Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Phase One XQ1 on sama võimekas kuid lipulaevast väiksema funktsionaalsusega keskformaatkaamera

phaseone-iq1-100mp-avang

Tuntud keskformaatkaamerate tootja Phase One tutvustas soodsama hinnalipikuga versiooni IQ1 oma keskformaat sensoriga 100 megapikslisest IQ3 digipärast ning kahte Blue Ring objektiivi XF kaamerale. Uus digipära tuleb nii Phase One XF kui ka Hasselblad H bajonettidega.

Sensor on sama 100-megapiksline 11608 × 8708 pikslise lahutusvõimega 53,7 × 40,4 mm CMOS, mis ka lipulaev IQ3 sees. Sensor annab sama 15 astmelise dünaamilise ulatuse ning samad 16-bitised RAW formaadis failid. Samuti ISO võimekus on 50–12 800. Digipära tagaküljel on 3,2-tolline puutetundlik LCD ekraan.

Mis siis eristab seda digipära kallimast versioonist? Vastus on mugavus ning funktsioonid. Uuel päral puudub nii WiFi ühenduvus kui ka HDMI väljund. Lisaks ei ole sel elektroonilist katikut ega võimalust ekraanil kuvada hoiatust täiesti ülesäris alade kohta, rääkimata Live View režiimis pildistamisest. Samuti pole XQ1 komplektis kaasas ka Pelican Storm Case kandekohvrit, seega tuleb XQ1 ostes see eraldi veel osta. Kelle jaoks need funktsioonid elulist tähtsust ei oma, saavad 42 000€ maksva lipulaevaga võrreldes tehniliselt sama võimeka kaamera kõvasti soodsama hinnalipikuga (Euroopa hind on veel täpsustamisel).  

Uued objektiivid

Lisaks kaamerale tutvustas Phase One ka kahte uut Blue Ring seeria objektiivi45mm LS f/3.5 ja 150mm LS f/2.8 I. Objektiive disainides pöörati suurimat rõhku loomulikult uutele väga suure lahutusvõimega sensoritele, tagamaks et ka laia vaatenurgaga ning lahtise avaga pildistades joonis võimalikult terav oleks.

phaseone-bluering-001

45mm LS f/3.5 pakub 48-kraadilist vaatenurka, mis on sama kui kasutada 28 mm objektiivi täiskaader kaamera ees. LS tähistus tähendab Leaf-tüüpi katikut, mis lubab väga kiireid sünkroniseerimisaegu välkudega. Kõne all olev objektiiv lubab sünkronisatsiooniajaks seadistada kuni 1/1600 sekundit. Konstruktsioonilt on objektiiv 10 elementi 7 grupis ning olemas on ka autofookus. Lähim teravustamiskaugus on 55 cm.

150mm LS f/2.8 I on aga sama vaatenurgaga kui 94 mm objektiiv oleks täiskaader kaamera ees. Elemente on 8 ning need on 7 grupis. Välguga saab sünkroniseerida säriaegu kuni 1/1000 sekundit ning lähim teravustamiskaugus on 100 cm, mis Phase One sõnul võimaldab ülimalt väikest teravussügavust. Objektiivil on ka filtrikeere 105 mm läbimõõduga.

Allikas: Phase One XQ1, Phase One 

Vaata kõiki 20. september  – 25. september 2016 Kölnis toimuva
Photokina 2016 fotomessi uudiseid siit »

(545)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga