Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Sony uus lipulaev Xperia XZ ning Xperia X Compact IFA 2016 messil

xperia-xz-avang

Sony otsust – tänavust nutitelefonide lipulaeva Xperia XZ tutvustamist IFA 2016 elektroonikamessile jätta – võib tulla kerge üllatusena. Enamik tootjaid optimeeris enda uudised kevadise Mobile World Congress peale, kuna sügisene periood jääb rohkem olmeelektroonika (IFA 2016) ning fotomaailma (Photokina 2016) pärusmaale. Teisalt – parem hilja kui mitte kunagi – Xperia XZ võtab nüüd uhkelt tippmudeli enda peale. Lisaks lisandus tootevalikusse Xperia X Compact, millest ka lähemalt kirjutame.

 

Uus lipulaev – Xperia XZ

zperia-xz-suur

Sony Xperia XZ nutitelefon on teiste tootjate juba ilmavalgust näinud tippmudelitega võrreldes natuke tagasihoidliku tehnilise andmestikuga. Nimelt tuleb Sony uusim nutitelefon küll Snapdragon 820 protsessoriga, kuid operatiivmälu on sel ainult 3 GB ja sisemälu 32 GB (ning 64 GB) – seda ajal mil 4 GB on standardiks ning leidub ka 6 GB operatiivmälu ja 64 GB sisemäluga nutitelefone. Samamoodi tundub 4K ning 1440p ekraanide kõrval 5,2-tolline FullHD ekraan natuke vähe olevat. Aga telefon ei ole tegelikult halb. Selles on olemas:

Tipptasemel kaamera. Head kaamerat on lihtne nutiseadmesse panna, kuid Sony üritab Xperia XZ kaamera tööle saada suurepäraselt, igas keskkonnas. Kombinatsioon PDAF (faasituvastusega teravustamine) ning laseriga autofookusest 23-megapikslise Exmor RS sensori juures tagab kiire ja täpse töö nii öösel kui päeval ning RGBC IR sensor täiustab pildikvaliteeti. 2016. aastale kohaselt on Xperia XZ kaamera ka manuaalfookuse ning manuaalsäri toega, andes edasijõudnud kasutajatel täiskontrolli kaamera üle. Mis veel parem – Xperia XZ salvestab nüüd 4K videot ning sensor on varustatud ka 5-teljelise pildistabilisaatoriga, tehes videosalvestuse eriti mugavaks (ja kvaliteetseks). Eespaneelile on paigutatud 13-megapiksline kaamera selfie’de tegemiseks ning esmamuljed tulevad ka selle kohta pigem ülivõrdes.

Vaadates seadme sisse kriitilisema pilguga – Snapdragon 820 on praegust protsessorite protsessor ning sellest veel kangemat mudelit ei ole (Snapdragon 821 protsessoriga läheb veel aega). Eelnev kriitika 3 GB operatiivmälu suhtes on kahe otsaga asi – Android 6.0 Marshmallow on piisavalt optimeeritud, et töötab ka kahe gigabaidiga probleemideta. Rääkimata siis kolmest. FullHD ekraan on küll paljude kasutajate jaoks natuke lahja, kuid Sony Triluminos LCD tehnoloogia suudab silmipaitava pildi kuvada. Ühendustest on olemas kõik vajalik – Qualcomm X12 LTE modem, 802.11 ac 2×2 MIMO WiFi ühendus, Bluetooth 4.2 & BT LE ja ka NFC. Sellele lisaks kõik vajalikud sensorid ning ka GPS / GNSS positsioneerimine.

xperia-xz-003

xperia-xz-002

xperia-xz-001

xperia-xz-004

Suureks uuenduseks on hoopis korpuse disaini muutus. Sony on otsustanud lõpuks õrna klaasi üle parda visata ning optimeerida vastupidavama metallkorpuse peale. Ehk seadme tagumine külg on nüüd tugevam, ALKALEIDO metallist ning ei lähe kohe mõraseks. Teisisõnu – IP65/68 ilmastikukindlus püsib ka peale esimest diivanilt maha kukkumist. Väga positiivne on näha sel telefonil ka USB-C pesa ning Qnovo adaptiivne kiirlaadimine, mis teeb igapäevase kasutuse lihtsamaks. Etteheiteid tehakse ka 2900 mAh aku osas, kuid õhukesel disainil on oma hind. Sony sõnul on see optimeeritud ikkagi sedasi, et terve päeva vastu pidada – probleemideta. Rääkides õhukesest disainist – seadme paksus on 8,1 millimeetrit ning kaal 161 grammi, olles kergem ja õhem varasemast Xperia X Performance mudelist.

Xperia XZ nutitelefon tuleb müügile alates 23. oktoobrist ning saadaval on seda sinise, musta ja hõbedase korpusega.

 

Kompaktne nutitelefon sinu tasku: Xperia X Compact

Xperia-X-compact

Sony Xperia X Compact ei ole Xperia XZ väikevend, kuid neil on mitmeid ühiseid jooni. Nimelt jagavad need telefonid sama 23-megapikslist kaamerat koos kõikide lisadega. Väiksemal mudelil on eesmine kaamera asendatud lihtsalt 5-megapikslise fotosilmaga. Tuumaks on soliidne kuuetuumaline Snapdragon 650 protsessor, operatiivmälu 3 GB ning sisemälu 32 GB. Ekraan on Compact versioonile kohane 4,6-tollise diagonaaliga ning 720p lahutusvõime ei hakka väiksemal pinnal häirima. Xperia X Compact tuleb samamoodi USB-C pesa ning kiirlaadimisega; samade sensorite ja ühendustega. Korpus on sel küll keraamiline, mitte metallist nagu Xperia XZ mudelil.

xperia-x-compact-1

xperia-x-compact-3

xperia-x-compact-2

xperia-x-compact-4

Sony Xperia X Compact tuleb müügile sinise, musta ja valge variandina alates 25. septembrist.

Allikas: Sony

Loe uusimaid ning kuumimaid IFA 2016 elektroonikamessi uudiseid siit »
Vaata Photopointi veebikaubamaja parimaid IFA 2016 eripakkumisi siit!

(2759)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Sony Xperia Z5 32GB, must
  • Android 6.0 Marshmallow
  • Kaheksatuumaline Snapdragon 810 protsessor
  • IP68 tolmu- ja veekindel korpus
  • 5,2" FullHD IPS LCD ekraan
  • 4G LTE mobiilne internet
Sony Xperia Z5 32GB, valge
  • Android 6.0 Marshmallow
  • Kaheksatuumaline Snapdragon 810 protsessor
  • IP68 tolmu- ja veekindel korpus
  • 5,2" FullHD IPS LCD ekraan
  • 4G LTE mobiilne internet
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga