Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Samsung Galaxy S5 on veekindla korpusega, sõrmejäljesensoriga ja filmib 4K videot

samsung-galaxy-avang

Tundub,et Samsung on oma positsioonis maailma nutitelefonide turuliidrina üpris kindel. Järeldada võib seda sellest, et oma viimase nutitelefonide lipulaeva Galaxy S5 tõi ta turule suhteliselt vaikselt. Vähemalt võrreldes kõigile eelmistele Galaxy’tele eelnenud meediakäraga. Ehk ongi tegu täiskasvanuliku käitumisega, seda enam, et mingeid peadpööritavaid uuendusi Galaxy S5 endaga kaasa toonud ei ole.

Välimuselt on värske tipptelefon suhteliselt sarnane oma eelkäijaga Galaxy S4. Väidetavalt aga ei jäta vähemalt tagakülg enam sarnast odava plastiku muljet, vaid meenutavat enam Google Nexus 7 2012. aasta mudeli kergelt kummeeritud pinda. Valida on kokku nelja erineva värvi vahel – must, valge, sinine ja kuld (otse loomulikult). Telefoni Super AMOLED ekraan on vaid veidi suurem eelmisest mudelist, ulatudes nüüd 5,1-tollini (1080p).

Veel rõõmustab Galaxy S5 kasutajaid Android KitKat 4.4.2, 2,5 GHz neljatuumaline protsessor, 2 Gb muutmälu, 16/32 Gb  põhimälu, 16 Mp kaamera ning – sõrmejäljesensor.  Viimane on mõistagi kummardus põhivaenlase Apple’i iPhone 5S-ile. Kuuldavasti pole aga sõrmejäljelugeja eriti õnnestunud ning ühe käega on olevat selle kasutamine peaaegu võimatu.

Märgatavalt paremini on aga välja kukkunud 4k videovõimeline kaamera, millel on parem dünaamiline ulatus, selektiivne fookus ning Samsungi sõnul maailma kiireim autofookus – 0,3 sekundit. Sarnaselt Sony’le on Samsung muutnud oma parima nutitelefoni vee- ja tolmukindaks – telefon peaks kannatama vähemalt pooletunnist meetrisügavuses vees lesimist.

Suurt tähelepanu on pööratud ka võrguühendustele. Galaxy S5 toetab 5. põlvkonna WiFi 802.11ac ja 2X2 MIMO ning LTE 4.kategooria standardeid. 

Fitnessifännidele on kasuks sammulugeja ning kuhjaga tervisepõhist tarkvara, mis aitavad paremini silma peal hoida oma treeningutel ning tervisel.

Galaxy S5 aku on küll kõigest 2800 mAh, kuid erinevad säästurežiimid aitavad telefoni laadimisvahesid pikendada. Nii näiteks võib säästurežiimil olles lülitada telefoni ekraani mustvalgeks. Kokkuvõttes peaks aku pidavus olema suurenenud kuni 20%.

Samsungile omaselt on telefon täistuubitud erinevat Samsungi enda tarkvara, mis peaks kasutuskogemuse muutma paremaks ja sujuvamaks. Paraku aga on suure hulga kasutajate seas  Samsungi TouchWiz põlglikult pälvinud ’bloatware’-i nimetuse.

Lisaboonusena teeb tuttuus nutitelefon lobedat koostööd Samsung Gear2 uute nutikelladega. Paraku ei tea ma kedagi, kes teaks kedagi, kes oleks endale ostnud isegi Samsung Gear originaalmudeli.  

Müügile peaks Samsung Galaxy S5 jõudma aprilli keskpaigas ning hinnaks saab orienteeruvalt olema 700 eurot.

Samsungi ametlik pressiteade

 samsung-galaxy-s5

(3002)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga