Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Roccat tuunis Kone Pure Optical arvutihiire sõjardite jaoks: Camo Charge ja Naval Storm

Roccat-kone-pure-naval-military-photopoint-2

Saksamaa päritolu arvutimänguritarvikute meistri Roccati kõige tuntuim hiir on muidugi Kone. Sellest lipulaevast on Roccat aga valmistanud pisut väiksema korpuse ja lihtsama olemusega Kone Pure hiire. Seda Kone Pure hiirt pakub Roccat kahe erineva sensoriga – üks neist optiline ja teine lasersensoriga. Laseriga Kone Pure hiiri on Photopontis juba ammuilma olemas 5 erinevat värvitooni. Senisele musta värvi optilise sensoriga Kone Pure hiirele saabusid äsja seltsiks kaks värvilist hiirt – terashall Naval Storm ning roheline Camo Charge. Vaatame lähemalt, kuidas need välja näevad:

Roccat-kone-pure-naval-military-photopoint-1

Niisiis on Kone Pure Optical hiired mitte lasersensoriga vaid tavalise optilise sensoriga. Arvutimängurid on harjunud, et tõsised hiired peavad olema lasersensoriga. Tegelikult ei pea. Lasersensori kultus pärineb 10-15 aasta tagusest ajast, kui tavaliste optiliste sensoritega hiired pakkusid maksimaalseks lahutusvõimeks 800 dpi, mis oli fikseeritud. Lasersensoritega hiired olid siis tundlikumad ja tundlikkust sai ka kasutamise ajal muuta. Hetkel on see vahe tavalise optilise ja lasersensoriga hiire vahel kadunud – ka Kone Pure Optical hiirte lasersensorid on 5000 dpi lahutusvõimega – enamikes arvutimängudes ei lähe nii suurt lahutusvõimet mitte kunagi vaja. Ka täpsuses ei ole laseril ja tavalisel sensoril vahet. Küll võib vahe ilmsiks tulla hiirt kõvematel, läikega pindadel kasutades. Optilised hiired võivad siin hätta jääda, lasersensorid töötavad neil pindadel aga pigem paremini.

 

Roccat-kone-pure-naval-military-photopoint-5
Roccat-kone-pure-naval-military-photopoint-4

 

Mõlema Kone Pure hiire pealispind on visuaalselt matt, näppude all aga pehme ja sametine, ehk isegi pisut kummine tunduv. Hiirel on kokku 6 nuppu, lisaks on nupu funktsioon ka valikurattal. Kone XTD hiire rullikul on teatavasti nupufunktsioon seda nii kahele poole kõrvale kui ka otse alla vajutades. Kone Pure hiirtel rullikut kahele poole vajutada ei saa.

Kone Pure hiirte vasakul ääres olev eesmine noolega nupp on nn “Easy-Shift” funktsiooniga. Põhimõte on sel nupul sama, nagu shift-klahvil meie klaviatuuride peal. Seda nuppu all hoides on kõigil teistel nuppudel uus funktsioon – milline täpselt, seda saab kasutaja ise hiire draiverist seadistada.

 

Roccat-kone-pure-naval-military-photopoint-7
Roccat-kone-pure-naval-military-photopoint-6

 

Hiire esiküljel on peenete joontega Roccati logo. Kui hiir arvutiga ühendada lööb see värviliselt helendama. Seda helendamist saab draiverist seadistada konstantselt ühevärviliseks, vahelduvate värvidega, pulsseerivaks jne. Pisut valgust kumab ka hiire tagantpoolt, rulliku juurest. Paremal pool hiirt ei ole ühtegi nuppu.

 

Roccat-kone-pure-naval-military-photopoint-8

Mugav rullik ning nupud selle kohal (vaikimisi on nendele omistatud funktsionaalsus muuta hiire tundlikkust).

 

Roccat-kone-pure-naval-military-photopoint-11

Hiirte kaabel on päris pikk (1,8 m) ning kaetud nailonsukaga. Nii on kaabel tugevam, pidades vastu ka siis, kui võtame hiirt tihti endaga kaasa. Samuti ei lähe nailonsukas kaabel nii lihtsalt sassi ja sõlme.

 

Roccat-kone-pure-naval-military-photopoint-9

Hiirte all on laiad teflonist libisemispinnad ning keskel, nagu ikka on sensor. 5000 dpi maksimaalsest tundlikkusest on enamikule arvutimänguritele enam kui küll.

 

Roccat-kone-pure-naval-military-photopoint-13

Kone Pure hiired on oluliselt pisemad kui Roccati lipulaeva Kone XTD korpus. Seega sobivad need ka väiksemate kämmalde jaoks. Minu käsi väga pisike pole, ometi on Kone Pure hiir minu jaoks oluliselt mugavam kui (mulle) liiga suur Kone XTD.

 

Roccat-kone-pure-naval-military-photopoint-12

Nagu nimestki aimata võib, peaksid Kone Pure Naval Storm ja Kone Pure Camo Charge arvutihiired olema meeltmööda eelkõige tõsisematele sõjarditele – kandku nad siis seda nimetust arvutimängude maailmas või reaalses elus. Need hiired on nägusa välimusega ning peidavad enda suhteliselt lihtsana näiva kesta all väga palju seadistusvõimalusi.

Näiteks saab kasutaja seadistada, kui kaugel hiiremati pinnast hiir veel liikumist jälgib. Siis on draiveril kaasas nn Achievement Display, mis peab arvet hiire kasutamise kohta, lugedes hiireklikke ja läbitud vahemaad ja muud. Muidugi saab seadistada erinevate nuppude funktsioone, profiile, luua makrosid ja salvestada kõike seda hiire sisemällu nii et seadistused oleksid olemas sõltuvalt arvutist, mille taga me hiirt kasutame.

Seda kõike kirjutades tundub mulle, et need hiired võivad olla täitsa mõistlik valik ka siis, kui Sa sõjard pole. Ka siis, kui Sinu jaoks on “Camo Charge” ja “Naval Storm” lihtsalt “roheline” ja “hall”.

(992)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Roccat hiir Kone Pure Optical, Naval Storm (ROC-11-712)
  • 7-nupuline mängurihiir
  • Ülitäpne – kuni 5000 dpi – optiline sensor
  • Sensori tundlikkuse kiire kohandamine
  • Kiire protsessor andmetöötluseks
  • Suur sisemälu makrode ja seadistuste talletamiseks
Roccat hiir Kone Pure Optical, Camo Charge (ROC-11-711)
  • 7-nupuline mängurihiir
  • Ülitäpne – kuni 5000 dpi – optiline sensor
  • Sensori tundlikkuse kiire kohandamine
  • Kiire protsessor andmetöötluseks
  • Suur sisemälu makrode ja seadistuste talletamiseks

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast