Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Sony Handycam AX100E – väike ja võimas 4K videokaamera

 AX100E_BK_main2_hood-1200

Sony on CES 2014 elektroonikamessil välja toonud  4K pildikvaliteeti salvestava videokaamera Sony Handycam AX100E. Kuigi kogu seade on mahutatud väikesesse ühe käega juhitavasse korpusesse, suudab see jäädvustada tavalistest tarbijavideokaameratest neli korda suurema detailsusega ning eelkõige täisesti veatut 4K ultra-HD-pilti (3840×2160 pikslit). 4K kvaliteet on tagatud tänu 1″ Exmor R CMOS-sensorile isegi  vähese valguse tingimuses. Väga hea pildikvaliteedi tagavad värskelt kasutusele võetud BIONZ X pildiprotsessor ning samuti uus 29mm fookuskaugusega ZEISS Vario-Sonnar T fiksobjektiiv. Suumida saab siin ainult digitaalselt.

Lisaks on uuendusi, mis peaksid igal videogurmaanil suu vett jooksma panema. Näiteks on võimalik esmakordselt Dual Video Recording – sellel režiimil jäädvustab kaamera samaaegselt kõrgkvaliteedilist 4K filmiklippi ning väiksema mahuga MP4 klippi. Kes ennast eelnevast jutust puudutatuna tundsid, siis Sony sõnul peaks uus FDR-AX100E tulema Eestis müügile alates 2014. aasta maist. Tootefotod, olulisemad tehnilised andmed ja Sony eestikeelse pressiteate leiad siitsamast alt. 

Näide Sony AX100E videokaamera pildikvaliteedist

 

Sony FDR-AX100E 4K videokaamera peamised omadused

  • 1″-tüüpi taustvalgustusega Exmor R CMOS-sensori, 14,2 efektiivset megapikslit
  • BIONZ X pildiprotsessor 
  • Fotode lahutusvõime on ligikaudu 20,0 efektiivset megapikslit 
  • Objektiivi tüüp on ZEISS Vario-Sonnar T, fookuskaugusega 29,0mm (35 mm ekvivalent) 
  • Suumimisvahemik optilise suumiga 12 korda, kuid Clear Image suum 18 korda (4K) ja 24 korda (2K) 
  • Elektrooniline pildiotsija – OLED Tru-Finder 
  • Ekraan on 3,5-tüüpi üliõhuke LCD-ekraan (921 000 pikslit) külgede suhtega 16:9 
  • Mõõtmed (LxKxS) millimeetrites – ligikaudu 81×83,5×196,5 (koos objektiivkattega ligikaudu 90×83,5×223,5) 
  • Põhiseadme kaal on 790 g (koos kaasasoleva NP-FV70 akuga ligikaudu 915g)

Sony videokaamerad Photopointis 

Teiste arvamus Sony uuest 4K videokaamerast:

 

Sony AX100E 4K videokaamera tootefotod

Sony_4K_AX100E

AX100E_BK_main2-1200

AX100E_BK_side-1200

AX100E_BK_image1-1200

AX100E_BK_main1-1200

AX100E_BK_main2_hood-1200

 

Sony ametlik pressiteade 

Sony toob turule maailma kõige väiksema ja kergema 4K* videokaamera[i] 

FDR-AX100E videokaamera tõestab veel kord, et parimad asjad on väikestes pakendites

  • 4K video filmimine väikese korpusega videokaameraga, mis võimaldab hõlpsat ühe käega käsitsemist.
  • Taustavalgustusega 1,0-tüüpi Exmor R™ CMOS-andur tagab hämmastava 4K-pildikvaliteedi ja seda isegi vähese valguse tingimustes.
  • Uus BIONZ X pildiprotsessor.
  • ZEISS Vario-Sonnar T* 29 mm lainurkobjektiiv, 12-kordne optiline suum ja optiline pildistabilisaator SteadyShot.
  • Profistiilis juhtimine: manuaalne juhtketas ja sisseehitatud ND filtrid.
  • Andmete ühe puutega ülekandmine lähiväljaside (NFC) kaudu ning WiFi, mis võimaldab kaugjuhtimist otse nutitelefonist.

* „4K“ all mõistetakse käesolevas pressiteates läbivalt 3840 x 2160 pikslist resolutsiooni.

Sony uusim 4K Handycam® AX100E on ideaalne valik neile, kes soovivad jäädvustada oma erilisi mälestusi ja nautida neid oma 4K BRAVIA telerist suurima võimaliku resolutsiooniga. Olles 74% väiksem ja 67% kergem kui FDR-AX1E, võimaldades mugavalt filmida vaid ühe käega, on selle tilluke korpus siiski piisavalt ruumikas mahutamaks endasse Sony parimat tehnoloogiat.

See on esimene 4K Handycam®, millel on suur taustavalgustusega 1,0-tüüpi Exmor R™ CMOS-andur. Tunduvalt suuremana kui tavalistes tarbija-videokaamerates suudab see andur jäädvustada veatult 4K ultra-HD-pilti (3840 x 2160 pikslit) neli korda suurema detailsusega kui täis-HD, võimaldades samal ajal teha kauneid bokeh-hägususefektiga taustu.

4K andur käib komplektis Sony ülivõimsa BIONZ X protsessoriga, milles kasutatakse asukohaspetsiifilise müravähenduse ja detailide taasesitamise tehnoloogiat. Selle tehnoloogia abil luuakse uskumatult ergas ja elutruu pildirida, mis sarnaneb tegelikkusele rohkem kui eales varem. Videokaamera progressiivne 25 p salvestus koos täiustatud Cinematone Gamma/Colouri funktsiooniga annavad teie pildireale luksuslikult sooja ja intensiivse ilme.

Handycam® AX100E kaameras on kasutatud värskelt välja töötatud ZEISS Vario-Sonnar T* objektiivi, millel on 12-kordne optiline suum ja mis on täppis­reguleeritud just 4K-filmimise tarbeks. Tänu 11-grupilisele/17-elemendilisele objektiivile, mis kätkeb endas AA (advanced aspherical − täiustatud asfäärilisi) ja ED-objektiivi elemente, on pilt ka kaadri nurkades üliselgeks timmitud.

Koos suure 1,0-tüüpi anduri ja BIONZ X protsessoriga tagab 7-labase diafragmaga ZEISSi objektiiv veatu filmi ja fotod, võimaldades seejuures luua ka muljetavaldavaidbokeh-taustahägususe efekte, mida professionaalsed operaatorid tihti kasutavad. Et tagada veelgiviimistletum tulemus, hoiab optiline pildistabilisaator SteadyShoti pildireasujuva ja stabiilsena ka käest filmimisel.

Teise 4K Handycam® juures esmakordselt kasutusele võetud uuendusena võimaldab topeltvideosalvestus (Dual Video Recording) jäädvustada samaaegselt kõrgekvaliteedilisi filmiklippe ja teistega jagamiseks valmis MP4-faile. Filmi saab salvestada XAVC S (kuni 50Mb/s) või AVCHD formaadis, mis võimaldavad vaadata, töödelda ja nautida suurimat resolutsiooni. Samal ajal salvestatakse teie filmist ka kompaktsem ja väiksema resolutsiooniga MP4-formaadis koopia. Kui klipp on salvestatud, tarvitseb vaid korraks puudutada oma lähiväljasidet (NFC) toetavat nutitelefoni või tahvelarvutit, et saata veebisõbralik MP4-klipp juhtmevabalt kiiresti internetti teistelegi vaatamiseks.

Teie loomingulisi võimalusi avardab veelgi kiire kaadrivahetusega salvestus, mis võimaldab jäädvustada kiiret liikumist ülisuure kiirusega 120 progressiivset kaadrit sekundis, säilitades HD-kvaliteedi (1280 x 720).[ii] Pärast arvutis töötlemist saate nautida oma filmiklippi siidiselt sujuvas aeglases liikumises − samuti nagu telerist näidatava jalgpalliülekande kordusklippide ajal, kus on täpselt näha viimnegi hetk näiteks mõnest otsustavast penaltist.

Video või fotode vaatamiseks 4K-telerist ei ole tarvis teha midagi muud, kui vaid ühendada kaasasolev HDMI-kaabel teleriga. Isegi kui te ei vaata neid 4K-telerist, saate ikkagi nautida superkvaliteediga täis-HD taasesitust: 4K-film teisendatakse automaatselt lihtsamaks, kuid väga hea kvaliteediga 2K (täis-HD) videoks, kasutades ära igas 4K-kaadris sisalduvat hiiglasuurt kogust andmeid, nii et tulemus on lihtsalt hämmastav.

Ekstrapeen täiustus on veel seegi, et kui puudutate 4K-taasesituse ajal helivideokaamera ekraani, siis timmitaksevahetult puudutatud kohta ümbritsev piirkond taasesituseks täis-HD filmina.

Kasutajasõbralikud, profistiilis loomingulised funktsioonid

Handycam® AX100E võimaldab teil kauni väljanägemisega 4K-kujutiste loomist ise kindlakäeliselt juhtida.

Läbi erksa ja kontrastse laia vaatenurka pakkuva OLED Tru-Finder pildiotsija on piltide kadreerimine lausa lust.

Saate valida Clear-filtri (selge), 1/4-filtri, 1/16-filtri või 1/64 ND (neutraalse tihedusega) filtri vahel, mis reguleerivad objektiivi siseneva valguse hulka. See annab video filmijale vabaduse katiku kiirus ja kaadriaken ise väga täpselt kindlaks määrata ja loob nii rohkem loomingulisi võimalusi. Koos videokaamera suure pildianduriga võimaldab see luua kaunilt sujuvaid bokeh-taustahägususe efekte, ilma et selleks oleks tarvis suurendada katiku kiirust − isegi kui filmite väljas päikesepaistelistes tingimustes.

Mugavalt paigutatud objektiiviketta saate asetada nõnda, et fookust või suumi ja säriaega saab näpuotsaga reguleerida. Kindlasti meeldib videohuvilistele ka korpuse küljele paigaldatud reguleerimisketas, millele saab omistada mitmesuguseid funktsioone, nagu võimendus või eredus. Näpuotsaga on seadeid väga lihtne reguleerida isegi siis, kui vaatate parajasti läbi elektroonilise pildiotsija ja videokaamera LCD-ekraan on suletud asendis.

Uus lisaomadus, oma hääle summutamise funktsioon (My Voice Cancelling) vähendab automaatselt vahetult kaamera tagant kostvate häälte sagedusi, mõjutamata samas teie võtteobjekti suunast kostvat häält. Seega on soovimatud kommentaarid ja kõrvalhelid nüüd teie helitaustast justkui võluväel maha võetud, nii et filmitav isik saab rääkida enda eest.

Traadita ühendamine telefoni, tahvelarvuti või teleriga

Sisseehitatud WiFi ja lähiväljaside (NFC) võimaldavad teil filmiklippe või fotosid Handycam®-i kaamerast vaid ainsa puudutusega juhtmevabalt nutitelefoni või tahvelarvutisse üle kanda. Hakatuseks tuleb teil vaid oma iOS- või Android-seadmesse alla laadida PlayMemories Mobile äpp.

Samuti võimaldab WiFi Handycamisse salvestatud sisu traadita taasesitust võrku ühendatud teleris (selleks ontarvis DNLA-teenusega ühilduvat telerit ja juurdepääsupunkti; ei ühildu XAVC S-formaadiga).

Handycam®-i kaamera puudutamine lähiväljasidet toetava mobiilseadmega käivitab ühtlasi nutika kaugjuhtimispuldi. Saate panna kaamera salvestama ning salvestamise katkestada ka mobiiltelefoni abil, mis on ideaalne lahendus grupivõtte või iseenda filmimisel, kui te ei taha joosta ise pildile alles pärast seda, kui oletehelivideokaamera salvestama pannud.

Sony uus FDR-AX100E 4K helivideokaamera tuleb Eestis müügile alates 2014. aasta maist.

 

 

(4199)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga