Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Sony uued 2300-eurosed kõrvaklapid on ideaalseks kaaslaseks kullast Walkmanile

sony-signature-avang

Ning teistes uudistes – Sony tõi turule lisaks uutele juhtmevabadele kõrvaklappidele ka kolm uut Signature seeria premium heliseadet maksimaalse kvaliteedi pakkumiseks ning ühe kõlari maksimaalse bassi loomiseks. Nendeks on kullast korpusega Walkman, nahkhiirtele disainitud kõrvaklapid ning üks kõrvaklappide võimendi, mille jaoks sobivad need samased Signature seeria kõrvaklapid. Ning tavakasutajale suunatud eriti eriti võimas EXTRA BASS süsteemiga juhtmevaba kõlar.

Sony GTK-XB5 Bluetooth-kõlarid

003-GTK-XB5-Black

EDM muusika ning ka teistele bassifännidele (funk on uuesti moes, eksole) on meil ainult häid uudiseid. Sony uus GTX-XB5 juhtmevaba kõlar toob võimsa saundi kõikjale, kus sul vähegi peotuju tekib. Tegelikult ei ole tegu lihtsalt kõlariga – süsteemil on kaks elementi madal- ja kesksageduste edastamiseks ning lausa kolm kõrgsageduse edastamiseks mõeldud elementi ehk tviiterit steroefekti loomiseks. Kolm just seepärast, et oleks nii horisontaalse kui vertikaalse asendi jaoks kõlarid olemas – ning viimane toimub juba automaatselt tänu sisemisele asendisensorile. Juhtudeks kus bassi vähe, vali EDM ekvalaiseri eelseadistus ning vajuta lihtsalt Extra Bass nupule ja ütle hüvasti kõrvakiledega (jah, päriselt kah – ei ole vaja ridamisi nuppe lülitada, piisab ainult ühest). Tegelikult – olgugi et Extra Bass on Sony jaoks prominentsel kohal, on süsteemil teisigi suuri unikaalseid aspekte. See, et tegu on Bluetooth ühendusega kõlariga – igav. See, et süsteemil on ka kaks tuld mis muusika rütmis vilkuma hakkavad. Hmm… räägi veel. Aga see, et sa saad süsteemi ühendada rohkem kui ühe kõlari ning luua veel võimsam saund ning panna samas rütmis kasvõi 10 kõlarit vilkuma. Vot sedasi tuleb üks korralik eksprompt metsareiv. Lisaks on sel ka NFC, analoogsisendid, mugav sang kaasas kandmiseks ja kolm värvivarianti. Hinnaks on kõlaril märgitud “tagasihoidlik” 249 € ning nii punane, sinine kui must versioon peaks müügile jõudma lähiajal.

 

Sony Z1R Signature-seeria kõrvaklapid

004-MDR-Z1R

Need kõrvaklapid lähevad peaegu kategooriasse “nüüd ma olen vist kõike näinud” (kui edasi loed, saad teada miks peaaegu). Esiteks – nendel kõrvaklappidel on sõge sagedusdiapasoon, sobides pigem kassidele või nahkhiirtele. Nooruki kõrv püüab optimaalsetes tingimustes helisid vahemikus 20–20 000 Hz, vananedes kaheneb ülemine piir pigem 16 kHz juurde ning kui sul on võtta 2300 eurot kõrvaklappide soetamiseks – siis ei püüa kõrv vast kuulmisaparaadita midagi kinni. Aga Sony uusimad kõrvaklapid suudavad taasesitada vahemikus 4–120 000 Hz. See on  saavutatud tänu kvaliteetsetele 70 mm koonus-tüüpi CCAW mähisega ning neodüümiummagnetitega elementidele. Tegelikult on nendes kõrvaklappides kõik üle võlli keeratud – tundlikkus 100 db/mW, takistus 64 Ω, alumiiniumkattega diafragma ning magneesiumist koonus, 4,4 mm diameetriga hõbetatud kattega vaskkaabel ning titaansulamist konstruktsioon. Eks need kõrvaklapid kõlavad õige sisendiga väga hästi… kuid siin ei ole müügiargumendiks vist ainult helikvaliteet vaid hoopis prestiiž.

 

Sony TA-ZH1ES kõrvaklappide võimendi

002-TA-ZH1ES

Uus Signature seeria kõrvaklappide võimendi on sisuliselt sama sõge, kui Z1R kõrvaklapid. Miks? sest 2199 euro eest saab audiofiil endale seadme, mil viimne kui üks parameeter on paberil mitmekordselt üle võlli keeratud ning inimkõrvale sest kasu ei ole. Kuni PCM 32 bit / 768 kHz ning DSD 22,4 MHz heliformaadi toega, taasesituse sagedusdiapasoon 4–200 000 Hz ning väljundi sagedusdiapasoon 4–80 000 Hz. Erinevad analoog- ja digitaalsisendid ning üks ka sinu kuldse Walkmani jaoks. Igatahes – see kõrvaklappide võimendi on tehnoloogia ning insenerikunsti tipp, jättes sinu Denoni või Yamaha võimendi häbissse (kui võrrelda võrreldamatut).

 

Sony NW-WM1Z Premium Walkman

005-WM1Z

Sony sõnul on see Walkman (noorem põlvkond teab mobiilseid muusikapleiereid  pigem iPod või nutitelefoni nime all) parim kombinatsioon tehnoloogiast ja kvaliteedist. Seadme korpus on valmistatud hapnikuvabast vasest (OFC) ning see omakorda kullatud – et tagada parim akustika (?). Ühenduskaablid on loodud tipptasemel punumistehnikaga (?), kasutab parima kvaliteediga kondensaatoreid toiteahelas jne. Tegelikult – kullatud vaskkorpus eeldab eriti tugevaid taskuid ning juba 90’datel tõestati, et kaabli punumistehnika ei mõjuta helikvaliteeti. Samas on tehniliselt kasutusel kvaliteetne digitaalne S-Master™ HX võimendi, toetab sämplimissagedust kuni 192 kHz 24 bit juures. Uut Walkmani ei pea kasutama ainult Signature seeria kõrvaklappidega – jah mõlemal on olemas uus ø 0,17″ tasakaalustatud ühendus; Walkmanil on ka LDAC tehnoloogiaga Bluetooth ühendus, mis võimaldab HD heli edastamist ka üle Bluetooth ühenduse. Seadmel on 256 GB sisemälu ning toetab lisaks FLAC, ALAC, PCM, AIFF jms failidele ka AAC ning MP3 faile. Ning raudseid taskuid eeldab see väike meediapleier – 455 grammi kaaluva seadme hind on tagasihoidlik 3200 €.

Allikas: Sony

Loe uusimaid ning kuumimaid IFA 2016 elektroonikamessi uudiseid siit »
Vaata Photopointi veebikaubamaja parimaid IFA 2016 eripakkumisi siit!

(446)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga