Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Pentax Optio WG-2 startis koos eestlastega Siberi ekspeditsioonile

Pentax Optio WG-2

Täna startis seikluskindel digikaamera Pentax Optio WG-2 Siberi poole. Siber ei ole mitte uus kuum turismisihtkoht, vaid WG-2 kaamera võttis teekonnale kaasa Polaartrip 2013 Siberi ekspeditsiooni meeskond. Kokku 12 inimesest ja neljast eriettevalmistusega maasturist koosnev seltskond on seadnud eesmärgiks jõuda polaarjoone taha Taimõri poolsaarel asuva Norilski tööstus- ja kaevanduslinna, Jamali poolsaarele Põhja-Jäämeres ning Vorkuta kaevanduslinna. GPS-iga Optio WG-2 kaamera aitab kogu seiklust jäädvustada.

Tegemist on igati karmi kliimaga piirkonnaga, kuhu ka tänapäeval on keeruline pääseda ning kus on veelgi raskem elada. Nõukogude ajal küüditati neisse piirkondadesse sadu tuhandeid inimesi, teiste seas ka tuhandeid eestlasti. Kuni 15000 kilomeetrit pikal sõidul ootavad ekspeditsioonilisi ees ülirasked ilmastikuolud, ligi kuuekümnekraadine pakane, rindapistmine jääkarude ning kohaliku bürokraatiaga, lõputud lumeväljad, sadade kilomeetrite pikkused jääteed ning tehnikale ja inimestele keerulised tingimused igal läbitud kilomeetril.

WG-2

Esimeste eestlastena on ekspeditsioonil osalejatel plaan läbida see teekond autodega, ilma vahepeal vee- või õhutransporti kasutamata.  Norilski pääseb kevadest sügiseni vaid laeva või lennukiga. Kuid üksikutel talvedel rajatakse üürikeseks perioodiks läbi polaartundra ning üle jõgede jääteed, mida mööda loodab ka eestlastest ekspeditsioonigrupp Norilskini läbi murda. Vorkutasse ning Jamali poolsaarele pääseb valdavalt piki maismaateid, millest küll arvestatav osa on vaid talvisel ajal eksisteerivad taliteed.

Lisaks tööstuslinnadele ja kaevandustele heidetakse pilk ka kunagistele koonduslaagritele, mälestatakse eestlaste rasket saatust Põhja-Siberis sunnitöölistena, plaanitakse veereda Põhja-Jäämere kallastele, loodetakse jälgida ohutult distantsilt jääkarusid, imetletakse karmi talveloodust, läbitakse tuhandeid kilomeetreid taliteid ning kohtutakse kohalike elanike ja põlisrahvustega.

Kuidas peab sellele seiklusele vastu Jaapani meistrite loodud Pentax Optio WG-2, millele on lubatud -10°C vastupidavust ja märga olemist kuni 10 meetri sügavusel? Aidates jäädvustada eestlaste teekonda ja kogemusi Siberis, saab see kaamera tõelise vastupidavusproovi osaliseks karmides Siberi oludes ning kindlasti saab lähiajal lugeda ka reisiseltskonna muljeid kaamerast. Hoiame pöialt, et WG-2 ja eestlastest reisiseltskond edukalt marsruudi läbivad ning õnnelikult koju tagasi jõuavad.

Ela kaasa WG-2 ja Eesti rändurite Siberi seiklusele

 

(592)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga