Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Suur test: Parima seikluskaamera tiitli pälvis Sony AS100

action-cam-frankenlens

Põhjalikumat ülevaadet seikluskaameratest oleks raske nõuda. Langevarjurite veebibaasis dropzone.com on ilmunud põhjalik test, milles osalevad 2014. aasta 10 tõsisemat seikluskaamerat.  Testi autor, videograaf ja langevarjur Douglas Spotted Eagle pani need kaamerad proovile kõige ekstreemsematel viisidel. Kõiki kaameraid hinnati 17-nes erinevas kategoorias alustades aku vastupidavusest lõpetades aegluubis video kvaliteediga. Subjektiivsete aspektide – nagu video- ja pildikvaliteet – hindamiseks kutsuti kokku neljaliikmeline žürii.

Kogu selle suure töö tulemusena kokku pandud punktitabel andis 74 punktiga üsna kaaluka võidu Sony uuele seikluskaamerale Sony AS100. Populaarne GoPro kaamera Hero 3+ Black edition jäi üldplaanis 60 punktiga teiseks ning üllatusliku kolmanda koha pälvis pisike, soodne ja ülitugev kuid mõnevõrra halvema pildikvaliteediga ja ilma WIFI/kiirete kaadrisagedusteta ReplayXD Mini. Kiidusõnu – eelkõige parimate lisafunktsioonide poolest – pälvis ka Photopointi kauplustes populaarne Garmin Virb Elite HD seikluskaamera.

Ülevaate autor toonitab nii alguses kui ka lõpus, et tegelikult ei ole testi eesmärgiks leida kõige paremat videokaamerat, mida kõik peaksid kohe ummisjalu ostma tormama. Selle asemel peaksid huvilised üldtulemuse kõrval vaatama tulemusi kategooriate kaupa ja nõnda leidma endale selle kaamera, mille konkreetsed omadused nende spetsiifilisi vajadusi rahuldavad.

action-cameras-mounted

Näiteks tuli Sony AS100 küll võitjaks enamikus pildikvaliteeti puudutavates kategooriates kuid jäi kaalukalt alla aku vastupidavuses Liquid EGO kaamerale. Näiteks on GoPro kaameral küll väga hea värviedastus vee all filmides kuid Garmini kaameral on jälle sees lisaks muule ka kiirusmõõtja ja südamelöökide mõõtja, mis lubavad kaamerat seadistada nii et see hakkab automaatselt filmima siis, kui sina ratta selga hüppad.

Võitjad olulisemates kategooriates:

 

Kui oled lihtsalt seikluskaamerate huviline või plaanid endale selleks suveks ühte osta, siis vaata kindlasti põhjalikku, näidispiltide ja videotega varustatud ülevaadet dropzone.com veebilehel.

Seikluskaamerad Photopointi veebipoes

(6723)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga