Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Pentax täiskaadrist, keskformaadist ning Micro Four Thirds süsteemist

Aprilli algul teatas Samsung, et on välja töötamas CMOS täiskaadersensorit.

See oli vesi tulihingeliste Pentaxi fännide imepärastele unenägudele. Olid ju eelpoolnimetatud firmad 2005. aasta sügisel sõlminud koostööleppe, mis sätestas punkte üksteise abistamisest peegelkaamerate tootmise ja arendamise vallas.

Nõnda olid lootused Pentaxi peatsest (Samsungi) täiskaadersensoriga digipeeglist kõrgel. Nendele lootustele on nüüd visanud mulda Pentaxi turundusjuht Toshiaki Iue, kes Photokina messi ajal antud intervjuus sõnas, et firmal hetkel täiskaadersensoriga digipeegli arendamise plaane ei ole.

Pigem olevat suund võetud alg- ja kesktaseme peegelkaamerate ja kompaktkaamerate tootmisele. Võimalikud on ka investeeringud peegel- ja kompaktkaamera vahele jäävasse nišši.

Täiskaadersensoriga kaamerat ei ole Pentaxil plaanis olnudki. Teine lugu on aga keskformaadis sensoriga kaameraga. Selle prototüüpi esitles Pentax juba 2005 aasta kevadel Tokyos toimunud PIE fotomessil, kuid alates sellest ajast ei ole selles projektis märkimisväärseid muudatusi toimunud.

Iue ütles, et otsus keskformaatkaamera projekti jätkamise ja lõpetamise kohta tuleb vastu võtta lähiajal. Erinevalt täiskaadrist olevat selles vallas juba tehtud märkimisväärseid pingutusi ning investeeringuid ja seetõttu jõuaks firma keskformaatkaamera turule tuua palju lühema aja ja kulutustega.

Vägisi meenub siinkohal majanduse üks põhitõdesid, mille kohaselt ei pidavat minevikus tehtud halvad investeeringud õigustama jätkuvaid halbu investeeringuid tulevikus…

Iue ütles, et Pentax ei hakka mingil juhul välja töötama 35 mm formaadis sensoriga profikaamerat ainuüksi oma prestiiži tõstmiseks. Pentax on eelkõige ikkagi kasumile orienteeritud firma ning investeerib sinna kust raha rohkem tulemas on.

Kust siis on raha tulemas? Tuleb müüa kas neid tooteid, mida palju ostetakse või siis neid tooteid, mida ostetakse vähe, aga mida keegi veel ei tooda.

Täiskaadersensoriga kaamera ostjaid tänu aparaadi enda ja selle tarvikute soolasele hinnale kindlasti väga palju ei ole. Samas on Canon, Nikon ning nüüd ka Sony turul väga tugevate kaameratega, millele konkurentsi pakkuda on väga raske.

Seetõttu tuleb Pentaxil ikkagi pöörata pilk algtaseme peegelkaamerate ja kompaktkaamerate poole ning nende kahe kategooria vahele jäävale sektorile. Ning seda Pentax Iue sõnul teebki. Üheks esimeseks suunanäitajaks on hiljuti Photokinal esitletud kõige väiksem peegelkaamera K-m.

Hoolimata langevatest hindadest ning tihedast konkurentsist ei ole Pentaxil kavatsust tõmbuda tagasi kompaktkaamerate tootmisest. Sel suvel nägid ilmavalgust suurepärased, vee-ja tolmukindlad W60 mudelid 38.92€ ning Pentax lubab tulevikus pakkuda veelgi paremaid tooteid selles vallas.

Iue sõnul vaatab Pentax huviga Micro Four Thirds süsteemi kaamerate arengut. Firma ei ole hetkel seotud mitte ühegi kokkuleppega, mis keelaks tal sõlmida lepinguid teiste kaameratootjatega ning on väga avatud meelega vaatamas võimaluse peale ühineda Micro Four Thirds süsteemi kaameraid tootva grupiga.

Pentaxi keskformaadis sensoriga kaamera 645 Digital, aastal 2007.

(207)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga