaoodatud nutikella müügile jõudmise kuupäev ja hind.

Apple Watch aku kestvus

Alustuseks võiks välja tuua Apple’i Spring Forward promoürituse kõige olulisema sõnumi – Apple Watchi aku peaks vastu pidama vähemalt 18-tunnisele töötsüklile. Just nimelt see küsimus oli viimastel kuudel ajanud kihevile vähemalt ühe osa tehnikaajakirjanikest. Kõige ekstreemsema kõlakana räägiti sellest, et Apple Watchi tuleb laadida iga paari tunni järel. Häbi teil olgu, Samsungi PR-tegelased :=).

Apple Watch hind

Teiseks kõige olulisemaks uudiseks oli mõistagi hinnakiri. 42mm diameetriga meestekella ja 38mm diameetriga naistekella hinnavahe oli mudelist suuresti sõltumata 50 dollarit (siin ja edaspidi alljärgnevas artiklis on välja toodud USA turul kehtivad hinnad) va kullast Apple Watch Edition. Kõige soodsam saab olema alumiiniumist Apple Watch Sport, mille naistekella hinnaks saab siis 349 dollarit (meestel vastavalt 399 dollarit). Mõistagi pole alumiiniumi näol tegu lihtsa alumiiniumiga, vaid sulamiga, mis on 60% vastupidavam, kuid sama kerge kui tavaline alumiinium.

Roostevabast terasest Apple Watch’i hinnaskaala algab 549 dollarist (naiste mudel) ja lõpeb sõltuvalt valitud rihmast kuni 1099 dollariga. Ouch! Saadavalolev Space Gray versioon roostevabast mudelist on kaetud eriti vastupidava tumeda süsnikukihiga. Külmvalts teras peaks olema 80% vastupidavam igasugustele kriimustustele jms.

Kullast Apple Watch Edition hinnad algavad 10 000 dollarist

Kullast Apple Watch Edition hinnad algavad 10 000 dollarist ja suure tõenäosusega siin ehk 50 dollarise hinnavahega ei piirduta. Kullast ajanäitajat valmistatakse vaid piiratud koguses, niiet huvilistel tasub kindlasti kiirustada.

Kõige isiklikum seade

Apple’i enda sõnul on Apple Watch kõige isiklikum seade, mida Apple eales on loonud. Ja kõige arenenum ajanäitaja, mis eales loodud. Jättes reklaami kõrvale tuleb tunnistada, et midagi revolutsiooniliselt uut ja põnevat, võrreldes Apple’i sügisese üritusega, õunafirma välja ei pakkunud.

Midagi revolutsiooniliselt uut ja põnevat, võrreldes Apple’i sügisese üritusega, õunafirma välja ei pakkunud.

iPhone’iga WiFi või Bluetoothi abil ühenduses oleva Apple Watch’i sihverplaadile saab lisada igasugust infot ja teateid nagu iga kaasaegse nutikella puhul, kellaga saab helistada ja kõnesid vastu võtta, SMS-e saata ja neile vastata nagu pea iga teise kallima otsa nutikellaga. Kella abiga saab hallata pilte ja muusikat. Midagi uut polnud ka lahenduses Digital Touch, mille abil saavad kellad omavahel reaalajas ühenduses olla. Näiteks näeb su nö kontaktisik, kuidas sina oma kella sihverplaadile südame vms joonistad. Ja kui sellest jääb tunnete tõestamiseks veel väheks, siis võib kella abil teisele kellale edastada ka oma südamelööke.

Nagu igal kaasaegsel kantaval nutiseadmel saab ka Apple Watch’i abil jälgida oma füüsilist aktiivsust. Lisaks jälgimisele tegeleb Apple’i nutikas ajanäitaja ka analüüsiga ning jagab sporditeemalisi soovitusi.

Mõistagi saab Apple Kellaga kasutada ka Apple Pay’d, mis levib jõudsasti üle kogu maailma ja loodetavasti jõuab ühel päeval ka meie madalale Maarjamaale.

Nagu juba eespool öeldud peaks aku vastu pidama vähemalt 18-tunnise kasutustsükli, akut laadida saab magnetilise laadija abil, mis kinnitub kella tagaküljele.

Alates 10.aprillist võib Apple Watchi ettetellida, jaemüügile Euroopa ja Aasia suurematesse riikidesse jõuab arukas ajanäitaja 24. aprillist.

Allikas: Apple keynote ülekanne

(922)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga