Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Photopoint saab täna 20-aastaseks!

Täna saab Photopoint 20-aastaseks ning sel puhul kutsun kõiki lugejaid väikesele ajareisile. Kuna viimase kahekümne aasta jooksul ei ole keegi ajamasinat (ja minu suureks kurvastuseks ka mitte teleporterit) leiutanud, toimub meie väike seiklus selles samas postituses kirjasõna abiga.

Alustagem siis algusest, Photopointi aegade hämarusest. 1992 oli põnev ja meeldejääv aasta: võeti vastu uus põhiseadus, hakati kasutama Eesti oma raha ning presidendiks sai Lennart. Just sel samal aastal, 12. märtsil, registreeriti toonasesse ettevõtteregistrisse Photopointi omanikfirma Nordic Digital AS-i eelkäija Gaurus AS. Võib-olla mäletavad mõned vanemad lugejad veel Gauruse Fotoäri poode? Kuigi vahepeal on ettevõtte nimi muutunud põhjamaisemaks ja digitaalsemaks, on tegemist Eesti firmaga, kus töötab kokku üle 80 inimese.

Photopointi lett Narva A-Marketis. Aasta oli siis 2000.

Photopoint on aegade jooksul toonud foto- ja digimaailma nii Põltsamaa, Jõgeva kui ka Narva inimeste õuele. Hetkel tegutseb Eestis seitse Photopointi kauplust. Tallinnas asub neli poodi ning Tartus kolm. Pealinnas avati esimene kauplus 2002. aastal ning selleks oli Pärnu mnt Photopoint. Just selles esinduses on maa-alune tehas, kus väiksed rohelised päkapikud teevad valmis kõik tellitud fotomeened. Nali! Tegemist oli lugemiskontrolliga ning mõistagi valmistavad fotomeeneid meie tublid laborandid. Oma praeguse näo on Photopointi kauplused saanud 2004. aasta kevadel avatud Ülemiste esinduse järgi.

Photopointi veebipood aastal 2001. Olid ajad, olid veebid…


Photopointi veebipoe avamine jääb eelmisesse sajandisse ning ajaveeb on inimesi digiteadmistega rikastanud alates 2008. aasta märtsikuust.

Teekond on olnud pikk ja põnev, aitäh kõigile kaasteelistele! Eestlased nopivad auhindu rahvusvahelistel fotokonkurssidel ning on tõeliseks e-eeskujuks muule maailmale. Photopoint soovib jätkuvalt olla pood, kust leiad just endale sobiva foto- ja digitehnika, saad head nõu ning kus ka pärast ostu ei jäeta Sind hätta.

Jäta meile kommentaar, mille poolest oli Sinu jaoks 1992. aasta oluline või eriline. Sünnipäeva puhul loosime kõigi kommenteerijate vahel välja kingituse: üks õnnelik saab meilt tellida 200 paberpilti tasuta. Võitja selgub homme hommikul.

Tule meile külla!

(554)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga