Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Samsung Gear S nutikell on suurem ja iseseisvam

Samsung Gear S-ppblog

Samsungi nutikellade teekond algas täpselt aasta eest Galaxy Gear nutikellaga. Vahepeal on Samsung selles vallas kõvasti katsetusi teinud ja pritsinud välja sellised seadmed nagu Gear 2, Gear 2 Neo, Gear Fit ja Gear Live. Siit tuleb aga tõsiseim katsetus pärast aastatagust esimest nutikella – Samsung Gear S.

Samsung Gear S nutikella tarkvara

Erinevalt Gear Live nutikellast, mida jooksutas Android Wear tarkvara, on Samsung oma uue üllitise puhul naasnud tagasi õilsa tee ehk omaenda tarkvaraplatvormi nimega Tizen juurde. Seega on Gear S oma toimimiselt üsna sarnane esimestele Samsungi nutikelladele. Aga mitte päris. Eriliseks kõigist senistest nutikelladest – nii Samsungi enda kui ka kõikide teiste omadest – muudab Gear S-i fakt, et see suudab mobiiltelefonist sõltumatumalt hakkama saada.

[/youtube]

 

Selle sõltumatuse tarvis on Gear S-i sees SIM-kaardi pesa ning kasutaja telefoniga luuakse ühendus 2G/3G abil. Seega võib nutitelefoni jätta teise tuppa või näiteks jooksma minnes hoopis koju ning läbi telefoni on nutikell ikka maailmaga ühenduses, lubab teha ja vastu võtta kõnesid, lugeda tervet (!) e-kirja ja vastata e-kirjadele. Kirjadele vastamiseks manatakse ekraanile QWERTY klahvistik, mille peal kella proovinute väitel on pisut parem pisikestele klahvidele pihta saada, kui see algselt tunduda võib.

Lisaks põhilisele funktsionaalsusele nagu e-kirjade haldamine, telefonikõned ja sõnumid, kuvab Gear S kella abil igakülgset infot enda liikumisharjumuste ja terviseseisundi kohta, sest kella tagaküljel on südamelöökide andur. Kellas on olemas rakendused navigeerimiseks, ilma jälgimiseks, uudiste lugemiseks (siin kuvatakse ainult pealkirjad ja pildid – täisartiklit peab siiski lugema nutitelefonist või mujalt). Kui kellaga kaasas olevatest rakendustest väheks jääb, saab (siinkohal siiski nutitelefoni abi kasutades) tõmmata kella 4GB sisemällu rakendusit Samsungi rakendustepoest. Neid olevat seal kella jaoks väidetavalt juba üle 1000 erineva.

Samsung Gear S nutikella riistvara

Kui tavaliselt on nutiseadmete puhul trend kompaktsuse suunas, siis Gear S on varasemate Samsungi nutikelladega võrreldes muutunud hoopis suuremaks. See on väga kahetsusväärne, sest juba senised nutikellad ei tundunud käe peal mitte niivõrd kelladena kuivõrd randmearvutitena. Gear S kella muudab suureks selle senisest suurema, 2.0 diagonaaliga ekraan. Samas on ka arusaadav, miks Samsung selle ekraani nõnda suure tegi – Gear 2 mõõtu ekraani peal oleks QWERTY klaviatuur olnud kasutamatu, meilide täistekst loetamatu…

Ekraan on aga ilus. Kumeral OLED-paneelil säravad kirkad värvid ning 360 x 480 pikslit annavad lahutusvõimeks eeskujulikud 300 pikslit tolli kohta. Kella jooksutab kahetuumaline 1GHz protsessor, RAM-mälu on 512 MB.  Samsung Gear S sisse on mahtunud ka GPS-kiip ning seadme 300 mAh aku peaks ühe laadimiskorraga vastu pidama 2 päeva.

Kokkuvõtvalt võib tõdeda, et Samsung Galaxy Gear S on tarkvaraliselt tubli samm edasi parema ja täiuslikuma kasutuskogemise poole. Riistvaraliselt on aga progressi asemel näha pigem väikest taandarengut. Arvatakse, et Apple esitleb oma kauaoodatud nutikella juba tuleva nädala teisipäeval, 09. septembril. Pilgud on nüüd pööratud USA lääneranniku poole.

Samsung Gear S nutikella tootefotod

samsung-gear-s-nutikell-photopoint-16

samsung-gear-s-nutikell-photopoint-9

samsung-gear-s-nutikell-photopoint-8

samsung-gear-s-nutikell-photopoint-2

samsung-gear-s-nutikell-photopoint-11

samsung-gear-s-nutikell-photopoint-14

samsung-gear-s-nutikell-photopoint-13

samsung-gear-s-nutikell-photopoint-1

samsung-gear-s-nutikell-photopoint-12

samsung-gear-s-nutikell-photopoint-10

samsung-gear-s-nutikell-photopoint-7

samsung-gear-s-nutikell-photopoint-6

samsung-gear-s-nutikell-photopoint-5

samsung-gear-s-nutikell-photopoint-4

samsung-gear-s-nutikell-photopoint-3

samsung-gear-s-nutikell-photopoint-17

samsung-gear-s-nutikell-photopoint-16

samsung-gear-s-nutikell-photopoint-15

(3631)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga