Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

PowerShot S200 – midagi vahepealset Canonilt

S200-esi

Canon on välja tulnud uue kompaktkaamera mudeliga PowerShot S200. S-seeria kompaktkaamerad on tuntud hea jõudluse ja kompaktsuse poolest. S200 on esimene soodsama otsa S-seeria mudel, mis omaduste poolest lipulaevale S120 alla jääb. Pigem paigutub S200 justkui odavamapoolsete PowerShot A-seeria ning IXUS-te kohale. PowerShot S200 kaamera sobiks neile, kelle jaoks soodsamad A-seeria ja IXUS mudelid lahjaks jäävad. Neile, kes vajavad valgusjõulisemat objektiivi ja manuaalset särijuhtimist – ning seda soodsamas kestas kui Canon PowerShot S120.

Miks PowerShot S200 siis soodsamate Canoni kompaktide sekka liigitub? CMOS tüüpi sensori asemel on S200 saanud endale CCD sensori, 10.1 megapiksliga. Tõsi, kui enamustel soodsamatel kompaktkaameratel on CCD sensori suuruseks 1/2.3“, siis S200 sensori mõõduks on 1/1.7“, mis peaks tagama parema tulemuse kui tavaliste CCD sensorite puhul. Kuid siinkohal on karta, et soodsam sensor annab hämaras tunda rohkema digimüraga.

Enamikel „sihi ja pildista“ kompaktkaameratel algab valgusjõulisus alates F3 ja enam. S200 see-eest aga F2, mis annab hämaras jällegi teiste ees eelise. Jätkates optilise poole pealt – kaameral on 5x suum, vahemikus 24-120 mm, pakkudes üpris head lainurka. Protsessoriks on S200 kaameral sama, mida kandis S110 – Digic 5.

S200 video võimalused on kõigest HD tasemel, pakkudes 1280 x 720 (24 kaadrit/sek) lahutust, mis on isegi kehvem kui pea 3 aastat tagasi välja tuldud S100 kaameral (Full HD). Peamiseks eristumiseks soodsama otsa kompaktidest võiks ju olla RAW-formaadi pildistamise võimalus, kuid kahjuks S200 seda ei võimalda. Siinkohal peab taas mainima, et S-seerial oli RAWi pildistamise võimalus juba aastate eest olemas. Canon on rohkem rõhku pannu siiski „sihi-pildista“ kasutajatele, kellel aeg-ajalt tarvidus paremaid võimalusi kasutada. Lihtsamaks piltide jagamiseks on tavapäraseks saanud Wi-Fi moodul kaamerasse lisatud.

Canon PowerShot S200 hinnaks on oodata meie turul 319€.

Canoni ametlik pressiteade:

Canon täiendas oma PowerShoti sarja kahe uue kompaktkaameraga: jõuline ja veekindel PowerShot D30 ning tunnustatud PowerShoti S-sarja uus liige PowerShot S200. PowerShot D30 on võimeline esmakordselt kuni 25 m sügavuses vee all pildistama, pakkudes suurepärast pildikvaliteeti ja loomulikke värve ka vähese valgusega oludes. PowerShot S200 järgib PowerShoti S-sarja pärandit, pakkudes moodsa ja taskusse mahtuva disainiga korpuses head pildikvaliteeti, lihtsat juurdepääsu manuaalsätetele ning rohkelt loomingulisi funktsioone.

Mõlema kaamerad kasutavad Canoni HS-süsteemi, milles on ühendatud ülitundlik sensor ja DIGIC-pildiprotsessor. Mudelis PowerShot D30 on kasutusel 12,1-megapiksline CMOS-sensor ja 5-kordse suumiga 28 mm Canoni lainurkobjektiiv. Kaamera PowerShot S200 ülilainurgaga valgusjõuline f/2,0 objektiiv ja väga tundlik 10,1-megapiksline CCD-sensor pakuvad paindlikkust ka keerulistes oludes pildistamiseks. Mõlemas kaameras on kasutusel optiline pildistabilisaator ning intelligentne pildistabiliseerimistehnoloogia mitme eri stseeni ja sätte korral automaatselt sobivaima stabiliseerimisviisi rakendamiseks.

Jõuline PowerShot D30 on maailma kõige sügavama veekindlusega kompaktkaamera, võimaldades pildistada kuni 25 meetri sügavusel. Õhukesel, kergel ja vastupidaval Powershot D30 kaameral on kuni 2 meetri kõrguselt kukkumise põrutuskindlus, tolmukindlus ning külmumiskindlus kuni temperatuurini –10 °C.

PowerShot D30 annab ka vee all pildistades hea tulemuse. Nii spetsiaalne vee all pildistamise režiim kui ka kohandatava valge tasakaalu funktsioon võimaldavad vee all loomulike värvide saamiseks sätteid kiirelt reguleerida.

Mõlemal mudelil, PowerShot D30 ja PowerShot S200, on olemas spetsiaalne videonupp.  Äärmiselt tõhus intelligentse pildistabilisaator võimaldab jäädvustada aktiivset tegevust teravama ja sujuvama videona.

Mõlemad kaamerad kasutavad Canoni automaattehnoloogiat, mis tuvastab vähemalt 32 eri stseeni ja rakendab kasutaja eest parima kaamerasätete kombinatsiooni. Jäädvustust saab muuta ISO-vahemiku reguleerimisega PowerShoti S-sarja objektiivi juhtrõnga abil, või kasutada täismanuaalset juhtimist.

Ka tegevuse keskmes viibides saab stseeni kadreerida tänu kaamera tagumisele ekraanile. PowerShot D30 hele ja ergas päikesepaisterežiimiga LCD-ekraan aitab pildistada ja tulemusi üle vaadata ka ereda päikesevalguse korral. Mudeli PowerShot S200 PureColor II G ekraan on karastatud klaasiga, tagades parema vastupidavuse ja selguse piltide ja videote jäädvustamisel ning vaatamisel.

Kaamera PowerShot S200 sisseehitatud WiFi-funktsioon võimaldab lisaks võtete sotsiaalvõrgustikes jagamisele pilte ka mugavalt pilveteenustesse, sealhulgas Flickrisse ja Google Drive™-i, varundada.

Mõlemad kaamerad pakuvad ka iga pildi ja video jäädvustamiskoha GPSiga logimise ja sildistamise funktsiooni. Mudelil PowerShot D30 on spetsiaalne GPS-üksus ning mudeli PowerShot S200 režiim GPS mobiili kaudu töötab asukohtade sildistamiseks nutiseadmega. Asukohti saab jagada kasutades komplekti kuuluvat tarkvara Map Utility või teha seda Google Earthi kaudu.  Kaamera PowerShot D30 vähese energiatarbega GPS-logija saab ka jälgida jäädvustuste teekonda.

PowerShot S200 põhiomadused

  • Valgusjõuline f/2 objektiiv ja HS-süsteem protsessoriga DIGIC 5
  • 5-kordse suumiga 24 mm ülilainurkobjektiiv ja intelligentne pildistabilisaator
  • Kvaliteetsed 10,1-megapikslised pildid
  • Objektiivi juhtrõngas ja manuaalrežiimid
  • WiFi-ga ühendamine ja jagamine
  • Suur 7,5 cm (3,0-tolline) PureColor II G vedelkristallekraan
  • Nutikas automaatrežiim ja HD-videod
  • Reaalvaates juhtimine ja loomingulised filtrid

PowerShot S200 BLACK FRT PowerShot S200 BLACK FSL 2 PowerShot S200 WHITE BCK PowerShot S200 WHITE FRT 2 PowerShot S200 WHITE FRT PowerShot S200 WHITE FSL 2 PowerShot S200 WHITE TOP LENS OUT

(1070)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Canon PowerShot S200, must 10,1 megapiksliga CCD sensor, 5× optiline suum (24-120 mm), optiline pildistabilisaator, manuaalrežiimid, 3" LCD, HD video, HDMI, WiFi
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga