Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Samsung esitleb uut hübriidkaamerasüsteemi nimega NX

Postitas: Lauri

Las Vegases on hetkel alles öö, kuid juba loetud tundide pärast saab seal ametlikult alguse 2009nda aasta PMA fotomess. Avapaugu sellele andis aga Samsung juba eile õhtupoolikul.

Nimelt esitles elektroonikagigant seal oma uut hübriidkaamerasüsteemi nimega NX. See saab üldjoontes olema sarnane Panasonicu ja Olympuse Micro Four Thirds süsteemiga. Ainsaks suureks ehituslikuks erinevuseks on Samsungi NX kaamerates kasutatav suurem, APS-C formaadis sensor (VS Micro Four Thirds 4/3 sensor).

Samsungi selline uudis ei tulnud just üllatusena. Kohe pärast Micro Four Thirds süsteemi välja kuulutamist teatas firma, et ka Samsung on Panasonic-Olympus tandemist sõltumatuna sellist tüüpi kaamerat arendanud ning väitis, et valmis on juba esimesed prototüüpobjektiivid ja bajonett.

Olympus punnitab teha vormilt võimalikult pisikest ja kompaktkaamera laadset hübriidaparaati. Loodetavasti ta sellega kunagi ka mingi töötava mudelini jõuab. Samsungi lähenemine sellist tüüpi kaamerale on aga sarnane Panasonicu omale. Ka NX seeria esimene näidisvõsu on pealtnäha nagu peegelkaamera, ainult et veidi pisem. Just nagu Panasonicu G1 354.82€.

Peeglit ega optilist pildiotsijat selle kaamera sees ei ole. Selle asemel on elektrooniline pildiotsija – LCD (OLED?) ekraan pildiotsija vaateavas. Nagu Micro Four Thirds süsteemi kaamerate puhul, võimaldab see ka Samsungi NX mudelitel vähendada vahemaad sensori ning objektiivi kinnitustasandi vahel. Selle tulemusena on võimalik samade vaatenurkade juures toota väiksemaid, kergemaid, odavamaid (aga samas ka väiksema valgusjõuga) objektiive.

Samsungi kaamerad saavad olema aga suuremate sensoritega kui Micro Four Thirds masinad. See võib tuua NX seeriale eelise ning avalduda sama pikslite arvu korral sensori suuremas valgustundlikkuses ning väiksemas digimüra tasemes.

Samsung on oma edus kindel ning teatab oma pressiteates, et nende ennustuste kohaselt hõlmavad hübriidkaamerad aastaks 2012 koguni 20% kohu maailma kaameraturust. Samuti lubab Samsung tõusta eelpoolmainitud aastaks oma NX seeriaga liidriks hübriidkaamerate tootmisel ja turustamisel.

Tundub, et firma on võtnud selle sektori oma teravdatud tähelepanu alla ja teeb kõik võimaliku selleks, et tõusta seal maailma kõige kõvemaks tegijaks. 2008 a lõpus teatas Samsung, et on loonud eraldiseisva tütarettevõtte, mille eesmärgiks on ainult kaamerate arendamine.

Mõned kuud tagasi kui Samsung esimest korda oma hübriidkaamerate plaanid avalikustas, lubati esimest sellist eksemplari 2010 aasta sügiseks. Nüüd teatab firma, et esimene NX masin on kavas tootmisvalmis saada käesoleva aasta teiseks pooleks.

(202)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Nikon Coolpix P100 10,3 megapiksliga CMOS sensor, 26× NIKKOR ED suum (35mm kaamera ekvivalendina 26 - 678 mm), sensori nihutusega VR stabilisaator, 3" pööratav LCD, Full HD video, manuaalrežiimid, HDR võte
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga