Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

PMA 2012 fotomess. Mida oodata?

Alates 2004. aastast igal varakevadel Ameerika läänerannikul peetud PMA fotomess jäi eelmisel aastal üldse ära. Nüüd on PMA tagasi. Fotomess toimub Las Vegases koos CES elektroonikamessiga ning algab juba järgmisel nädalal, 10. jaanuaril. Kõik mõjukad fotofirmad – eesotsas Canoniga – on messil tagasi ning juba alates reedest on meid ootamas ees uued huvitavad kaamerad ja muu fototehnika. Veebiruumis viimastel nädalatel lekkinud andmete alusel saab juba päris julgeid ennustusi teha selle kohta, millised on PMA fotomessi huvitavamad uued tooted. Siin need on:

Nikon: nüüdseks on juba päris selge, et Nikon esitleb oma uut peegelkaamerat juba ülehomme, 6. jaanuaril. Kutsed uhkele esitlusele on pressile välja saadetud ning Nikon D4 täiskaadersensoriga profikaamera andmeid ja spioonifotosid on terve veeb täis. Hiljuti avaldas ka Photopointi ajaveeb D4 arvatava tehniliste andmete loetelu. Lisaks D4 kaamerale oodatakse Nikonilt reedel veel Nikkor 85mm f/1.8G objektiivi.

Canon esitles oma 1Dx kaamera juba paar kuud tagasi ära. Tegelikult ei tea keegi täpselt, mida uut Canon järgmisel nädalal näitab. Traditsiooniliselt on jaanuari algus olnud Canoni kompaktkaamerate väljalaskeaeg nii et ilmselt saame siis neid ka sel aastal näha. Optimistlikumad fotohuvilised ootavad ka paari objektiivi ning mõned muidugi ka peegelkaamerat. Mõnusat ootamist neile.

Sony rabab loodetavasti mõne Cybershoti seebikaga.

Panasonic võib tulla lagedale Lumix GH3 kaameraga, kuid samas ei pruugi. Mingeid lekkinud fotosid või andmeid selle kohta pole.

Fujifilm on viimasel ajal kõvasti kaameraid välja pritsima hakanud. Ja väga huvitavaid kaameraid. Järgmine nädal peaks kõigi eelduste kohaselt meile andma Fujifilmi vahetatavate objektiivide ja APS-C sensoriga hübriidkaamera. Retrovälimusega ja puha. Eile ujus sellest kaamerast lagedale ka spioonifoto, kus on pildistatud fujilikult disainitud kaamera  bajonetti.

Samsung alustas juba varakult, esitledes WiFi toega ja eesmise ekraaniga DV300F kompaktkaamerat. Järgmiselt nädalalt on oodata ka Samsungi EX1 kompaktkaamera (mis mulle 2010 Photokina messil väga hea mulje jättis) järeltulijat. Arvatavasti astub lavale ka uus NX-seeria hübriid NX20.

Sigma: Nii Sigma kui ka Tamron lubasid aasta eest valmistada objektiive Sony NEX kaameraile. Tamron juba ühe tegi, nüüd oodatakse sarnast käiku ka Sigmalt.

(228)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga