Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Razeri ja maailma esimene juhtmevaba mängurhiir

Postitas: Lauri

“Mis mõttes maailma esimene juhtmevaba mängurhiir? Mul on selliseid sabatuid kodus mitu tükki! Ja ma mängin nendega.”

Aga mine ükskõik millisele suuremale arvutimängude messile või LAN-peole ja vaata, kui mitut juhtmevaba hiirt sa näed seal kasutatavat? Mitte ühtegi! Ka ei ole mitte ühelgi tõsisel arvutimänguril laual juhtmeta mängurhiirt.

Sest juhtmeta hiired on alati olnud aeglased, ebatäpsed, rasked, rohmakad… Võib-olla mitte Solitare`i ja Minesweeper`i jaoks, aga World of Warcrafti või Counter-Strike`i jaoks kindlasti.

Razer on juba kaheksa aastat töötanud selle nimel, et valmis meisterdada juhtmeta pihuklots, mille omadused ja tehnilised andmed ei jääks mitte millegi poolest alla parimate juhtmega mängurhiirte karakteristikutele. Nüüd, 2009 aasta algul teatab firma uhkusega, et eesmärk on saavutatud.

Razeri, ning ühtlasi maailma, esimene juhtmevaba mängurhiir on valmis saanud. See kannab nime Razer Mamba.

See on kõige kiirem juhtmevaba hiir.
See on maailma kõige tundlikuma lasersensoriga juhtmevaba hiir.
See on kõige kergem juhtmevaba hiir.
See on kõige kauem kestva akuga juhtmevaba hiir.
Ainult soovige – ja see võib olla ka juhtmega hiir.

Miks Razer alles nüüd juhtmevaba hiire valmistas

Razeri jaoks on sooritusvõime alati trendidest tähtsam olnud. Aastaid tagasi kui teised firmad vorpisid juba optiliste sensoritega hiiri teha, väitis Razer, et see tehnoloogia ei ole veel nende jaoks piisavalt arenenud ning valmistas ikka rullikutega hiiri. Alles siis, kui optilised sensorid Razeri standarditele vastavaks arenesid, tegi Razer esimese optilise hiire, mis oli peajagu üle kõigist teistest samalaadsetest.

Hetkel turul olevad juhtmevabad hiired ei vasta mängurite esitatud kõrgetele nõudmistele. Vähesed ja parimad neist suudavad edastada andmeid poole aeglasemalt kui juhtmega mängurhiired. Tavalised juhtmeta pihuklotsid edastavad andmeid koguni kaheksa korda aeglasemalt.

Mängurite jaoks on väga oluline, et ajavahe hiireklahvi vajutamise ning liigutuse vahel ekraanil oleks võimalikult väike. Tulistamismängudes loeb iga millisekund ning kui vastasmängijal on hiir, mille andmeedastusvõime on kiirem kui sinu omal, siis on ta sellega juba eelisseisus.

Razeri eesmärgiks oli luua selline juhtmevaba hiir, mille kiirus ja muud omadused ei jääks alla Razeri enda parimale juhtmega mängurhiirele ″Lachesis″ 5.07€. Need on määratult kõrged nõudmised, mis on pärast kaheksat aastat teostunud Razer Mamba mängurhiires.

Ülikiire andmeedastusvõime

Razer Mamba töökiirus on muljetavaldavad 1000Hz. See tähendab, et hiirest saadetakse arvuti poole teele üks andmepakett iga ühe millisekundi järel.

Kuulsa ja amatööride seas hinnatud Logitech G7 juhtmevaba hiire töökiirus on Mamba omast poole väiksem – 500Hz. Sel puhul saadetakse hiirest andmepakette iga kahe millisekundi järel. Ühe keskmise juhtmevaba hiire andmeedastuskiirus on aga koguni kaheksa korda aeglasem, kui Razer Mambal – 125Hz/1 andmepakett iga kaheksa millisekundi järel.

Maailma kõige tundlikum lasersensor

Razeri parima juhtmega hiire sensori tundlikkus on 4000 dpi. Sellega teeb Razer tuule alla kõigile lähematele rivaalidele (SteelSeries Ikari – 3200 dpi; Logitech G9 – 3200 dpi; Microsoft SideWinder – 2000 dpi). Isegi paar kuud tagasi turule tulnud Roccati supermängurhiire ″Kone″ 29.48€ vastavaks näitajaks on kõigest 3200 dpi.

Razer Mamba 3,5G lasersensori tundlikkus on 5600 dpi. Võib silmagi pilgutamata väita, et hetkel ei ole turul mitte ühtegi hiirt – juhtmeta või ilma – mis selle näitaja ligilähedaseltki ületada suudaks.

Loomulikult on tundlikkust võimalik seadistada vastavalt vajadusele 125-5600 dpi ulatuses. Sarnaselt teistele Razeri mängurhiirtele saab ka Mamba puhul salvestada erinevate tundlikkusega ja muude parameetritega profiile arvutisse või hiire sisemällu.

Neid profiile saab seejärel mugavalt otse hiirelt vahetada. Kusjuures Mambal on vasakul külje peal väikesed indikaatorlambid, mille abil on võimalik ilma katsetamata aru saada milline profiil hetkel aktiivne on.

Aku kestvus

Razer Mamba aku peab pidevalt mängides vastu 12 tundi. Parimate juhtmeta hiirte intensiivne tööaeg jääb 7 tunni kanti (Logitech G7-7-8 tundi).

Mängimisel kasutatakse hiirt loomulikult üliintensiivselt – sellest siis ka eelpoolmainitud suhteliselt lühikesed tööajad. tavalises kasutuses peab Razer Mamba aku vastu 72 tundi.

Mamba töötab nii USB-juhtmega kui ka juhtmevabalt

Kui Razer Mamba aku tühjaks saab siis võib hiire panna laadimisalusele ning minna õue silmi puhkama. Aga ei pea. Sest hiirt on võimalik ühendada USB-juhtmega arvuti külge. Nii on hiir nagu tavaline juhtmega pihuklots. Sellega saab mängida või muud arvutitööd teha ning samal ajal laetakse USB-kaudu aku kenasti täis.

USB juhtme kaudu mängimise/töötamise ajal kulub aku täis laadimiseks aega viis tundi. Laadimisalusel aga neli tundi.

Muud omadused

Razer Mambal on kõik omadused ja draiveripõhised seadistusvõimalused mis Lachesis 5.07€ hiirel. Sisemällu on võimalik salvestada makrosid ning profiile ja sellel on seitse eraldi programmeeritavat Hyperesponse nuppu.

Vaikimisi on sensori tundlikkus seadistatud 1800 dpi peale, vahetatavad tundlikkuse astmed on seatud vahedega 800, 1200, 1800, 4000 ja 5600 dpi.

Mamba on märksa kergem kui tavalised juhtmevabad hiired. Logitech MX 1000 kaalub näiteks 169g, Logitech G7 134g. Razer Mamba kaalub aga kõigest 129 g.

Razer Mamba hind saab olema umbkaudu 1500 krooni. Täpset turule jõudmise aega Razer veel välja öelnud ei ole.

Vaata rohkem Razeri veebilehelt. Ja peagi Photopointi Ajaveebist.

(391)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Pildiraam AR 004 box-set PK Pildiraam AR 004 box-set PK
Ilford paber 40,6x50,8cm MGIV 25M satiin 10 lehte (1772319) Ilford mustvalge fotopaber 40,6x50,8 cm, satiin, 10 lehte pakis.
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga