Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Photokina 2014 fotomessi kokkuvõte – 15 kuumemat videot

_MG_2858

Photokina fotomess lõppes ametlikult üleeile, pühapäeval. Siin Photopointi blogis kestab Photokina aga edasi, sest messil filmitud videod ja pildistatud interaktiivsed panoraamid jäävad sinu jaoks Photokina 2014 erilehele kuni interneti lõpuni. Terve eelmise nädala kammis Photopointi blogi reporterduo  – mis vahepeal koguni kvartetiks kasvas – Koelnmesse messikeskuse halle, et sealt leida ja sinuni tuua kõige kuumemaid, uuemaid ja huvitavamaid tehnikavidinaid.

Kokku sai Kölnist tehtud 41 postitust, millest 32 on videod. Lisaks veel 22 interaktiivset panoraami (vaadeted messikeskusest ja firmade messialadelt) ja hunnik vahetuid Instagramipilte. Seda on päris palju – seetõttu tõmban selle hulga seest välja 15 videot, mis minu enda jaoks kõige huvitavamad on ja mis ka YouTube`is palju vaatamisi on saanud. Lisan videole ka omapoolse kommentaari. Vaatame siis, mida huvitavat seekordne Photokina meile tõi.

 

Canon EOS 7D Mark II

_MG_2413

EOS 7D on ilma kahtlusteta üks Canoni kõigi aegade populaarsemaid peegelkamaeraid. Entusiastidele suunatud kaamerate klassis kindlasti kõige populaarsem. Selle uuendatud versiooni oodati mitu aastat ning Photokina 2014 fotomessil see tuligi. Paljusid fotokaugemaid tehnikaajakirjanikke jätab see kaamera külmaks sest sellel pole mingeid revolutsioonilisi omadusi. Paljud tõsised fotohuvilised loevad aga juba eurosid, kuna Canon on teinud kõige parema APS-C sensoriga peegelkaamera maailmas.

Vaata Canon EOS 7D Mark II käed-küljes videot

 

Panasonic Lumix LX100

_MG_2594

Täiustatud Panasonic Lumix LX7 kompaktkaamerat oodati juba käesoleva aasta algul. LX100 tuli aga alles nüüd ning hoopis tõsisemas kuues, kui senised LX-seeria aparaadid. Suure, 4/3 mõõtu sensori, valgusjõulise f1.7-2.8 suumobjektiivi, elektroonilise pildiotsija, 4K videosalvestuse ja rikkaliku juhtnuppude süsteemiga toetab LX100 kanna maha otse Canon GX1 ja Sony RX100 III kõrval.

Olles messil pisut LX100 kaamerat näppinud, võin tuua välja mõned tähelepanekud. Särijuhtimine manuaalrežiimil on selle kaameraga väga mugav. Ergonoomika on väga hea ja ma ei jaga veebis liikuvaid arvamusi justkui oleks kaameral nuppe niivõrd hunnikus, et see käsitlemist halvaks muudaks. Teravustamine on kiire. Elektrooniline pildiotsija näitab aga kaadrit kiiremal liigutamisel viivitusega.

Vaata Panasonic Lumix LX100 käed-küljes videot

 

Tamron 15-30mm f/2.8 lainurksuumobjektiiv

_MG_2628

Tamroni 15-30mm f/2.8 objektiiv, mis ühena vähestest toodetest pälvis ka Best of Photokina 2014 auhinna, ei olnud tegelikult päris valmis toode vaid viimases arendusjärgus olev. Tamron näitas messil prototüüpversiooni, mis oli suletud klaasi taha.

Kui me Ardoga esimest korda Tamroni boksi külastasime ning objektiivi nii ühelt kui teiselt Tamroni toodete näitajalt video tegemiseks välja võtta palusime, keelduti kategooriliselt. Teisel päeval lähenesime kõrgemate esindajate liini pidi ning saime leti alt 16-30mm prototüüpversiooni ka enda kätte.

See on muljetavaldav objektiiv – maailma esimene valgusjõuline profiklassi lainurksuum- mille proovimist ootan huviga.

 Vaata Tamron 15-30mm f/2.8 objektiivi käed-küljes videot

 

Canon PowerShot SX60 HS supersuumkaamera

_MG_2442

Kui üks kaamera suudab teiselt pool Reini jõge oleva kölni katedraali torni tipu suurelt kaadrisse püüda, siis see on küll vaatamist väärt asi. 65-kordse suumiga PowerShot SX60 HS on Photokina 2014 raames filmitud videotest kõige populaarsem. Ja pole ka ime, sest on päris efektne, kuidas see suumib. Lisaks suumile on aga veelgi muljetavaldavam SX60 värinastabilisaator, mis isegi maksimaalse suumi korral kaadri enam-vähem paigal suudab hoida. Eeldusel, et kaamerat hoidvad käed kusagile toetuvad.

Vaata Canon PowerShot SX60 HS käed-küljes videot

 

Ricoh WG-M1 seikluskaamera

_MG_2577

See seikluskaamera on eriline, sest ei vaja vee- ja põrutuskindluse jaoks spetsiaalset kesta ning samuti on selle kamaera peal olemas LCD-ekraan, millelt saab nii seadistusi muuta, kadreerida kui ka filmitid videoid ja pildistatud fotosid jagada. Olles kõigepealt videokamaera, pildistab see ka väga korralikke fotosid  – on WG-M1 ju siiski valmistatud Pentaxi WG-seeria veekindlate kompaktkaamerate baasil.

Vaata Ricoh WG-M1 actionkaamera käed-küljes videot

 

Panasonic Lumix CM-1 kaameratelefon – 1″ sensoriga

MG_2605

See telefon võis olla seekordse Photokina kõige huvitavam ja kurioossem tehnikavidin. Isegi Ardo, vana androidtelefonide vihkaja ja klassikaliste fotokaamerate austaja, pidi möönma, et see telefon näeb tegelikult päris hea välja ja toimib – telefoni kohta – üllatavalt hästi ka pildistamisel. Videost saab täpsemalt vaadata, mis tal selle telefoni kohta öelda oli. 

Vaata Panasonic Lumix CM-1 käed-küljes videot

 

Manfrotto Offroad seljakotid

_MG_2916

manfrotto üllatas sel Photokinal värviliste, sportliku välimusega seljakottidega. Neil kottidel on päris palju väikseid, hästi läbi mõeldud detaile ning erinevalt enamikest fotoseljakottidest, on need ka väga ergonoomilised. Seda näete ka ise, kui German seljakotti tagantpoolt näitab.

Vaata Manfrotto Offroad seljakottide käed-küljes videot

 

Manfrotto Offroad kõnnikepid

_MG_2939

Kõige kurioossema tehnikavidina tiitli võivad Panasonicu nutitelefonilt endale krahmata need manfrotto kõnnikepid – milledest üks on maskeerunud monopod`iks. Ka James Bond`ile meeldiks kõndida just selliste kõnnikeppidega.

Vaata Manfrotto Offroad kõnnikeppide käed-küljes videot

 

Pentaxi kaamerate kolm arenduses olevat objektiivi vihjavad täiskaadersensorile

_MG_2952

Ricoh näitas oma boksis kolme, veel arendusjärgus olevat objektiivi. Neist huvitavamad olid kaks suuremat toru, millel ei olnud veel isegi nimesid küljes. Küll aga oli aru saada, et ilmselt on need valmistatud mitte poolkaadersensori, vaid hoopis täiskaadersensori jaoks. Valgusjõulised telesuumobjektiivid, mida pentaxi kaameratega pildistajad on kaua oodanud – täiskaadersensoriga digipeegelkaamerale, mida Pentaxiga pildistajad on veel kauem oodanud. Videos näeb lähemalt.

Vaata Pentaxi arenduses olevate objektiivide käed-küljes videot

 

Manfrotto ülikerge kolmesuunaline statiivipea

manfrotto-fotopea

Mandrotto uus kolmesuunaline statiivipea MHX PRO 3WG on imekerge, kuna magneesiumsulami asemel on kasutatud tugevat plastikut. Ja vähe sellest, et statiivipea – ka kiirkinnitusplaat on siin valmistatud plastikust. Kui relvi valmistatakse plastikust, miks siis ei või statiivid olla samamoodi kergemast materjalist?

Vaata Manfrotto XPRO Gearhead käed-küljes videot

 

Nikon D750 peegelkaamera

_MG_2564

Täpselt nagu Canoni 7D Mark II, oli ka Nikon D750 selline kaamera, mis ei paista välja ei oma välimuse ega üksikute omaduste poolest – kuid on sellest hoolimata üks väga tõsine fotoaparaat. Põhiolemuselt on see D810 kaamera, aga täiskaadersensoriga, millel on 10 miljonit pikslit vähem.

Vaata Nikon D750 peegelkaamera käed-küljes videot

 

Ilma ekraanita digikaamera – Leica M Edition 60

_MG_2688

Leica M Edition 60 kaamerat valmistatakse ainult 600 tükki. Ja selle kaamera hind on 15 000 eurot. Ning sellel kaameral ei ole LCD-ekraani. See tähendab, et pole mingeid menüüsid ja pildistatud fotosid saab vaadata alles kodus arvutiekraanil. Või pärast mälukaardil fotolaborisse viimist fotopaberil. 

Leica M Edition 60 kaamerat ei peaks vaatama tavapärases kategoorias. See on hinnastatud nii, sest see ei olegi mõeldud olemaks kaamera igaühele. Näiteks antakse see auhinnaks mõnel maailma mastaabiga mainekal fotokonkursil. Või austusavaldusena väärikale fotograafile. Siin ei ole küsimus mutte niivõrd selles, kas sul on piisavalt raha selle ostmiseks. Siin on küsimus selles, kas sa üldse oled piisavalt kõva mees et seda kaamerat omada.

Vaata Leica M Edition 60 käed-küljes videot

 

Sony ActionCam Mini

_MG_2785

Sony näitas oma Actioncam Mini seikluskaamerat tegelikult juba paar nädalat tagasi toimunud IFA tehnikamessil. Õnneks võttis Sony oma aparaadi aga ka Photokina messile kaasa ja me saime Ardoga tõdeda, et see on tõepoolest väga pisikene. Kiivri peale panduna on see ka väga kerge ning üliväikese õhutakistusega – sest erinevalt nii mõnestki teisest konkurendist on see tehtudki võttes arvesse liikumise aerodünaamikat.

Vaata Sony ActionCam Mini käed-küljes videot

 

Panasonic Lumix GM5 hübriidkaamera

_MG_2905

Pisut enam kui aasta eest kirjutasin Digitesti veebilehele päris põhjaliku ülevaate Lumix GM1 hübriidkamaerast. Selle kiire ja hea pildikvaliteediga aparaadi juures oli kõige halvemaks aspektiks kasutamismugavus. Nupud olid väga pisikesed ja tagaküljel olev valikuratas üsna keeruline keerata. GM5 kaamera tagaküljel on suurepärane valikuratas, mida saab ka alla vajutada ja nõnda juhtida mõlemat säriparameetrit – nii ISO kui ka ava. Lisaks on GM5 kaameral elektrooniline pildiotsija ja see on vaid paar millimeetrit kõrgem kui GM1. Päris muljetavaldav, kas pole. 

Vaata Panasonic GM5 käed-küljes videot

 

Pentax K-S1 peegelkaamera

_MG_2586

Pentax K-S1 on üks kõige erilisem peegelkaamera, mis viimase viie aasta jooksul tehtud. Käepidemel vilkuvad LED-tulukesed (mida saab soovi korral välja lülitada) ja uudne lähenemine programmirattale tõmbavad pilke nii pildistaja peos kui ka kaupluse riiulil. Kahju ainult, et kaamera jaoks pole valmistatud spetsiaalse disainiga komplektobjektiivi, mis kere futuristliku disainiga paremini kokku sobiks.

Vaata Pentax K-S1 peegelkaamera käed-küljes videot

 

Sellised olid minu jaoks äsja lõppenud Photokina 2014 fotomessi kõige huvitavamad videod. Need pole kaugeltki kõik videod, mis messil filmitud sai – kogu Photokina 2014 kajastust näed siinsamas blogis Photokina 2014 erilehel. Sealsamas on lisaks videotele ka interaktiivsed panoraamid, vahetud instagramipildid ning fotoartiklid.

Photokina 2014 erileht Photopointi blogis

 

Photokina 2014 sooduskoodid Photopointi e-poes

Photokina on küll läbi, messi sooduskampaania kestab aga Photopointi veebipoes edasi. Kuni septembri lõpuni saad Photokinal osalenud kuumimate firmade tooteid e-poest soodsamalt. Selleks saad kasutada järgmiseid sooduskoode.

tamron-photokina – Kõik Tamron objektiivid -10%
nissin-photokina – Kõik Nissin välklambid -10%
metz-photokina – Kõik Metz välklambid jm tooted -10%
manfrotto-photokina –  Kõik Manfrotto tooted -20%
gitzo-photokina – Kõik Gitzo tooted -20%
ricoh-photokina – Kõik Ricoh kaamerad -10%
pentax-photokina – Kõik Pentax kaamerad -10%
canon-photokina – Kõik Canon kaamerad -5%
nikon-photokina – Kõik Nikon kaamerad -5%
fujifilm-photokina – Kõik Fujifilm kaamerad -5%
panasonic-photokina – Kõik Panasonic kaamerad -5%
sony-photokina – Kõik Sony kaamerad -5%
olympus-photokina – Kõik Olympus kaamerad -5%

Sooduskoodid kehtivad kuni 30. septembrini. Sooduskoodi kasutamiseks tõsta toode Photopointi e-poes ostukorvi ja sisesta ostukorvis vastav sooduskood. Proovi sooduskoode Photopointi e-poes www.photopoint.ee

 

Järgmine Photokina tuleb kahe aasta pärast – 2016 aastal, 20-25. septembril. 

(1106)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga