Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Sony Xperia Z5 Premium – maailma esimene 4K ekraaniga nutitelefon salvestab 23MP kaameraga 4K videoid

Xperia_Z5_+_Colour_Range

Tavaliselt juhtub nii et sul on kas 4K videot salvestav kaamera aga pole vastavat ekraani, et seda videot vaadata. Või siis on uhke 4K ekraaniga teler ning murrad pead kust selle jaoks 4K filme ja saateid saada. Sony on homme Berliinis algaval IFA 2015 elektroonikamessil esitlemas nutitelefoni, mis 4K salvestamise ja vaatamise ühte seadmesse kokku toob. Telefoni nimi on Xperia Z5 Premium. See tähistab uut taset kogu nutitelefonide riistvara võimekuse arengus ja on tõenäoliselt suure IFA elektroonikamessi kõige kuumem tehnikavidin. Miks? Reastame esmalt kõige olulisemad omadused:

Sony Zperia Z5 Premium olulisemad omadused:

  • IPS-ekraan: 5,5″ 4K lahutusvõimega, 3840 x 2160px, 806 ppi
  • Sõrmejäljesensor paremal küljel
  • Korpus on vee- ja tolmukindel IP65 ja IP68 (katteta microUSB pesa peab laadimise alustamiseks olema kuiv!)
  • 23 MP 1/2.3″ sensoriga kaamera 4K videosalvestuse ja ülikiire hübriid-autofookusega, 24mm f/2.0 Sony G objektiiv
  • 3430 mAh aku, kuni kaks päeva aku kestvust (mõõdetud Sony enda testiga mis võtab arvesse keskmise mobiilikasutaja igapäevatoiminguid)
  • 64-bitine 8-tuumaline Qualcomm Snapdragon 810 protsessor, Ardeno 430 graafika
  • 3 GB RAM mälu, Kuni 32 GB sisemälu
  • Kaal: 180 grammi, paksus: 7,8mm

 

 

Telefoni 5,5″ IPS-paneel mahutab 3840 x 2160 pikslit. Seda on neli korda rohkem kui Full HD ekraanil ja lahutusvõimeks teeb see muljetavaldavad 806 pikslit tolli kohta. Olgu võrdluseks toodud, et standardne trükitihedus paberil on 300 pikslit tolli kohta – seega peaks selle nutitelefoni ekraanilt paistev pilt olema rohkem kui 2x teravam ja detailsem paberile trükitud fotost.

Ka Z5 Premium nutitelefoni kaamera kujutab endast suurt hüpet edasi. 1/2.3″ diagonaaliga Exmor RS sensor on nutitelefoni jaoks ulmelise 23 MP lahutusvõimega ja ISO tasemed liiguvad video puhul 3200 ja fotode puhul 12 800-ni. Kaameral on Sony G tähistuse ja f/2.0 avaga objektiiv.

 

08. Xperia_Z5c_WHITE

 

Automaatsel teravustamisel kasutatakse Z5 Premium sees Sony a-seeria hübriidkaameratelt tuntud kahesüsteemset tuvastust (kontrast- ja faasituvastus). Tulemusena suudab telefon Sony andmete kohaselt teravuse lukustada 0.03 sekundiga. Kui see väide tõele vastab, peaks Zperia Z5 Premium olema maailma kõige kiirema autofookusega nutitelefon. Optilist suumi telefonil siiski pole, kuid Sony sõnul saab 23 MP lahutusvõimega fotot “digitaalse suumi” abil piisavalt hästi lõigata, ilma et kvaliteet märgatavalt langeks.

 

IFA 2015 pakkumine: Sooduskoodiga MOBIL10 on Sulle Photopointi veebikaubamajas kõik telefonide tarvikud 10% soodsamad (ka soodushindadest). Pakkumine kehtib IFA 2015 lõpuni (09.10.2015).

 

Selfie`sid aitab teha kaamera esiküljel olev 5MP kaamera, mis lubab muuhulgas teha ka Full HD lahutusvõimega videoendlit. Sony`le omaselt on rõhku pandud kvaliteetsele helile – telefonil on High-Resolution Audio (LPCM, FLAC, ALAC, DSD) tugi ja DSEE HX featuur, mis teisendab tavalise audio sarnaseks High-Res audio striimile. Täieliku High-Res audiokogemuse jaoks jääb telefoni integreeritud kõlar loomulikult lahjaks ja appi tuleks võtta korralikud High-Res kõrvaklapid.

 

17. Z5_Premium_Headphones_White

 

Sony Xperia Z5 Premium korpuse raam ei ole valmistatud alumiiniumist (nagu Z5s mudelil), vaid roostevabast terasest. Korpus on loomulikult vee- ja tolmukindel (vastavalt IP65/68 standarditele). Erinevalt senistest mudelitest pole uue tulija USB-pesa enam kaetud klapiga. See tähendab, et telefon on veekindel ilma et peaks kontrollima kas kate on kinni või mitte. Kindlasti peaksid telefoni kasutajad aga nüüd jälgima, et Micro USB kontaktid oleks enne kaabliga ühendamist kuivad.

 

13. Xperia_Z5c_WHITE_FINGERPRINT

 

Väga oluline mugavuslisa on paremal pool serval sisse-välja lülitamise nupu peale integreeritud sõrmejäljesensor. Erinevalt paljudest teistest nutitelefoni valmistajatest on Sony truuks jäänud sisemälu suurendamise võimalusele – nimelt on ka Z5 Premium nutitelefonil olemas MicroSD kaardi pesa, kuhu saab pista kuni 200GB kaardi.

Sony Xperia Z5 Premium telefoni on turule oodata ülemaailmselt novembrikuus. Hinna avalikustab Sony enne seda hetke.

Allikas: Sony ametlik pressiteade, Sony Zperia Z5 Premium tooteleht

 

 

13. Xperia_Z5c_WHITE_FINGERPRINT

15. Z5_Premium_BLK_CHROME_GOLD

16. Z5_Premium_gold_group

Z5_white_group

 

 

 

(3634)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga